SPECIALS

Διεθνές ποδόσφαιρο: Οι μεταγραφές που περιμένουμε μέσα στο 2022

Διεθνές ποδόσφαιρο: Οι «βόμβες», οι εκπλήξεις και όλος ο χάρτης των κινήσεων των μεγάλων ομάδων τη νέα χρονιά
Διεθνές ποδόσφαιρο: Οι μεταγραφές που περιμένουμε μέσα στο 2022

Διεθνές ποδόσφαιρο: Το 2021 ήταν μια χρονιά που τάραξε τα μεταγραφικά νερά, αλλά μέσα στο 2022 προβλέπεται… τσουνάμι!

Οι επιλογές των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι να μετακινηθούν σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν μονοπώλησαν χωρίς αμφιβολία το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Παράλληλα, οι μεταγραφές των Τζακ Γκρίλις (116 εκατ. ευρώ) και Ρομελού Λουκάκου (115 εκατ. ευρώ) σε Σίτι και Τσέλσι έκαναν αρκετό θόρυβο. Ωστόσο, κάποιες από τις «βόμβες» που περιμέναμε, δεν πυροδοτήθηκαν.

Αλλά, γι’αυτό έρχεται η νέα χρονιά. Για να αλλάξει εκ θεμελίων τις ισορροπίες στο Διεθνές ποδόσφαιρο. Βέβαια, πέραν των Έρλινγκ Χάαλαντ και Κιλιάν Εμπαπέ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όλες οι μεταγραφές που αναμένεται να γίνουν.

Διεθνές ποδόσφαιρο: Το «καυτό» δίπολο

Αναπόφευκτα, η προσοχή όλων θα είναι στραμμένη σε Παρίσι και Βεστφαλία, όσο θα πλησιάζει το καλοκαίρι. Ο Κιλιάν Εμπαπέ αναμένεται να προκαλέσει μπαράζ προσφορών από Μαδρίτη πλευρά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και ιδιαίτερα ο ιδιοκτήτης της, Φλορεντίνο Πέρεθ, είναι αποφασισμένος μετά τα δύο «όχι», να εισπράξει ένα «ναι» από την Παρί Σεν Ζερμέν. Όσο για τον Γάλλο σταρ, εκείνος είναι ήδη «ψημένος» να ντυθεί στα λευκά.

Είτε 200 είτε πολύ πιο πάνω, η μεταγραφή νομοτελειακά θα γίνει. Το βέβαιο είναι ότι θα πέσουν στο τραπέζι πολλά εκατομμύρια ευρώ. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει και με το αντίπαλο δέος, τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός αποτελεί τη δεύτερη σε σειρά κίνηση για τους Μαδριλένους, οι οποίοι δεν «παίζουν» μόνοι τους για τον φονικό στράικερ. Η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι θα δώσει λευκή επιταγή στον Γκουαρντιόλα, ώστε να πείσει τον 21χρονο να γίνει κάτοικος Αγγλίας.

Την ίδια ώρα, ακόμα και η Μπαρτσελόνα μπορεί υπό προϋποθέσεις να μπει στη διεκδίκηση, χωρίς όμως να συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες. Τα οικονομικά δεν… βγαίνουν και θα πρέπει να γίνει πώληση του Πέδρι με πάνω από 80 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει βάσεις η επιθυμία του Ζοάν Λαπόρτα.

Διεθνές ποδόσφαιρο: Το «κανόνι» απ’τη Σερβία

Μιας και πιάσαμε τους στράικερ, στην κουβέντα μπαίνει άνετα και ο Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Μάλιστα, οι εξελίξεις γι’αυτόν μπορεί να έρθουν και με την αυγή του 2022, στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Ο πρώτος σκόρερ της Serie A βρίσκεται στο στόχαστρο της Γιουβέντους, η οποία καιροφυλακτεί για να τον κάνει δικό της. Τα 70 εκατ. ευρώ είναι η μίνιμουμ «ταρίφα» την οποία θα πρέπει να πληρώσει η «βέκια σινιόρα» ώστε να φέρει το «κανόνι» απ’τη Σερβία στο Τορίνο.

Παράλληλα, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το βρετανικό μέτωπο (Τότεναμ, Λίβερπουλ), οι οποίες ψάχνουν «εννιάρι» με τα χαρακτηριστικά του Βλάχοβιτς.

Ο αποχωρισμός από την Φιορεντίνα φαντάζει βέβαιος, απλώς το μόνο που μένει να ξεκαθαριστεί είναι ο τελικός προορισμός.

Αυτό που θέλουν τα «μεγαθήρια»

Γενικώς πάντως, με εξαίρεση λιγοστές περιπτώσεις, οι ευρωπαϊκές ομάδες θα κινηθούν αρκετά φειδωλά και «έξυπνα». Σε αυτή την κατηγορία θα κινηθούν οι δύο ομάδες του Μιλάνο, Μίλαν και Ίντερ. Πάμε όμως να εμβαθύνουμε λιγάκι. Τι θέλουν τα «μεγαθήρια»;

Μπαρτσελόνα: Σε αντίθεση με τη Ρεάλ Μαδρίτης που όπως εξηγήσαμε παραπάνω, στοχεύει στο «διάστημα» μεταγραφικά, οι «μπλαουγκράνα» δημιουργούν το μέλλον τους πάνω στα «καλούδια» της ακαδημίας της Μασία (Γκάβι, Αμπντέ, Πέδρι, Ανσού, Αραούχο) σε συνδυασμό με Ισπανούς διεθνείς ποδοσφαιριστές (Φεράν Τόρες). Σε αυτό το πλαίσιο, τα δύο ονόματα που «παίζουν» είναι εκείνα των Μοράτα και Ντάνι Όλμο.

Γιουβέντους: Αυτό που θα ψάξουν οι «μπιανκονέρι» σχετίζεται με το δυσαναπλήρωτο κενό του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο επιθετικός ζητείται και εκτός από τον Βλάχοβιτς, ο Αντρέα Ανιέλι εξετάζει σοβαρά και τον Μάουρο Ικάρντι, persona non grata σε Μιλάνο και Εθνική Αργεντινής.

Μπάγερν Μονάχου: Οι Βαυαροί θα κοιτάξουν για κεντρικό αμυντικό, ενώ αν δεν πετύχει η επιχείρηση της ανανέωσης συμβολαίου του Κίνγκσλεϊ Κομάν, τότε θα κινηθούν προς τον Ραφίνια που τους αρέσει αρκετά.

Αγγλικό μέτωπο: Γενικώς, οι επιθετικοί θα… φορεθούν πολύ το 2022. Το επιτάσσει η εποχή άλλωστε. Εξ ου και η διάθεση της Μάντσεστερ Σίτι για το «εννιάρι» που λέγαμε.

Από κοντά και η Λίβερπουλ, η οποία εδώ και δύο χρόνια δεν παίρνει τα αναμενόμενα από τον Φιρμίνο, ο οποίος δεν είναι καθόλου απίθανο να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Η αντικατάστασή του κερδίζει αρκετούς πόντους.

Τσέλσι και Γιουνάιτεντ παραμένουν γερά «πορτοφόλια» και αναμένεται να ξοδέψουν, ακόμα κι αν δεν έχουν σοβαρό λόγο ενίσχυσης. Γι’αυτό και θα πρέπει να περιμένει κανείς κάποια έκπληξη από αμφότερες.

Τέλος, η Άρσεναλ ίσως μετά από τη φετινή σεζόν στην Premier League να αποτελέσει ξανά πόλος έλξης διεθνών άσων. Πάντα σε συνδυασμό με τα «μωρά» του Μικέλ Αρτέτα (Μαρτινέλι, Σμιθ-Ρόου, Σάκα, Έντεγκαρντ) που έχουν βουτήξει στα βαθιά και μέχρι στιγμής τα πηγαίνουν περίφημα.

Σε άλλες… πολιτείες

Ως τελευταία, αλλά διόλου ασήμαντη ενότητα, είναι οι επιλογές αρκετών αστέρων του αθλήματος που θέλουν ένα ύστατο παχυλό συμβόλαιο.

Η αναζήτηση ποδοσφαιρικού «χρυσού» μπορεί να τους οδηγήσει σε άλλες πολιτείες, εκτός Ευρώπης. Η συμφωνία του Λορέντσο Ινσίνιε, ο οποίος θα βρεθεί από το καλοκαίρι στο Τορόντο, ίσως να αποτελέσει την κορυφή του παγόβουνου της μαζικής ποδοσφαιρικής μετανάστευσης σε MLS, Αραβική Χερσόνησο ή Άπω Ανατολή.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές… over 33-34 ετών θα καλόβλεπαν μια οικονομική «αρπαχτή» πριν κρεμάσουν τα παπούτσια τους. Και πολλοί, όπως ο Ιταλός άσος της Νάπολι, ίσως να το αποφασίσουν μέσα στο 2022.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διεθνές ποδόσφαιρο: Οι μεταγραφές που περιμένουμε μέσα στο 2022», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.