SPECIALS

Premier League: Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι υστέρησαν

Η φετινή ιδιαίτερη Premier League ολοκληρώθηκε. Σίγουρα θα ήταν πιο εντυπωσιακό να παιζόταν ο τίτλος έως το φινάλε και το ποιοι θα υποβιβαστούν. Αμφότερα είχαν κλειδώσει καιρό πριν. Για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, όμως, δόθηκε μάχη. Βλέπεις τι συνέβη φέτος στη La Liga και σκέφτεσαι ότι έχουμε δει και καλύτερα από την Premier League. Περίεργη χρονιά....
Premier League: Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι υστέρησαν

Η φετινή ιδιαίτερη Premier League ολοκληρώθηκε. Σίγουρα θα ήταν πιο εντυπωσιακό να παιζόταν ο τίτλος έως το φινάλε και το ποιοι θα υποβιβαστούν. Αμφότερα είχαν κλειδώσει καιρό πριν. Για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, όμως, δόθηκε μάχη.

Βλέπεις τι συνέβη φέτος στη La Liga και σκέφτεσαι ότι έχουμε δει και καλύτερα από την Premier League. Περίεργη χρονιά. Μετά την ήττα από την Τότεναμ στις 21 Νοεμβρίου η Μάντσεστερ Σίτι βρισκόταν στη μέση της βαθμολογίας, ενώ έκανε Χριστούγεννα έκτη! Στο τέλος το πήρε περίπατο και η ομάδα που ήταν πρώτη τα Χριστούγεννα, η Λίβερπουλ, ζορίστηκε να μπει τετράδα, ενώ η δεύτερη τότε Έβερτον, δεν βγήκε ούτε Ευρώπη. Η Λέστερ έμεινε εκτός Champions League έχοντας κάτσει περισσότερες μέρες από κάθε άλλη ομάδα (242) στο top 4. Η Τσέλσι τερμάτισε εκεί και έγινε η πρώτη που δεν έχει κανέναν παίκτη με διψήφιο αριθμό τερμάτων μετά το 1911 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχασε εκτός και εντός είδε έξι ομάδες να φεύγουν με το διπλό.

Εάν, πάντως, θέλει κάποιος να συνοψίσει τη φετινή Premier League σε δύο στιγμές, αυτές είναι ο τραυματισμός του Φαν Ντάικ και το διπλό της Μάντσεστερ Σίτι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Στην πρώτη ο καθένας σκέφτηκε πως η Λίβερπουλ, ο μοναδικός πραγματικός διεκδικητής του τίτλου από τους «πολίτες», δεν θα αντέξει. Στη δεύτερη, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα επιβεβαίωσαν πως έχουν βρει πατήματα. Έκτοτε φαινόταν το έργο και οι πρωταθλητές το πήγαν με το πόδι στο γκάζι μέχρι τέλους.

Από εκεί και πέρα, δεν είναι τυχαίο που η Μάντσεστερ Σίτι το πήρε εύκολα έχοντας το πιο βαθύ ρόστερ σε μία χρονιά με τόσα κολλητά ματς. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των τόσων ανατροπών είχε τη συνέπεια να τερματίσει δεύτερη, ενώ αυτό που έκανε η Λίβερπουλ ήταν εντυπωσιακό. Να βγαίνεις τρίτος μην έχοντας τα τρία βασικά σου στόπερ για τόσο μεγάλο μέρος της σεζόν, δεν είναι εύκολο. Πέρα από τις όποιες άλλες απουσίες είχε. Η Τσέλσι λόγω και της αλλαγής προπονητή έσωσε τη σεζόν, οι Τότεναμ, Άρσεναλ και Έβερτον απογοήτευσαν, ενώ για τους τρεις χαμηλά φάνηκε από νωρίς. Γουέστ Χαμ, Λιντς και Άστον Βίλα (πού και να μην τραυματιζόταν τον Γκρίλις) κέρδισαν τις εντυπώσεις, ενώ η Γουλβς δεν ήταν όπως την περιμέναμε έχοντας χάσει στη διάρκεια της σεζόν, όμως, κομβικούς παίκτες.

Καλύτερος παίκτης

Υπήρξε μία συζήτηση για το εάν θα έπρεπε να βγει ο Ρούμπεν Ντίας, ο αναμορφωτής της άμυνας της Μάντσεστερ Σίτι. Πολλά από τα ματς του που εντυπωσίασε, όμως, ήταν στο Champions League. Ο Πορτογάλος ήταν ο καλύτερος στόπερ της Premier League φέτος έχοντας όμως και μία προστασία από τους χαφ του. Αντιθέτως, αυτά που έκανε ο Χάρι Κέιν δεν υπάρχουν και ας τερμάτισε έβδομη η Τότεναμ. Πρώτος σκόρερ (23) και πρώτος σε ασίστ (14), κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1993-94 με τον Άντι Κόουλ. Τρομερή σεζόν από τον Άγγλο φορ που έκανε τα πάντα. Έβγαινε από την περιοχή, πίεζε, έπεφτε για τάκλιν, έφτιαχνε παιχνίδι.

Premier League: Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι υστέρησαν

Καλύτερος νέος παίκτης

Χρόνο με τον χρόνο γίνεται και καλύτερο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Φιλ Φόντεν είναι πια η μεγαλύτερη ελπίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Παίκτες όπως οι Μέισον Μάουντ, Μπουκαγιό Σάκα, Μέισον Γκρίνγουντ και Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ δείχνουν επίσης πως θα απασχολούν για χρόνια, αλλά ο πρώτος εξ αυτών πηγαίνοντάς το βήμα βήμα σε κάνει να πιστεύεις πως το ταβάνι του είναι πολύ υψηλό. Το κοντέρ έγραψε εννιά γκολ, πέντε ασίστ και μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις που βοήθησαν τη Μάντσεστερ Σίτι να έρθει ο τίτλος πιο εύκολα.

Premier League: Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι υστέρησαν

Καλύτερος προπονητής

Το εύκολο είναι να πεις ξανά για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Δεν είναι απλό να δείχνει στην πάροδο του χρόνου τέτοια σταθερότητα η ομάδα του. Αλλά είχε το καλύτερο ρόστερ και ξόδεψε ακόμα και σε χρονιά πανδημίας τόσα χρήματα το καλοκαίρι. Υπήρχαν άλλοι φέτος που έκαναν πιο δύσκολα πράγματα. Ο Ντέιβιντ Μόγιες έβγαλε τη Γουέστ Χαμ στην Ευρώπη και την οδήγησε στο καλύτερό της πλασάρισμα μετά την πέμπτη θέση της σεζόν 1998-99. Ακόμη πιο εντυπωσιακό αυτό που έκανε ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Χωρίς τρελά λεφτά, χωρίς παίκτες-φίρμες η Λιντς κέρδισε τους πάντες με το ποδόσφαιρό της στην επιστροφή της στην Premier League. Αήττητη εντός με το big 6 και μόλις στο -3 από το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μεταξύ άλλων είδαμε τον άλλοτε χασογκόλη Μπάμφορντ να γίνεται μπόμπερ, μάθαμε τον τρομερό Ραφίνια και τον ενδεχομένως διεθνή προσεχώς Χάρισον.

Premier League: Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι υστέρησαν

 

Καλύτερη και χειρότερη ενδεκάδα της Premier League

Είναι η κατηγορία που πάντα υπάρχουν αρκετές διαφωνίες. Δεδομένα κάποιοι θα αδικηθούν. Επιπλέον, είναι σημαντικό να σκεφτεί κανείς πώς ήταν κάποιος όλη τη σεζόν και όχι να σταθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Παίκτες όπως οι Πάτρικ Μπάμφορντ, Όλι Γουότκινς και Κελέτσι Ιχεανάτσο έκαναν το step up τους. Οι Μπεν Τσίλγουελ και Εντουάρντ πήγαν καλά στην πρώτη τους χρονιά στην Τσέλσι, ο Άαρον Γουάν Μπισάκα επίσης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν χωρούν, όμως, στην ενδεκάδα όπως και ο εξαιρετικός και σκόρερ στον τελικό του Κυπέλλου Γιούρι Τίλεμανς.

Ποιους επιλέξαμε; Εμιλιάνο Μαρτίνες (Άστον Βίλα), Ζοάο Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι), Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Ρούμπεν Ντίας (Μάντσεστερ Σίτι), Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ιλκάι Γκιουντογάν (Μάντσεστερ Σίτι), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ), Χιουνγκ – Μιν Σον (Τότεναμ), Χάρι Κέιν (Τότεναμ).

Πάμε και στους χειρότερους. Το κριτήριο κάθε χρονιά σε αυτή την κατηγορία είναι οι απαιτήσεις που υπάρχουν, τα χρήματα που δόθηκαν για μεταγραφές και το τι προσδοκούσε η ομάδα από τον κάθε ποδοσφαιριστή. Αν βάζαμε απλώς τους χειρότερους, θα γεμίζαμε με παίκτες από τις ομάδες που έπεσαν. Άαρον Ράμσντεϊλ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Ματ Ντόχερτι (Τότεναμ), Φαμπιάν Σερ (Νιούκαστλ), Γιαν Μπέντναρεκ (Σαουθάμπτον), Τζαμάλ Λιούις (Νιούκαστλ), Τόμας Παρτέι (Άρσεναλ), Ντόνι φαν ντε Μπέεκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ουίλιαν (Άρσεναλ), Κάι Χάβερτς (Τσέλσι), Τίμο Βέρνερ (Τσέλσι).

Κάκιστη η πρώτη χρονιά και του Χακίμ Ζιγιές που πάλεψε για να μπει στην ενδεκάδα. Το ίδιο ισχύει για τον αγνώριστο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και τον αόρατο Ρίαν Μπρούστερ. Διασώθηκαν λόγω της εικόνας τους στο φινάλε ποδοσφαιριστές όπως οι Αλεξάντερ-Άρνολντ και Τιάγκο Αλκάταρα (σ.σ. τρομερός προς το τέλος  ο δεύτερος), ενώ δεν αξίζει να γίνει καν αναφορά στον Ναμπί Κεϊτά γιατί κανείς πλέον δεν περιμένει κάτι. Απογοητευτικός ο Νταβίντ ντε Χέα όπως και οι Έρικ Λαμέλα, Στίβεν Μπέργκβαϊν, ενώ κάτω του μετρίου ήταν και η σεζόν των Ριτσάρλισον και Ανταμά Τραορέ. Τέλος, δεν θα έβγαινε από την ενδεκάδα ο Ουίλιαν Ζοσέ εάν ήταν στη Γουλβς από την αρχή της σεζόν.

Ο πιο βελτιωμένος παίκτης

Φιλ Φόντεν και Μπουκαγιό Σάκα είναι από τα πρώτα ονόματα που σκέφτεται κανείς στη συγκεκριμένη κατηγορία. Εμείς θα πάμε με τον Τζέσι Λίνγκαρντ και ας έκανε μισή σεζόν στη Γουέστ Χαμ. Οι δύο πρώτοι βελτιώνονται χρόνο με τον χρόνο. Αναμενόμενο ήταν να τους δούμε φέτος καλύτερους. Αυτό που έκανε ο Λίνγκαρντ, όμως, μάλλον άφησε άφωνους τους πάντες. Ο παίκτης που στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να κάνει γκολ ή ασίστ ούτε με αίτηση, έβαλε εννιά και μοίρασε πέντε σε 16 ματς. Κομβική η προσφορά του για να βγουν τα «σφυριά» στην Ευρώπη.

Καλύτερη και χειρότερη μεταγραφή

Τα χρήματα παίζουν πάντα ρόλο. Το θέμα είναι να βρούμε τον παίκτη που προσέφερε τα περισσότερα και κόστισε λιγότερο. Δανεικοί που αγοράστηκαν, δεν μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία. Εξαιρετικός ο Ρούμπεν Ντίας, αλλά ήταν και πολύ μεγάλο το ποσό που δόθηκε σε χρονιά πανδημίας. Πολλά τα λεφτά και για τον Μπεν Τσίλγουελ ή ακόμα και για τον Γουέσλεϊ Φοφανά. Εμιλιάνο Μαρτίνες και Ραφίνια οι δύο που έβγαλαν μάτια και κόστισαν λιγότερο από 30.000.000 λίρες. Θέμα οπτικής το ποιον προτιμά κανείς. Τον Αργεντινό, πάντως, τον βλέπαμε στην Premier League. Ο Βραζιλιάνος ήταν εκπληκτικός από την πρώτη του χρονιά. Δεν είναι εύκολο να πάει κάποιος στην Αγγλία και να παίξει αμέσως. Έξι ασίστ, εννιά γκολ και πολλές στιγμές μαγείας στα ματς μας κάνουν να επιλέξουμε τον Ραφίνια και γιατί σε 1-2 χρόνια θα δώσει μίνιμουμ τα διπλά στη Λιντς από αυτά που πλήρωσαν τα «παγώνια». Τέλος, καλές ήταν και οι μεταγραφές των Εντουάρντ Μεντί και Όλι Γουάτκινς.

Κόστισε πολλά, δεν ακούμπησε στην πρώτη του χρονιά, αλλά είναι πολύ μεγάλο ταλέντο ο Κάι Χάβερτς για να χαρακτηριστεί χειρότερη μεταγραφή της σεζόν. Πέρασε και δύσκολα με κορονοϊό και τραυματισμούς. Η πλήρης απογοήτευση ήταν ο Ράιαν Μπρούστερ. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έδωσε το για τα δεδομένα της ποσό-ρεκόρ των 26.000.000 ευρώ. Εκείνος δεν έκανε ούτε γκολ ούτε ασίστ σε 27 ματς, ενώ δεν μπορούσε καν να καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα! Ανεξήγητα πολλά τα χρήματα που δόθηκαν για τον σταθερά αναπληρωματικό Νέιθαν Άκε, ενώ αγνώριστος συγκριτικά με ό,τι βλέπαμε στη Γουλβς ήταν ο Ματ Ντόχερτι.

Η απογοήτευση της χρονιάς

Τι να πρωτοδιαλέξεις; Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που πέρυσι τερμάτισε ένατη και έφτασε να διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο, έπεσε για πλάκα. Μάλλον η μεγαλύτερη απογοήτευση γιατί η εικόνα της ήταν σοκαριστική. Έσπασε απίθανα αρνητικά ρεκόρ και φλέρταρε με κάποια ακόμη. Από κοντά, βέβαια, και η Άρσεναλ που έμεινε εκτός Ευρώπης μετά από 25 χρόνια. Τι να πει κανείς για την Έβερτον που κατάφερε να βγει δέκατη; Ακόμα και η Τότεναμ ήταν κάτω του αναμενόμενου τερματίζοντας πίσω από τη Γουέστ Χαμ. Λίγο έλειψε να χάσει και την Ευρώπη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Specials: Νίκος Αναστόπουλος: «Γεννήθηκα για την μπάλα»

Νίκος Αναστόπουλος: «Γεννήθηκα για την μπάλα»

(video) Η εξομολόγηση του σπουδαίου ποδοσφαιριστή και προπονητή

Specials
Specials: Μίμης Δομάζος: Ο άνθρωπος που ένωσε γενιές

Μίμης Δομάζος: Ο άνθρωπος που ένωσε γενιές

Ο Μίμης Δομάζος δεν ήταν απλώς ποδοσφαιριστής, αλλά ένας ζωντανός μύθος που ένωσε γενιές και ενέπνευσε χιλιάδες.

Specials
Specials: Το μικρό νησί που κρύβει ένα από τα πιο ισχυρά αμυντικά συστήματα στον κόσμο

Το μικρό νησί που κρύβει ένα από τα πιο ισχυρά αμυντικά συστήματα στον κόσμο

Το μικρό μέγεθος της Σιγκαπούρης κρύβει μια στρατηγική άμυνας γεμάτη από σύγχρονη τεχνολογία και προετοιμασία.

Specials
VIRAL: Μάθετε για το πρόγραμμα γυμναστικής και το πρόγραμμα διατροφής του Lionel Messi. Χάσετε εύκολα κιλά!

Μάθετε για το πρόγραμμα γυμναστικής και το πρόγραμμα διατροφής του Lionel Messi. Χάσετε εύκολα κιλά!

Η δίαιτα του Λιονέλ Μέσι που τον έφερε στην κορυφή, Μπορείτε να αποκτήσετε μύες και να χάσετε κιλά. Άσπρο κρέας και λαχανικά από ρίζες!

VIRAL
Νίκος Μπουρλάκης: Τραγωδία στα Τέμπη: Ο κόσμος οφείλει να φωνάξει όχι να σιωπήσει – Θα αντιδράσουμε;

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο κόσμος οφείλει να φωνάξει όχι να σιωπήσει – Θα αντιδράσουμε;

Δηλαδή πως ακριβώς θα ακούσουν τη φωνή μας; Με τις συνεχείς επικλήσεις για «σιωπή τώρα που έχουμε πένθος»; Λάθος! Σεβασμός σημαίνει να ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Τραγωδία στα Τέμπη: Αν δεν το κατάλαβες, είσαι ένας αριθμός 

Τραγωδία στα Τέμπη: Αν δεν το κατάλαβες, είσαι ένας αριθμός 

Όσο κι αν προσπαθούν να αποδώσουν τα πάντα στην ατομική ευθύνη, είναι τόσο ελλειμματική κοινωνία που έχουν φτιάξει ώστε κανείς δεν τους πιστεύει. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Specials: Super League 1: Ποιοι μάνατζερ έκλεισαν τις φετινές μεταγραφές

Super League 1: Ποιοι μάνατζερ έκλεισαν τις φετινές μεταγραφές

Το Sportme.gr καταγράφει ποιοι μάνατζερ έπαιξαν ρόλο για την ολοκλήρωση κάθε συμφωνίας των ομάδων της Super League 1 στη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Specials
Ατζέντα: Μπερνάρ Ταπί: Από το Champions League, στην πτώχευση και στη μάχη με τη Λαγκάρντ

Μπερνάρ Ταπί: Από το Champions League, στην πτώχευση και στη μάχη με τη Λαγκάρντ

Μπερνάρ Ταπί: Από την κορυφή της Ευρώπης, στο σκάνδαλο με τις δωροδοκίες και στην αέναη μάχη με την πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Ατζέντα
Specials: Μόντο Ντουπλάντις: Ένα παιδί πετάει στα άστρα

Μόντο Ντουπλάντις: Ένα παιδί πετάει στα άστρα

Μόντο Ντουπλάντις: Το πέμπτο σερί παγκόσμιο ρεκόρ, η επιτυχία που ήταν προδιαγεγραμμένη και

Specials
Νίκος Μπουρλάκης: Η Ελλάδα δεν ανήκει σε λίγους

Η Ελλάδα δεν ανήκει σε λίγους

Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις με όσα ζούμε εδώ και αρκετά χρόνια όπου έχει χαθεί η λογική καθώς σε κάνουν να αισθάνεσαι κι ένοχος!

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Να είσαι αθλητικός συντάκτης στην Ελλάδα και να γιορτάζεις

Να είσαι αθλητικός συντάκτης στην Ελλάδα και να γιορτάζεις

Ημέρα Αθλητικού Συντάκτη ήταν η 2η Ιουλίου αλλά το να ακούς κάτι τέτοιο στη χώρα μας είναι μάλλον ειρωνικό και όποιος το προσπερνά απλώς εθελοτυφλεί. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Κορυφαία και ως Ντένη Μαρκορά ή Σωτηρία Μπέλλου

Κορυφαία και ως Ντένη Μαρκορά ή Σωτηρία Μπέλλου

Η Ντίνα Κώνστα υπήρξε σπουδαία ηθοποιός, που ερμήνευσε δύσκολους ρόλους στο Θέατρο αλλά μάλλον δεν την αδικεί που αγαπήθηκε περισσότερο ως «Ντένη Μαρκορά». Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Οι πέντε καλύτερες ελληνικές ταινίες όλων των εποχών

Οι πέντε καλύτερες ελληνικές ταινίες όλων των εποχών

Είναι η άποψή μας βέβαια και ο καθένας μπορεί να βάλει τις δικές του προτιμήσεις. Ξεχωρίσαμε τις πέντε καλύτερες ελληνικές ταινίες με όριο 60 χρόνια πριν. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Ένας 17χρονος που τον έλεγαν Πελέ

Ένας 17χρονος που τον έλεγαν Πελέ

Το Μουντιάλ του 1958 ήταν εκείνο στο οποίο συστήθηκε ο Πελέ στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο και στις 29/6 κατέκτησε το Μουντιάλ με τη Βραζιλία. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ο άρχοντας του κινηματογράφου

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ο άρχοντας του κινηματογράφου

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας δε θα μπορούσε να παίξει το φτωχό και κακομοίρη αφού το παρουσιαστικό και το στυλ δεν το επέτρεπαν. Μια ωδή στον Μαυρογιαλούρο. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ποτέ δε σε άφηνε αδιάφορο

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ποτέ δε σε άφηνε αδιάφορο

Δεν υπήρξα ποτέ ψηφοφόρος του, δε μπόρεσα στιγμή να συμβιβαστώ με την ακροβασία ελευθερίας/ασυδοσίας αλλά δεν παραγνωρίζω ότι άφησε το στίγμα του. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Η στυγνή δολοφονία που δεν απέτρεψε η Ελισάβετ

Η στυγνή δολοφονία που δεν απέτρεψε η Ελισάβετ

Η ιστορία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη δεν είναι άγνωστη και γι’ αυτό εκνευρίζομαι ιδιαιτέρως όταν παρακολουθώ συγκινητικά ρεπορτάζ για τα 70 χρόνια από τη στέψη της Ελισάβετ. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Δημήτρης Ιτούδης: Το τέλος εποχής στην ΤΣΣΚΑ

Δημήτρης Ιτούδης: Το τέλος εποχής στην ΤΣΣΚΑ

Η απώλεια του τίτλου στην VTB League σηματοδοτεί κι επίσημα το τέλος εποχής, μετά από οχτώ χρόνια του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ και ανοίγει το κεφάλαιο της Φενέρμπαχτσε. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης