ΣΤΙΒΟΣ

Τρίτο σερί διαμάντι για την Στεφανίδη (vid)

Νίκησε και στη Ζυρίχη, με φετινό ρεκόρ 4.87μ., στον τελικό του επί κοντώ στα Diamond League
Τρίτο σερί διαμάντι για την Στεφανίδη (vid)

Η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζει να γράφει ιστορία. Η Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, διεύρυνε την κυριαρχία της και στα Diamond League.

Σημειώνοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση, ξεπερνώντας τα 4.87μ. πήρε τη νίκη στον τελικό του επί κοντώ, στον τελικό του αγωνίσματος στη Ζυρίχη, κατακτώντας για τρίτη διαδοχική χρονιά το διαμάντι.

Ετσι έγινε η δεύτερη αθλήτρια που κατακτά τρία σερί διαμάντια στο επί κοντώ γυναικών, κάτι που έχει καταφέρει η Γερμανίδα, Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (2011-13).

Παράλληλα, αυτό είναι το 4ο διαμάντι για τον ελληνικό στίβο, στο επί κοντώ γυναικών, καθώς είχε προηγηθεί το 2015 και η νίκη της Νικόλ Κυριακοπούλου.

Χρειάστηκαν δυόμισι ώρες αγωνιστικής αγωνίας για να ολοκληρωθεί ο αγώνας στη Ζυρίχη. Η Στεφανίδη ξεκίνησε από τα 4.67μ. πέρασε με την 2η τα 4.77, με την πρώτη τα 4.82μ. και 4.87μ. ενώ απέτυχε στα 4.92μ. σημειώνοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση με 4.87μ.

Ο αγώνας είχε ανατροπές και μέχρι τα 4.67μ. Στεφανίδη, Μόρις, Σιντόροβα, ήταν οι αθλήτριες που θα συνέχιζαν στα υψηλότερα ενώ Κυριακοπούλου, Ναγκότ, Μπραντσό Γκιγιόν απέτυχαν.

Ο πήχης ανέβηκε στα 4.77μ. και συνέχισαν οι τρεις πρώτες με τις ίδιες προσπάθειες. Στα 4.82μ. η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη όπως και η Μόρις ενώ η Σιντόροβα με την τρίτη προσπάθεια. Στα 4.87μ. άρχισε να ξεκαθαρίζει η κατάσταση και να φαίνεται πια θα κυριαρχίσει. Η Κατερίνα πέρασε το ύψος αυτό με την πρώτη η Μόρις άφησε την 2η προσπάθεια ενώ η Σιντόροβα απέτυχε.

Έτσι έμειναν οι δύο για τα 4.92μ. όταν η Μόρις απέτυχε για δεύτερη φορά (και μια ακόμη από τα 4.87μ.) το διαμάντι πήγε στην Στεφανίδη.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4.42μ. και τα 4.57μ. και απέτυχε στα 4.67μ. παίρνοντας στον τελικό του Ντάιμαντ Λιγκ την έκτη θέση.

 

Στεφανίδη: «Θαυμάζω την Σίλβα»

Κυνηγούν το διαμάντι Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Τρίτο σερί διαμάντι για την Στεφανίδη (vid)».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: Καραλής από άλλον πλανήτη! Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ

Καραλής από άλλον πλανήτη! Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε και πάλι το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ για τρίτη φορά από την αρχή της σεζόν

Στίβος
Στίβος: Απίστευτος Εμμανουήλ Καραλής – Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό

Απίστευτος Εμμανουήλ Καραλής – Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό

Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο ο Εμμανουήλ Καραλής

Στίβος
Σπορ: Τέλος οι… Ιμάνε Κελίφ – Ο Τραμπ απέκλεισε τις τρανς γυναίκες από τα γυναικεία αθλήματα!

Τέλος οι… Ιμάνε Κελίφ – Ο Τραμπ απέκλεισε τις τρανς γυναίκες από τα γυναικεία αθλήματα!

Τα αθλήματα που είναι για γυναίκες θα παραμείνουν για γυναίκες. Φαινόμενα Ιμάνε Κελίφ τελείωσαν με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ!

Σπορ
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Πρόσκληση σε τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων – μελών!

ΣΕΓΑΣ: Πρόσκληση σε τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων – μελών!

Καλεί όλα τα σωματεία του ο ΣΕΓΑΣ!

Στίβος
Στίβος: Μεγάλος Καραλής, πέταξε στα 5,90μ.

Μεγάλος Καραλής, πέταξε στα 5,90μ.

Σπουδαίος Εμμανουήλ Καραλής πέταξε στα 5,90μ. και έκανε πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στο μίτινγκ της Καέν

Στίβος
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Το ρεπορτάζ του Sportime για νίκη του Ισίδωρου Κούβελου στις Εκλογές της ΕΟΕ επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με άνεση.

Σπορ
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στη μάχη ανάμεσα στον Ισίδωρο Κούβελο και τον Σπύρο Καπράλο για την προεδρία στην ΕΟΕ

Σπορ
Στίβος: Μιχάλης Σταματόγιαννης: Έχασα τα καλύτερα δύο χρόνια μου – Νιώθω πίκρα αλλά πρέπει πια να το αφήσω πίσω

Μιχάλης Σταματόγιαννης: Έχασα τα καλύτερα δύο χρόνια μου – Νιώθω πίκρα αλλά πρέπει πια να το αφήσω πίσω

Τίποτα δεν προμήνυε τότε, όταν ο Μιχάλης Σταματόγιαννης πήγαινε μετά τον αγώνα του στα Παπαφλέσσεια για να δώσει οικειοθελώς δείγμα για έλεγχο ντόπινγκ, ότι θα βρισκόταν θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Στίβος
Στίβος: 41ος Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης – Τα αποτελέσματα

41ος Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης – Τα αποτελέσματα

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης είναι ο μεγάλος νικητής του 41ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Στίβος
Στίβος: Αυθεντικός Μαραθώνιος: Μαρινάκου και Πετρουλάκης πρώτευσαν στα 10 χλμ.

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Μαρινάκου και Πετρουλάκης πρώτευσαν στα 10 χλμ.

Ρεκόρ η Μαρινάκου - Πρώτη νίκη για Πετρουλάκη στα 10 χλμ.

Στίβος
VIRAL: Η… σαβούρδα του Μο Φάρα σε κυλιόμενο διάδρομο!

Η… σαβούρδα του Μο Φάρα σε κυλιόμενο διάδρομο!

Χιουμοριστικό βίντεο με τον πρώην χρυσό πρωταθλητή μεγάλων αποστάσεων Μο Φάρα να... κουτρουβαλάει σε διάδρομο.

VIRAL
Στίβος: Σπήλιος Ζαχαρόπουλος για Καλλιμάρμαρο : Γίνονται συναυλίες, αλλά απαγορεύεται η είσοδος στους αθλητές…

Σπήλιος Ζαχαρόπουλος για Καλλιμάρμαρο : Γίνονται συναυλίες, αλλά απαγορεύεται η είσοδος στους αθλητές…

Εύλογος ο προβληματισμός που εξέφρασε ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος για το Καλλιμάρμαρο και τους αθλητές που δεν έχουν πια πρόσβαση.

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ : Ο Κώστας Κεντέρης δεν υποβαθμίζεται – Άριστη σχέση και συνεργασία με τη Σοφία Σακοράφα

ΣΕΓΑΣ : Ο Κώστας Κεντέρης δεν υποβαθμίζεται – Άριστη σχέση και συνεργασία με τη Σοφία Σακοράφα

Το νέο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ είναι γεγονός και η λάθος ανάγνωσή του έφερε παρερμηνείες. Ο Κώστας Κεντέρης δεν υποβαθμίζεται.

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Από την ταραχή στην τεράστια νίκη μια κυβίστηση δρόμος

ΣΕΓΑΣ: Από την ταραχή στην τεράστια νίκη μια κυβίστηση δρόμος

Από εκεί που μπορεί να μην είχε καν μέλη στο νέο Δ.Σ. του ΣΕΓΑ «επειδή η 2η ευκαιρία κερδίζεται», φτάσαμε στη συντριπτική νίκη.

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Πρώτοι Κώστας Κεντέρης και Τασούλα Κελεσίδου!

ΣΕΓΑΣ: Πρώτοι Κώστας Κεντέρης και Τασούλα Κελεσίδου!

Πρώτος σε προτίμηση από τα σωματεία ανάμεσα στα μέλη που εκλέγονται αναδείχθηκε ο Κώστας Κεντέρης. Ψηλά στη λίστα και η Τασούλα Κελεσίδου.

Στίβος