ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Η Ρωσία έτοιμη για δεύτερη παρτίδα S-400 στην Τουρκία

Τι είπε ο Ντιμίτρι Πεσκόφ για τα Ελληνοτουρκικά (και όχι μόνο)

Ο Ντιμίτρι Πεσκόφ μίλησε για τα Ελληνοτουρκικά, τους S-400 και τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ελληνοτουρκικά: Ο Ντμίτρι Πεσκόφ μίλησε σε συνέντευξή του για τη δεύτερη παρτίδα S-400 που είναι έτοιμη να παραδώσει η Ρωσία στην Τουρκία.

Ο εξ απορρήτων του Βλαντιμίρ Πούτιν και εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφέρθηκε στους S-400 που θα παραδώσει η χώρα του στην Άγκυρα.

Μάλιστα, πρόκειται για δεύτερη παρτίδα σχετικού του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Special Report» του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Ελλάδα, τονίζοντας πως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης σε αυτές.

«Η δική μας πολιτική είναι να είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες με διάφορες χώρες», ανέφερε μεταξύ άλλων, αναφορικά με το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 στην Τουρκία.

Ελληνορωσικά, Ελληνοτουρκικά κτλ.

Αρχικά, ο Πεσκόφ στάθηκε στη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας «πνευματικά και σε σχέση με τη θρησκεία».

Επίσης, επεσήμανε ότι η χώρα του τρέφει μεγάλη ελπίδα για το μέλλον των διμερών σχέσεων, ενώ εστίασε στο γεγονός ότι «έχουμε ένα αρκετά καλό όγκο εμπορίου και οικονομικών σχέσεων, οι οποίες καλυτερεύουν».

Παράλληλα, βαθμολόγησε με 6 (από το 1 ως το 10) τις ελληνορωσικές σχέσεις, διότι όπως είπε «έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε».

Δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., οργανισμοί με τους οποίους «έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα».

Επίσης για το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 στην Τουρκία είπε: «Γνωρίζουμε όλοι ότι η Αμερική αρέσκεται να παίζει το παιχνίδι των κυρώσεων. Παρότι ποτέ δεν καταφέρνουν τους στόχους τους και δεν κατάφεραν ποτέ να αλλάξουν τη γνώμη καμίας χώρας.

Η δική μας πολιτική είναι να είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες με διάφορες χώρες, ιδιαίτερα με τους εταίρους μας.

Μια τέτοια συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας δεν θα πρέπει να αποτελεί απειλή για μια χώρα, ιδίως για την Ελλάδα. Το σύστημα (S-400) δεν είναι επιθετικό, είναι αμυντικό. 100% αμυντικό».

Όλα αυτά δύο μέρες μετά την ενημέρωση από το ρωσικό πρακτορείο Avia ότι οργανώνεται η καταστροφή των τουρκικών Bayraktar.

https://youtu.be/RkLEo4zPH3s

Exit mobile version