Κορονοϊός: Δείτε πορνό και μην πηγαίνετε εκκλησία
Κορονοϊός: Αλλάζουν τα ήθη και τα έθιμα εν μέσω πανδημίας του ιού - Έκλεισαν οι εκκλησίες και «άνοιξαν» τα σάιτ πορνό.Κορονοϊός: Αλλάζουν τα ήθη και τα έθιμα εν μέσω πανδημίας του ιού – Έκλεισαν οι εκκλησίες και «άνοιξαν» τα σάιτ πορνό.
Πολλά τα ιστολόγια αυτές τις ημέρες που στον βωμό του κλικ εκθειάζουν διάσημο σάιτ με πορνο (Pornhub) για την απόφασή του να ανοίξει όλες του τις… υπηρεσίες ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύνολο του πορνογραφικού του περιεχομένου οι πολίτες της Ελλάδας που μένουν κλεισμένοι σπίτι, λόγω περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης για την μη διάδοση του κορονοϊού.
Και να τα σχόλια θαυμασμού στο διαδίκτυο και να οι πλάκες και να τα καλαμπούρια για το… δώρο αυτό των επικεφαλής του συγκεκριμένου σάιτ.
Μεταξύ όσων «εκθειάζουν» την ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες στο συγκεκριμένο πορνογραφικό περιεχόμενο είναι κάποιοι που μέχρι πριν λίγο καιρό ξιφουλκούσαν κατά των Θείων Λειτουργιών στις εκκλησίες και ορκίζονταν πως με την Θεία Κοινωνία κινδυνεύει να αρρωστήσει ο πληθυσμός της χώρας.
Η ελευθερία πρόσβασης στην πορνογραφία δεν είναι κίνδυνος; Και μία ερώτηση προς τους ίδιους. Εκεί δεν υπάρχουν ευαισθησίες; Δεν χρειάζεται προστασία ο πολίτης από την πορνογραφία; Δεν διαταράσσεται η ισορροπία του, δεν αλλοιώνεται η εικόνα του για τον συνάνθρωπο, για το άλλο φύλο, δεν αποξενώνεται, δεν απογοητεύεται; Δεν εκμεταλλεύεται ο συνάνθρωπος στην βιομηχανία του πορνό; Δεν καταστρέφονται ζωές; Δεν κινδυνεύει;
Ο κορονοϊός έριξε τις μάσκες, και θα ρίξει και άλλες στη συνέχεια.
Ό, τι ούτε στο πιο τρελό όνειρό τους δεν φαντάστηκαν κάποιοι θα τους δοθεί η δυνατότητα να το κάνουν πραγματικότητα. Τα συμπεράσματα, τα κοινωνικά πειράματα, τα στοιχεία που θα έχουν στα χέρια τους οι αρχές μετά την πανδημία του κορονοϊού θα αποτελέσουν έναν θησαυρό που ο χρόνος θα δείξει πως θα χρησιμοποιηθεί. Για το κοινό καλό ή για το καλό των λίγων.
Τώρα, ίσως να κρύβεται και κάτι καλό πίσω από όλο αυτό.
Πίσω από την απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των εκκλησιών για το «κοινό καλό», ίσως άνθρωποι που δεν πήγαιναν συστηματικά στην εκκλησία, κοινωνούσαν σπάνια ή σχεδόν ποτέ, μετράνε πια τις μέρες να περάσει η πανδημία, να πάνε στην εκκλησία, στην Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Ίσως. Υπάρχει μία τέτοια πιθανότητα; Ίσως υπάρχει. Υπομονή.
Υπομονή και σε όλους αυτούς που ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου έβαλαν σε περίοπτη θέση στα σάιτ τους τις τουρκικές ερμηνείες για την επανάσταση του 1821, με φόντο το… ανθρώπινο στοιχείο και τον πόνο των Οθωμανών κατά την επανάσταση του 1821.
Εθνική επέτειος είναι, θα περάσει κύριοι.
Υπομονή και στον Γιώργο Παπανδρέου, που στο μήνυμά του για την 25 Μαρτίου ζήτησε παγκόσμια κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις εν καιρώ πανδημίας.
Είπαμε, με τον κορονοϊό θα δούμε πολλά και θα ακούσουμε ακόμα περισσότερα. Υπομονή.