Style Keeper: Ο απόλυτος οδηγός για βρεις το polo της έλξης σου
Το κοντομάνικο βαμβακερό μπλουζάκι πόλο είναι από τα πιο ευέλικτα και πολυχρηστικά κομμάτια της ανδρικής γκαρνταρόμπας και για αυτό οφείλεις να έχεις στην ντουλάπα σου μερικά από αυτά. Όπου και όποιος και αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις, θα σε κάνει να φαίνεσαι cool ακόμη και τις πιο hot ημέρες του καλοκαιριού. Και μάλιστα, χωρίς...Το κοντομάνικο βαμβακερό μπλουζάκι πόλο είναι από τα πιο ευέλικτα και πολυχρηστικά κομμάτια της ανδρικής γκαρνταρόμπας και για αυτό οφείλεις να έχεις στην ντουλάπα σου μερικά από αυτά. Όπου και όποιος και αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις, θα σε κάνει να φαίνεσαι cool ακόμη και τις πιο hot ημέρες του καλοκαιριού. Και μάλιστα, χωρίς να προσπαθήσεις πολύ, καθώς, εν τω polo το ευ!
Style Keeper: Θα το φορέσεις παντού: Στο γραφείο, στην έξοδο με ντένιμ ή τσίνος χρωματιστό παντελόνι, ασφαλώς με βερμούδα, στην παραλία, στο θερινό σινεμά. Για να εργαστείς, αλλά και να φλερτάρεις, για να γυμναστείς αλλά και για να χαλαρώσεις. Στην πόλη και στην εξοχή, το πρωί και το βράδυ. Και αν κοιτάξεις την ιστορία του, θα δεις ότι είναι στο DNA του να συνδυάζει τη δράση με την κομψότητα, τον αθλητικό πνεύμα με την ευπρέπεια. Το όνομά του το παίρνει από το ομώνυμο άθλημα της στεριάς, το έφιππο πόλο, που έφεραν οι Βρετανοί από τις Ινδίες τον 18ο αιώνα. Το πουκάμισο που φορούσαν αρχικά οι αναβάτες για να κρατάνε πιο άνετα το μπαστούνι πάνω στο άλογο, εξελίχθηκε μέσα από τα γήπεδα του τένις σε ένα κοντομάνικο πουκάμισο με λιγότερα κουμπιά, που έμοιαζε με το σύγχρονο polo. Έτσι πήγε μέχρι τη δεκαετία του ’70, όταν οι μεγάλοι σχεδιαστές το έβαλαν σε κάθε αντρική ντουλάπα, εκμοντερνίζοντάς το τόσο όσο έπρεπε για να γίνει κλασικό.
Το polo έχει κάποια χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό. Ως ύφανση είναι «πικέ», είναι πλεγμένο δηλαδή με τέτοιον τρόπο ώστε το δέρμα να αναπνέει. Εκτός από δροσερό είναι και καθωσπρέπει. Δείχνει άνθρωπο καλλιεργημένο, εκλεπτυσμένο, που έχει τρόπους. Το φοράει όμως και ο πιο ζόρικος James Bond, ο Daniel Craig, και ο αψύς Cristiano Ronaldo.
Είναι επίσης διαχρονικό. Θα το φορέσεις και φέτος και τα επόμενα τρία καλοκαίρια τουλάχιστον. Και περισσότερο, βέβαια, αν το επιτρέψει η ποιότητά του. Με δεδομένο ότι τα polo προκύπτουν από διαδικασίες σύμπλεξης νημάτων, ο αριθμός των πλέξεων είναι ένα ενδεικτικό της ποιότητας. Υπάρχουν polo μονής πλέξης (πιο οικονομικά), διπλής πλέξης (πιο ακριβά και ανθεκτικά), από αγνό βαμβάκι (πιο ακριβά, πιο απαλά και διαπνεόμενα) που σου προτείνω ή από μείγμα συνθετικών υφασμάτων (χαμηλότερης τιμής και άνεσης). Εκτός, όμως, από διαφορετικές ποιότητες, υπάρχουν και κανόνες για να το φορέσεις σωστά και κάποια μυστικά για να επιλέξεις το κατάλληλο. Διάβασε με προσοχή.
Μυστικά & Tips
-Μην φοράς ποτέ από κάτω άλλο φανελάκι (π.χ. αμάνικο) ή ελαφρύ T-shirt, εκτός αν δεν σε πειράζει να χαρακτηριστείς αρνητικά.
-Επέλεξε εφαρμοστό, όχι όμως πολύ στενό, αλλά ούτε και πόλο με ίσια γραμμή. Το classic fit άστο για όταν γίνεις 70. Αυτό που χρειάζεσαι είναι το slim fit, που εφαρμόζει καλά στο στήθος και στους ώμους και πέφτει στην κοιλιά με έναν τρόπο που δεν «σακουλιάζει», αλλά κολακεύει το σώμα (ακόμη και το μη γυμνασμένο).
–Σωστή εφαρμογή σημαίνει ότι το δάχτυλό σου χωράει ανάμεσα στο μανίκι και στον δικέφαλο σου ακριβώς, χωρίς πίεση. Το να επιπλέει μέσα σε αυτό δεν το συζητάμε καν, ενώ αν πρέπει να το στριμώξεις τότε πρέπει να δοκιμάσεις το αμέσως μεγαλύτερο μέγεθος.
-Το τελείωμά του πρέπει να φτάνει το πολύ μέχρι το μέσον των γλουτών σου. Δηλαδή 7-10 πόντους κάτω από το παντελόνι και τη μέση. Αν είναι πιο μακρύ, δοκίμασε το αμέσως μικρότερο μέγεθος.
-Μη σηκώνεις το γιακά, εκτός αν είσαι 18 χρονών και βγαίνεις για ξενύχτι στο Φαληράκι της Ρόδου.
-Μην αγοράζεις polo με τεράστια λογότυπα, αν δεν θες να μοιάζεις με κινητή διαφήμιση. Ωστόσο, ένα μικρό λογότυπο στο αριστερό στήθος είναι αποδεκτό, καθώς αυτό είναι το πρότυπο.
-Μην αγοράζεις polo με τσέπη (δεν εξυπηρετεί σε τίποτα) ή με τρία κουμπιά. Τα δύο κουμπιά σου δίνουν αρρενωπότητα και δυναμισμό, τα τρία σε κάνουν να μοιάζεις λίγο περισσότερο καλό παιδί από όσο θα ήθελες. Εννοείται πώς δεν τα κουμπώνουμε, εκτός αν παίζουμε τένις και θέλουμε να κρατάμε τον γιακά στη θέση του για να μη μας ενοχλεί.
-Είναι εντάξει αν το στριμώξεις μέσα στο παντελόνι, εφόσον το καλεί η περίσταση (π.χ. αν πας σε βαφτίσια). Μέσα είναι ωραίο με υφασμάτινο παντελόνι και αμπιγιέ ζώνη. Για ένα επίσημο κάλεσμα τόλμησε άφοβα ένα πιο εξευγενισμένο χρώμα, όπως αυτό εδώ το ροζ ή το σωμόν.
Style Keeper: Η Βανέσα Αποστολίδη βάζει «τέρμα» στην ανδρική αμηχανία μπροστά στην ντουλάπα και δίνει τα σωστά tips για εμφανίσεις που ξεχωρίζουν.