Αποτελεσματικός,με εκπληκτικό εκτόπισμα και πηγαίο ποδοσφαιρικό ταλέντο που δεν κρύβεται. Οι παραπάνω είναι οι πρώτοι χαρακτηρισμοί που έρχονται στο μυαλό κάποιου όταν αναφερεται στον Ραούλ Χιμένες.
Ο 27χρονος Μεξικανός επιθετικός πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Μετρώντας 12 γκολ και 8 ασίστ, ο Χιμένες συγκαταλέγεται στους καλύτερους επιθετικούς της Πρέμιερ Λιγκ.
Η Γουλβς λοιπόν δεν το σκέφτηκε πολύ και έβγαλε από τα ταμεία της 38 εκατ. ευρώ ενεργοποιώντας την οψιόν αγοράς από την Μπενφίκα ολοκληρώνοντας την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της. Όσο για τον Λατινοαμερικάνο φορ, αυτός έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Μεξικανός παίκτης στα χρονικά.
Τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο για τον Χιμένες, ο οποίος όμως δεν βάδισε πάνω σε δρόμο στρωμένο σε ροδοπέταλα. Ο ταλαντούχος στράικερ, προκειμένου να βρει την ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας του, περιπλανήθηκε μια πενταετία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, προκειμένου να αποδείξει την αξία του.
Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2014. Όταν η Ατλέτικο τον έφερε στην Ευρώπη, έπειτα από τις εξαιρετικές πορείες του με την Αμέρικα στη λίγκα του Μεξικό.
Ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες του Ντιέγκο Σιμεόνε και δεν κατόρθωσε ποτέ να «κουμπώσει» στο πλάνο και το παιχνίδι των «κολτσονέρος». Ακόμα και με την έντονη δυσαρέσκεια που υπήρχε, οι Μαδριλένοι τον πούλησαν έναντι 22 εκατ. στην Μπενφίκα για να ξεφορτωθούν το… κουτάβι, όπως τον φώναζαν λόγω της έλλειψης αποφασιστικότητας στα τελειώματα των φάσεων.
Το «σχολείο» της Μπενφίκα
Στη Λισαβόνα, ο Χιμένες έδειξε κάπως καλύτερο πρόσωπο αγωνιστικά, πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ και βοηθώντας τους «αετούς» να κατακτήσουν δύο πρωταθλήματα. Παρόλα αυτά, κάτι του έλειπε για να κάνει το ΜΕΓΆΛΟ μπαμ. Τη θέση του βασικού δεν την κέρδισε ποτέ και αυτό αύξησε τις τάσεις φυγής του από την πορτογαλική πρωτεύουσα. Κι όμως, οι σεζόν που έμεινε εκεί τον προετοίμασαν κατάλληλα γι’αυτό που θα ακολουθούσε.
Με το πέρας της πρώτης τριετίας στο «Ντα Λουζ», το καλοκαίρι του 2018, η Μπενφίκα, αφότου τον ανανέωσε μέχρι το 2021, τον έστειλε κατευθείαν δανεικό στην Αγγλία και στη Γουλβς.
Η συνέχεια γνωστή. Εκεί, ο Χιμένες βρήκε αυτό που αποζητούσε και από ένα «κουτάβι» στην Ατλέτικο Μαδρίτης, εξελίχθηκε σε «λύκο», όνομα και πράγμα. Το παιχνίδι προσαρμόστηκεε πάνω στην εκτελεστική του δεινότητα και τη σωματοδομή του, δημιούργησε εξαιρετικές συνεργασίες με τους χαφ της ομάδας (κυρίως με Ντιόγκο Ζότα) και γνωρίστηκε εκ νέου με τον εαυτό του.
Πλέον, αυτό που θέλει ο ίδιος είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και, γιατί όχι, να κάνει ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του. Εξάλλου, μπορεί να υπέγραψε μέχρι το 2023 με τη Γουλβς, όμως σύντομα, η πόρτα της ομάδας του θα χτυπήσει από τα μεγαλύτερα κλαμπ του Νησιού που ήδη έχουν αρχίσει να «ξερογλείφονται» με τις επιδόσεις του.
Αντί επιλόγου… «Ψαλιδάκι»
Εκτός από το συλλογικό επίπεδο, διαπρέπει και με την εθνική ομάδα του Μεξικό, με την οποία σε 71 συμμετοχές έχει πετύχει 17 γκολ. Αριθμός όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακός για το ταλέντο του, αλλά ένα από αυτά άξιζε όσο δέκα!
Ο λόγος για το εντυπωσιακό ψαλιδάκι με το οποίο έστειλε το Μεξικό στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Στα προκριματικά, η «ελ τρι» δεν τα είχε πάει καθόλου καλά, μιας και μια αγωνιστική πριν το φινάλε, ισοβαθμούσε με τον Παναμά στην 4η θέση που θα έδινε το εισιτήριο στα μπαράζ.
Με το παιχνίδι στην Πόλη του Παναμά να έχει τελειώσει 0-0, το Μεξικό ήθελε μόνο νίκη για να «κλειδώσει» την παρουσία στα νοκ άουτ ματς.
Ωστόσο, το σκορ στο 85ο λεπτό ήταν 1-1, με τους Μεξικανούς να βρίσκονται στο χείλος του αποκλεισμού. Τότε ο Ραούλ Χιμένες πήρε το όπλο του και μ’ ένα μαγικό ψαλιδάκι έδωσε το εισιτήριο στην εθνική του για τα μπαράζ.