ΣΤΙΒΟΣ

Σκάνδαλο (μεγαλύτερο κι από την επιχορήγηση) και μόνο που… κατεβαίνει η Αναγέννηση στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ

Ο συνδυασμός της «Αναγέννησης» και ο μηχανισμός που τη στηρίζει –με τις ευλογίες φυσικά του Λευτέρη Αυγενάκη που κινεί τα νήματα- σε μια κανονική χώρα θα είχε ήδη αναγκαστεί να αποσυρθεί.
Σκάνδαλο (μεγαλύτερο κι από την επιχορήγηση) και μόνο που… κατεβαίνει η Αναγέννηση στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ

Το αναφέρουμε πολλές φορές. Συνεχώς. Σε ότι αφορά τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ (και όχι μόνο δηλαδή, σε πολλές ομοσπονδίες ισχύει το ίδιο) πάει να γίνει… πραξικόπημα. Μια ανατροπή της τωρινής διοίκησης με τρόπο «ετσιθελικό», με τρόπο που δεν αρμόζει σε καμία δημοκρατική χώρα που θέλει να έχει νόμιμες και δίκαιες εκλογικές διαδικασίες.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με το πρόσχημα «θα τα αλλάξω όλα» έχει φορέσει την κάπα του Ζορό μόνο που το συγκεκριμένο παραμύθι δεν έχει δράκο και ο ήρωάς… χαράζει τους καλούς. Η ιστορία γνωστή, αλλά θα ειπωθεί ξανά. Ο Υφυπουργός αθλητισμού άλλαξε το νόμο τοποθετώντας τα 70 χρόνια ως κόκκινη γραμμή, έβαλε φράγμα και στις θητείες (τρεις μαξ), δημιούργησε μια ασάφεια με το μητρώο πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών στα σωματεία, ενώ η ίδια η ΓΓΑ ήταν που έθετε τα όρια της «νομιμότητας».

Κωφεύει και σιωπά μήνες τώρα για το σκάνδαλο με την αμφιλεγόμενη επιχορήγηση της ΕΡΤ προς την εταιρεία των κοινών συμφερόντων με την ιστοσελίδα Sportsfeed που έχει εξελιχθεί σε γραφείο Τύπου της «Αναγέννησης» χωρίς να κρατά ούτε στο ελάχιστο τα προσχήματα. Απειλές, ανακρίβειες, εκβιασμοί. Αυτό είναι το μενού που έχουμε συναντήσει τους τελευταίους μήνες για πιθανούς υποψηφίους στην παράταξη του Βασίλη Σεβαστή. Όποιος δεν είναι στην «Αναγέννηση» αποτελεί… μίασμα για τον κλασικό αθλητισμό.

Κανένας σεβασμός ούτε καν στα λόγια της Κατερίνας Στεφανίδη. Ποιος άλλος πρέπει να μιλήσει δηλαδή για να γίνει κατανοητό πως ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει στήσει δικό του μηχανισμό. Ποιος θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο έρεισμα; Και το έθεσε όσο πιο ευγενικά μπορούσε. «Από όσα διαβάζω και ακούω, υπάρχει θέληση για εμπλοκή στις αρχαιρεσίες».

Διαβάζουμε σήμερα επίσημο Δελτίο Τύπου της «Αναγέννησης», η οποία θιγμένη καλεί άπαντες να μην μπλέκουν την παράταξη του… Αυγενάκη με οτιδήποτε έχει να κάνει με το παρακράτος! Πως αυτό αποτελεί προσπάθεια της νυν διοίκησης που δεν έχει τι άλλο να σκαρφιστεί για να πλήξει την «Αναγέννηση». Άκουσον άκουσον.

Για την επιχορήγηση μισού εκατ. ευρώ γιατί δεν πήραν θέση; Για τα κακόβουλα άρθρα σε αθλητές που έχουν φέρει επιτυχίες στον ελληνικό στίβο για υπόνοιες ντόπινγκ ενώ δεν έχουν πιαστεί ποτέ, γιατί δεν ειπώθηκε κάτι; Για το ότι η Κατερίνα Στεφανίδη είπε πως ούτε η Τασούλα Κελεσίδου, ούτε κανείς από τη «Αναγέννηση» δεν έχει έρθει σε επαφή με τους αθλητές;

Την ίδια ώρα ανεβαίνει κείμενο στο sportsfeed με παρόμοια ρητορική, με απειλές και μια βεβαιότητα για τα πόσα σωματεία θα είναι σε θέση να ψηφίσουν, αλλά και τι θα ψηφίσουν! Έβγαλαν και ποσοστά! Σε μια κανονική χώρα που η πολιτεία θα σεβόταν τις νόμιμες εκλογικές διαδικασίες η Αναγέννηση θα είχε ήδη αναγκαστεί να αποσυρθεί. Αυτό δεν συμβαίνει πολύ απλά διότι στη συγκεκριμένη παράταξη θεωρούν πως είναι κράτος εν κράτει. Σκάνδαλο και μόνο που ακόμα είναι εντός της εκλογικής διαδικασίας. Ευτύχημα ωστόσο το γεγονός πως θα τους… ξεβράσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: Τέλος καριέρας για την Πεσιρίδου στα 34

Τέλος καριέρας για την Πεσιρίδου στα 34

Δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια η Ιωάννα Σιώμου, με την οποία συνεργάστηκε από το 2012, όταν μετακόμισε στην Αθήνα για να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Στίβος
Στίβος: Η Σπανουδάκη 7.28 και τελικός στο Βελιγράδι

Η Σπανουδάκη 7.28 και τελικός στο Βελιγράδι

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έτρεξε 7.28 στα 60 μ. στο Βελιγράδι, προκρίθηκε στον τελικό και τερμάτισε έβδομη με 7.29.

Στίβος
Στίβος: Ο Τεντόγλου με 8,27 μ. έδωσε μάχη μέχρι το τέλος

Ο Τεντόγλου με 8,27 μ. έδωσε μάχη μέχρι το τέλος

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ότι ανεβάζει στροφές στη σεζόν κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο μίτινγκ του Βελιγραδίου με άλμα στα 8,27 μέτρα.

Στίβος
Στίβος: Ο Μέρλος την έβδομη θέση στο μίτινγκ Τρίνετς με άλμα 2,21 μ.

Ο Μέρλος την έβδομη θέση στο μίτινγκ Τρίνετς με άλμα 2,21 μ.

Ο Αντώνης Μέρλος κατέλαβε την έβδομη θέση στο μίτινγκ άλματος εις ύψος στο Τρίνετς με καλύτερο άλμα στα 2 21 μ δείχνοντας σταθερότητα.

Στίβος
Στίβος: Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν

Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν

Ανακοινώθηκαν τα όρια και οι προϋποθέσεις πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν και ο τρόπος συμμετοχής των αθλητών.

Στίβος
Must Read: Τι είναι αυτό το μαύρο πράγμα στα χέρια των αθλητών στο επί κοντώ

Τι είναι αυτό το μαύρο πράγμα στα χέρια των αθλητών στο επί κοντώ

Στο επί κοντώ οι λεπτομέρειες παίζουν τεράστιο ρόλο.. Τι είναι όμως αυτό το μαύρο πράγμα που βάζουν οι αθλητές στα χέρια τους;

Must Read
Must Read: PLAYER SPOTLIGHT: Σπύρος Τσεκούρας | Ο άνθρωπος γέφυρα ανάμεσα στα μεγάλα ελληνικά brands και τον στίβο

PLAYER SPOTLIGHT: Σπύρος Τσεκούρας | Ο άνθρωπος γέφυρα ανάμεσα στα μεγάλα ελληνικά brands και τον στίβο

Ένας δρομέας με καθημερινή δουλειά, δυνατή παρουσία στα social media και στιβιστικό κοινό που τον ακολουθεί για την αυθεντικότητα του..

Must Read
Στίβος: Η Ολυμπιονίκης ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα για επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα

Η Ολυμπιονίκης ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα για επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα

Η ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα μετά από καταγραφή πάνω από 100 μίλια την ώρα με τις αρχές να μιλούν για επικίνδυνο τρόπο οδήγησης και νέα αυστηρή νομοθεσία

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Κάλεσμα σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 21 Μαρτίου

ΣΕΓΑΣ: Κάλεσμα σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 21 Μαρτίου

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την ημερομηνία και τα θέματα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των σωματείων μελών του.

Στίβος