ΣΤΙΒΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξανά χρυσός Ολυμπιονίκης ο ΜΥΘΟΣ Τεντόγλου! – Έβαλε το όνομά του δίπλα σε αυτό του Καρλ Λιούις!

Μετά το Τόκιο ο Μίλτος Τεντόγλου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! -Πέταξε στα 8,48μ.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξανά χρυσός Ολυμπιονίκης ο ΜΥΘΟΣ Τεντόγλου! – Έβαλε το όνομά του δίπλα σε αυτό του Καρλ Λιούις!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με άλμα στα 8 μέτρα και 48 εκατοστά  ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο μετά το Τόκιο, κι επιβεβαίωσε οτι είναι ο απόλυτος άρχων του άλματος εις μήκος!

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Τεντόγλου με αυτή την κατάκτηση πέτυχε και κάτι άλλο πολύ σπουδαίο. Έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που κατέχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο άλμα εις μήκος! O πρώτος και μοναδικός μέχρι σήμερα ηταν ο θρυλικός Αμερικανός, Καρλ Λιούις, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996)!

Από εκεί και πέρα το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ με άλμα στα 8.36μ. και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι με 8.34.

Στο πρώτο του άλμα ο Μίλτος μπήκε κάπως «μουδιασμένος» και πατώντας πολύ πίσω (στα 10 εκ.) έκανε επίδοση 8,27μ. Στο δεύτερο όμως είχε «βρει το πάτημά» του και κάνοντας ένα σχεδόν τέλειο πάτημα (οριακά η μύτη του παπουτσιού του δεν άγγιξε την πλαστελίνη) «πέταξε» στα 8,48μ. που τον έφερε με άνεση στην πρώτη θέση από νωρίς.

Άλλωστε ο πιο επικίνδυνος αντίπαλό του Τεντόγλου, ο Ματία Φουρλάνι απείχε 14 ολόκληρα εκατοστά μετά το 2ο άλμα, επίδοση που είχε κάνει με την πρώτη του προσπάθεια.

Στο 3ο του άλμα ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε και πάλι μακριά με αποτέλεσμα να πηδήξει στα 8 μέτρα και 24 εκατοστά. Ακόμη κι έτσι όμως δεν ανησύχησε καθώς μετά την ολοκλήρωση του 3ου άλματος εκείνος που ήταν πιο κοντά του ήταν ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ με άλμα στα 8.36μ.. Δηλαδή 12 εκατοστά μακριά από το 8,48μ. του Μίλτου.

Στο 4ο άλμα του ο 26χρονος άλτης πάτησε καλύτερα, κάνοντας την επίδοση του Πίνοκ (δηλαδή έφτασε στα 8,36μ.) ενώ η 5η του προσπάθεια μετρήθηκε στα πέντε εκατοστά πιο κάτω, δηλαδή στα 8.31μ.

Εν τέλει ο Μίλτος Τεντόγλου «κλείδωσε» το χρυσό μετάλλιο πριν κάνει το 6ο του άλμα καθώς οι υπόλοιποι άλτες (και ειδικά οι Πίνοκ και Φουρλάνι) είτε έκαναν χαμηλότερες επιδόσεις από το 8.48μ., είτε ήταν άκυρες.

Έτσι ο Έλληνας σπουδαίος αθλητής επιχείρησε την 6η και τελευταία του προσπάθεια χωρίς καθόλου άγχος με στόχο να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας από το 2007 στα «Παπαφλέσσεια» με επίδοση στα  με 8,66 μέτρα. Εν τελει ο Μίλοτς δεν τα κατάφερε καθώς η προσπάθεια του ήταν άκυρη (δεν πήδηξε καν καθώς δεν του βγήκαν τα βήματα).

Η κατάταξη στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,48 -ΧΡΥΣΟ

2. Γουέϊν Πίνοκ (Τζαμάϊκα) 8,36 -ΑΣΗΜΕΝΙΟ

3. Ματία Φουρλάνι (Ιταλία) 8,34 -ΧΑΛΚΙΝΟ

4. Σάϊμον Εχάμερ (Ελβετία) 8,20

5. Τζ.Φίντσαμ-Ντιούκς (Βρετανία) 8,14

6. Σίμον Μπατς (Γερμανία) 8,07

7. Μινγκούν Ζανγκ (Κίνα) 8,07

8. Γιανάν Βάνγκ (Κίνα) 8,03

Μίλτος Τεντόγλου: Οι υπόλοιπες προσπάθειές του στον τελικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξανά χρυσός Ολυμπιονίκης ο ΜΥΘΟΣ Τεντόγλου! – Έβαλε το όνομά του δίπλα σε αυτό του Καρλ Λιούις!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.