ΣΤΙΒΟΣ

Ο στίβος σε νέα εποχή!

Απόλυτα πετυχημένο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη με τον κόσμο να προσέρχεται αθρόα στο Καυταντζόγλειο.
Ο στίβος σε νέα εποχή!

Στίβος: Η μπάλα, το μπάσκετ. Ναι. Αλλά όχι… μόνο. Υπάρχουν πολλά περισσότερα απ’ αυτά τα δύο σπορ – υπέροχα κι αν είναι.

Έχουμε την τάση να λέμε πως στη χώρα μας δεν αγαπάμε τόσα τον αθλητισμό αυτόν καθαυτόν, όσο τις νίκες. Ευτυχώς έρχονται ντοκουμέντα περί του αντιθέτου.

Αναφερόμαστε στην παρουσία χιλιάδων φιλάθλων στις εξέδρες του Καυταντζογλείου κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Ο κόσμος στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια των αθλητών, τους έδωσε δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Είναι πάντα γλυκό και όμορφο να βλέπεις πως αυτό για το οποίο κοπιάζεις έχει απήχηση. Πως αναγνωρίζεται, πως χειροκροτείται.

Μεγαλύτερος πόλος έλξης ήταν φυσικά ο Μίλτος Τέντογλου, ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο είναι ένας σταρ του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας – το αξίζει απόλυτα!

Η αθρόα προσέλευση του κόσμου δεν ήταν κάτι τυχαίο ή μεμονωμένο ως γεγονός. Αποτελεί συνέπεια σειράς ενεργειών από τη νέα Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ. Υπήρξε στοχευμένη και έξυπνη προβολή της διοργάνωσης, ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Η εξωστρέφεια της Ομοσπονδίας, το σποτ, οι χορηγοί, όλα αυτά, και πολλά ακόμη, δείχνουν πως ο στίβος μπαίνει σε «νέα εποχή». Δεν χωρά αμφιβολία πως για την επόμενη ημέρα φυσάει ένας ούριος άνεμος αισιοδοξίας.

Και ότι ο ΣΕΓΑΣ μαζί με το Δήμο Θεσσαλονίκης -και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- διοργάνωσαν ένα πραγματικά πολύ καλό πρωτάθλημα.

Από εδώ και πέρα έχουμε τα εξής:

  • Σήμερα αναχωρεί για την Αλγερία η Εθνική ομάδα στίβου για να πάρει μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Οράν από 30 Ιουνίου ως 3 Ιουλίου. Μετέχουν 23 αθλητές και αθλήτριες, ανάμεσά τους οι πρωταθλητές Τατιάνα Γκούσιν και Ελισάβετ Πεσιρίδου.
  • Ο Μίλτος Τεντόγλου αναχωρεί αύριο για τη Σουηδία για να πάρει μέρος την Πέμπτη στο Diamond League στην Στοκχόλμη. Ο Έλληνας πρωταθλητής «κυνηγάει» και την πρώτη θέση και το διαμάντι στη σειρά της World Athletics στο μήκος, όπου προηγείται στη βαθμολογία.
  • Ο Μάικλ Νόρμαν και η Κένι Χάρισον ήταν από τους πρωταγωνιστές της τελευταίας ημέρας του πρωταθλήματος ΗΠΑ στο Γιουτζίν σημειώνοντας τις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο. Ο πρώτος στα 400μ. με 43.56 και η δεύτερη στα 100μ. εμπόδια με 12.34.
  • Ο Ισπανός Γιορντάν Ντίαζ συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο τριπλούν. Στο ισπανικό πρωτάθλημα στη Νέρχα πήδηξε 17,87μ. (+1,2) που είναι η επίδοση της χρονιάς και εθνικό ρεκόρ. Όμως ο πρώην Κουβανός άλτης, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής- λόγω αλλαγής υπηκοότητας- στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: ΣΕΦ: Πάνω από 120.000 ευρώ για μίας εβδομάδας χρήση του στίβου – Καλύτερα να τους πήγαιναν στο… Ντουμπάι

ΣΕΦ: Πάνω από 120.000 ευρώ για μίας εβδομάδας χρήση του στίβου – Καλύτερα να τους πήγαιναν στο… Ντουμπάι

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1983 και ολοκληρώθηκε το 1985, με σκοπό να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (ΕΠΑ'85).

Στίβος
Στίβος: Σαλαμοποίηση του σχολικού πρωταθλήματος και κλειστά στάδια – Στον αέρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου και το τεστ του Πομάνσκι στο Κ1 του ΟΑΚΑ που έκανε τους υπεύθυνους να χλομιάσουν

Σαλαμοποίηση του σχολικού πρωταθλήματος και κλειστά στάδια – Στον αέρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου και το τεστ του Πομάνσκι στο Κ1 του ΟΑΚΑ που έκανε τους υπεύθυνους να χλομιάσουν

Και όμως δεν πρόκειται για σενάρια ενός σχολικού πρωταθλήματος στη Συρία ή το Αφγανιστάν.

Στίβος
Στίβος: Μίλτος Τεντόγλου: Ο Μίλτος βγήκε άκυρος για μισό πόντο και έχασε το μετάλλιο – Πέμπτος ο Έλληνας υπεραθλητής

Μίλτος Τεντόγλου: Ο Μίλτος βγήκε άκυρος για μισό πόντο και έχασε το μετάλλιο – Πέμπτος ο Έλληνας υπεραθλητής

Είναι τόσες οι χαρές που έχει δώσει στους Έλληνες ο Μίλτος Τεντόγλου, που αυτό το παγκόσμιο θα... ξεχαστεί γρήγορα.

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Ανανέωση συνεργασίας με ΟΠΑΠ και Adidas ανακοίνωσε ο Κώστας Κεντέρης

ΣΕΓΑΣ: Ανανέωση συνεργασίας με ΟΠΑΠ και Adidas ανακοίνωσε ο Κώστας Κεντέρης

Eντυπωσιακή αύξηση της Adidas στην ομοσπονδία.

Στίβος
Στίβος: COSMOTE: Για πρώτη φορά στο ρόλο του Μεγάλου Χορηγού του ΣΕΓΑΣ

COSMOTE: Για πρώτη φορά στο ρόλο του Μεγάλου Χορηγού του ΣΕΓΑΣ

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, το ανακοίνωσε.

Στίβος
Στίβος: Τα μετάλλια που έχει κατακτήσει ο Καραλής σε μεγάλες διοργανώσεις και οι «πτήσεις» του μέσα στο 2025

Τα μετάλλια που έχει κατακτήσει ο Καραλής σε μεγάλες διοργανώσεις και οι «πτήσεις» του μέσα στο 2025

Τα μετάλλια που έχει κατακτήσει ο Καραλής σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες και οι αγώνες του το 2025.

Στίβος
Στίβος: Εμμανουήλ Καραλής: Το «αφοπλιστικό», λαμπερό χαμόγελο του «Μανόλο» κατά την απονομή (vid)

Εμμανουήλ Καραλής: Το «αφοπλιστικό», λαμπερό χαμόγελο του «Μανόλο» κατά την απονομή (vid)

Έλαμπε ο Εμμανουήλ Καραλής κατά την απονομή του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο κλειστού στίβου στην Κίνα.

Στίβος
Στίβος: Καραλής: «Μπορώ τα 6,10 μ., ο ίδιος ο Ντουπλάντις μου είπε οτι πρώτη φορά πήγε τόσο δύσκολα ένας αγώνας»

Καραλής: «Μπορώ τα 6,10 μ., ο ίδιος ο Ντουπλάντις μου είπε οτι πρώτη φορά πήγε τόσο δύσκολα ένας αγώνας»

Ο Ντουπλάντις, ο πατέρας του και οι υπόλοιποι αθλητές του επί κοντώ είπαν στον Εμμανουήλ Καραλή ότι για πρώτη φορά πιέστηκε τόσο ο Σουηδός ρέκορντμαν.

Στίβος
Στίβος: Θανάσης Ζαννιάς: Πολλά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή, στον πατέρα και προπονητή του Χάρη Καραλή, στο Γιώργο Πομάσκι και στο Μάρτσιν Στσεπάνσκι!

Θανάσης Ζαννιάς: Πολλά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή, στον πατέρα και προπονητή του Χάρη Καραλή, στο Γιώργο Πομάσκι και στο Μάρτσιν Στσεπάνσκι!

Mετά το νέο θρίαμβο του Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, πετυχαίνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

Στίβος