SPECIALS

Super League 1: Οι μάνατζερ πίσω από όλα τα deals του… καλοκαιριού

Πίσω από κάθε μεταγραφή συνήθως βρίσκεται ένας μάνατζερ. Είτε θέλει να το παραδεχτεί κανείς είτε όχι, ο ρόλος τους πια στο ποδόσφαιρο είναι κομβικός. Από τη Super League 1 έως τα κορυφαία πρωταθλήματα. Η φετινή θερινή μεταγραφική περίοδος ήταν ιδιαίτερη. Λόγω όσων βιώνουμε με την πανδημία, έφτασε Οκτώβριος για να ολοκληρωθούν οι προσθήκες των ομάδων...

Super League 1: Οι μάνατζερ πίσω από όλα τα deals του καλοκαιριού
Συντάκτης: Αντώνης Τσιράκης Χρόνος ανάγνωσης: 15 λεπτά

Πίσω από κάθε μεταγραφή συνήθως βρίσκεται ένας μάνατζερ. Είτε θέλει να το παραδεχτεί κανείς είτε όχι, ο ρόλος τους πια στο ποδόσφαιρο είναι κομβικός. Από τη Super League 1 έως τα κορυφαία πρωταθλήματα.

Η φετινή θερινή μεταγραφική περίοδος ήταν ιδιαίτερη. Λόγω όσων βιώνουμε με την πανδημία, έφτασε Οκτώβριος για να ολοκληρωθούν οι προσθήκες των ομάδων της Super League 1. Όπως και τον Ιανουάριο έτσι και τώρα το Sportime έψαξε και βρήκε ποιος ήταν πίσω από κάθε deal που έκαναν οι 14 ομάδες.

Να σημειωθεί εδώ ότι αναφερόμαστε μόνο στις μεταγραφές που έκαναν οι ελληνικές ομάδες. Υπήρξαν φυσικά και σημαντικά deals Ελλήνων ατζέντηδων στο εξωτερικό με πρώτο όλων εννοείται για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτό του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, το οποίο είχε την υπογραφή των Πασχάλη Τουντούρη και Ανδρέα Κυριακόπουλου. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε κάποια ακόμη. Ο Πολ Κουτσολιάκος ήταν «πίσω» από τη μετακίνηση του Δημήτρη Πέλκα στη Φενέρμπαχτσε και ο Αντώνης Αποστολόπουλος από αυτή του Μάριου Οικονόμου στην Κοπεγχάγη. Οι Αποστόλης Μπακάλης και Νίκος Μαυρομαράς έκαναν το εντυπωσιακό deal του Τζόναθαν Ντέιβιντ στη Λιλ, ενώ ο Πάνος Γαλαριώτης ενεπλάκη μεταξύ άλλων στη μεταγραφή του Γιόχαν Μοχίκα στην Αταλάντα. Με τη μετακίνηση του Γιάννη Φετφατζίδη στην Αλ-Κορ ήταν αρκετοί που ασχολήθηκαν και μέσα σε αυτούς φυσικά και ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος, που τον εκπροσωπεί, ενώ οι Μάκης Λιβαθηνός και Χρήστος Αποστόλου έκαναν τις μεταγραφές του Παναγιώτη Ρέτσου στη Σεντ Ετιέν, του Δημήτρη Λημνιού στην Κολωνία και του Αλέξανδρου Κατράνη στην Χατάισπορ. Ωστόσο, ας μείνουμε καλύτερα στα εντός των συνόρων και ας δούμε τι έγινε ανά ομάδα…

Super League 1 – Τα deals που έγιναν

ΑΕΚ: Aρκετοί ήταν εκείνοι που έπαιξαν… μπάλα στην Ένωση. Με την υπόθεση του Μπράιτον Ενομπακάρε, που αποχώρησε τελικά, ασχολήθηκαν οι Τάι και Ανδρέας Δημητρίου. Ο δεύτερος είχε συμβάλει ώστε να προσληφθεί ο Μάσιμο Καρέρα. Το δίδυμο που αναφέραμε έβαλε τη σφραγίδα του και στην υπόθεση του Λιβάι Γκαρσία. Ο τελευταίος, βέβαια, εκπροσωπείται από τον Χάμφρεϊ Νίμαν, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει τον Τζίνι Βαϊνάλντουμ της Λίβερπουλ. Η επιστροφή του Καρίμ Ανσαριφάρντ στα μέρη μας είχε την υπογραφή του Βασίλη Τοπίδη, ενώ η αλλαγή στρατοπέδου του Εμάνουελ Ινσούα ουσιαστικά έγινε μέσω του αδερφού του Μαξιμιλιάνο. Μία… κουβέντα είπαν και οι Ζήσης Βρύζας και Ντίνος Διαμαντόπουλος, οι οποίοι συμμετείχαν στο deal του Εβγέν Σάκοφ. Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς εκπροσωπείται από τον Χασάν Τσετινκάγια (ατζέντης των Φράνκι ντε Γιόνγκ και Βίκτορ Λίντελοφ μεταξύ άλλων), ενώ για τους δύο στόπερ υπήρξε και ελληνική συμμετοχή. Ο Νασίμ Χνιντ εκπροσωπείται από τον Μοέζ Τσεμπί και ενεπλάκη και ο Αναστάσης Πιφέας, ενώ του Ιονούτ Νεντελτσεάρου το deal έγινε από τους Δημήτρη Καρύδα και και Γιώργο Φούγια. Οι Βασίλης Ρόβας και Ντέγιαν Μιλοβάνοβιτς ήταν στη μεταγραφή του Πέταρ Καρακλάγιτς και ο Ισμέτ Νιτζάρεβιτς στου Βεντάντ Ραντόνια. Τέλος, από τον Μάρκο Λαγό εκπροσωπείται ο Γιάννης Ιατρούδης.

ΑΕΛ: Εάν θεωρήσουμε «άκυρη» τη μεταγραφή του Νίλι που τελικά έφυγε χωρίς να παίξει λεπτό, οι «βυσσινί» σεφτέ έκαναν με τον Βλάντιμιρ Μπάγιτς. Deal του Γιώργου Γουμάγια, ο οποίος έκανε άλλο ένα στον κάμπο, αυτό του Τιμ Σπαρτ μαζί με τον Δημήτρη Κοτταρά. Υπήρχαν, βέβαια, και οι μεταγραφές που είχαν κλείσει από τον Ιανουάριο. Μία εξ αυτών του Ορέστη Γρηγορόπουλου. Οι διαπραγματεύσεις είχαν γίνει τότε με τον Νίκο Σαμολαδά, αλλά τον 20χρονο πλέον εκπροσωπεί ο Αντώνης Αποστολόπουλος. Σπύρος Γλυνός και Γιώργος Μαϊδανός ήταν μεταγραφές που έκλεισε ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, ενώ Σέρτζιο Τσέροβιτς, που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους Θεσσαλούς, πήγε τους Νίκολα Τρούγιτς και Θανάση Στοΐνοβιτς. Ο Φιορίν Ντουρμισάι είναι πελάτης του Πασχάλη Τουντούρη και ο Γιάννης Κωστή του Δημήτρη Μασιά. Ο Χάρης Κωστάκης πήγε τον Βαγγέλη Πλατέλλα, ο Τάσος Δανιάς τον Νίκο Γκοτζαμανίδη και ο Γιάννης Μπιτζίδης τον Χαμζά Γιουνές. Χωρίς μάνατζερ έγινε η μεταγραφή του Αλέξανδρου Νικολιά τόσο στον Ολυμπιακό όσο στη συνέχεια και στην ΑΕΛ. Ο Ηλίας Μπέριος που είχε αναφερθεί σε μία ανακοίνωση των Θεσσαλών είναι απλώς προπονητής και άνθρωπος του περιβάλλοντός του.

Απόλλων Σμύρνης: Ο Κώστας Γεωργοπάλης έκανε το πρώτο deal πριν καν ανέβει η «Ελαφρά Ταξιαρχία» στη Super League 1. Ο λόγος για τον Αμπιόλα Ντάουντα, τον παίκτη που πήρε και το μεγαλύτερο συμβόλαιο. Ο Δημήτρης Ζήνωνος έφερε στα μέρη μας τον Γκουστάβο Ντομίνγκες σε συνεργασία με τη LEFT Sports, αλλά λόγω των συνθηκών ο παίκτης στα γραφεία πήγε με τον Βέλα Τζούνιορ. Ο Μπρούνο Τσιρίλο έκλεισε τον Βικίντας Σλίβκα, ενώ ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου Θόδωρος Ζάκκας τον Νταβινό Βέρχουλστ. Ο Μαρκ Φεράντεθ εκπροσωπείται από την JV Sports (σ.σ. μεταξύ άλλων έχει και τον Ανουάρ Τουχαμί), αλλά υπήρξε και εμπλοκή του Βασίλη Τοπίδη. Ο άδερφός του Παύλος Τοπίδης μαζί με τον Νίκο Ζαφειρόπουλο πήγαν στη Ριζούπολη τον Αντονί Μουνιέ, ενώ η ισπανική εταιρεία που αναφέραμε έχει και τον Ρίτσι Κιτοκό. Το deal, όμως, φέρει την υπογραφή του Σπύρου Παπαβλασόπουλου. Μέσω του Γιάννη Βάγια, που ζει μόνιμα στην Ελβετία, έγινε η μεταγραφή του Κωνσταντίνου Κότσαρη, ενώ ο Γιάννης Μπότος σφράγισε τη συμφωνία για λογαριασμό του Νίκου Γιαννακόπουλου. Ο Μικέλ Ριέρα πήγε τον Αντίλ Ραΐλι στον Απόλλωνα και ο Λάζαρος Σούσκας τον Κάρλο Μπρούσιτς. Τέλος, ο Σωτήρης Τσιλούλης στη μετά Ίλια Ίβιτς εποχή θεωρητικά δεν εκπροσωπείται.

Άρης: Δύο Αργεντινούς απέκτησαν οι «κίτρινοι» φέτος, τους Φακούντο Μπερτόγλιο και Μετέο Γκαρσία, και αμφότεροι ήταν δουλειές του Άλεξ Ντε Μπαρτόλο και του συνεργάτη του Γκάμπι Λετιέρι. Ο τελευταίος πια δεν είναι μάνατζερ, αλλά μέλος του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού. Ο Τόνι Ντάτκοβιτς αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Άγγελου Χαριστέα και δεν μπήκε στη μέση μάνατζερ, ενώ ο Εμάνουελ Σάκιτς επέστρεψε στη Super League 1 μέσω του Κώστα Παλαιολόγου. Ο Πιέρ Ισά ήταν πίσω από το deal του Γιοάν Μπεναλουάν, ενώ ο Ζακαρί Μπουσέ ουσιαστικά ήταν εισήγηση ενός ανθρώπου που εμπιστεύεται ο Θόδωρος Καρυπίδης. Εκπροσωπείται, πάντως, από την USM GROUP, μία εταιρεία που μεταξύ άλλων έχει στο πελατολόγιό της τον Αμπουμπακάρ Καμαρά της Φούλαμ. Στην Benchmark Sports, στην οποία εργάζεται και ο Νικ Σταυρουλάκης, και ασχολείται κυρίως με Αυστραλούς παίκτες, ανήκει ο Τζέιμς Τζέγκο, ενώ ο Κριστιάν Γκανέα ήταν deal των Γιάννη Μπιτζίδη και Γιώργου Τσουρή. Πρόκειται για μία νέα συνεργασία που χτίστηκε αυτό το καλοκαίρι. Χωρίς μάνατζερ πήγε ο Μάριος Σιαμπάνης στον Άρη. Ο Έργκους Κάτσε εκπροσωπείται από τον Νίκου Καγιούλη και ο Δημήτρης Μάνος από τον Λεωνίδα Αθανάσουλα. Πολ Κουτσολιάκος και Μάκης Μίχας έκαναν τη μεταγραφή του Απόστολου Μαρτίνη και ο Πέδρο Μπράβο του Κρίστιαν Λόπεθ. Πελάτης του Ουλίσες Σάντος είναι ο Σαντέ Σίλβα και φυσικά στο deal είχε συμμετοχή ο Πάνος Γαλαριώτης. Χρόνια τώρα συνεργάζονται. Τέλος, η προσθήκη του Αλί Αντέμ έγινε μέσω του Κορμεμέτι Σκούμπιν, Σκοπιανού που γνωρίζει καλά πράγματα και καταστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Αστέρας Τρίπολης: Λίγες ήταν οι μεταγραφές που έκαναν οι Αρκάδες και όλες ξένων παικτών. Είδηση αποτελεί το come back ενός παλιού γνωστού, του Χουάν Κρους Ολέρ. Μέσω εκείνου κλείδωσαν οι μεταγραφές των Φεντερίκο Άλβαρες και Μπράιαν Ορόσκο έστω και εάν ο δεύτερος βρίσκεται στο πελατολόγιο της MM Soccer.  Ο Ντιέγκο Λέμος, που κατά κύριο λόγο ασχολείται με τη Βραζιλιάνους, ήταν πίσω από τη μεταγραφή του Λέο Τιλίκα και ο Σέρτζιο Τσέροβιτς, εν Ελλάδι συνεργάτης της RGFootball, από αυτή του Ρουμπέν Γκαρσία. Θέσαρ Λαπάγλια είναι ο ατζέντης που έκανε το deal του Ροντρίγκο Γκόμες και η IFM του Πέπε Καστάνιο. Η τελευταία είναι εταιρεία που εκπροσωπούσε τον Χουάν Ντομίνγκεθ (σ.σ. άλλος τον πήγε στον ΠΑΣ Γιάννινα), ενώ στο πελαγολόγιό της έχει τους Σάντι Καθόρλα και Μπράιαν Γκιλ.

Ατρόμητος: Σημαντική ήταν η επιρροή του Νταμίρ Κάναντι στις προσθήκες που έγιναν στο Περιστέρι και αποτυπώνεται αυτό και από το ποιοι ενεπλάκησαν. Για να κλείσουν οι μεταγραφές των Πάτρικ Σάλομον και Λούκας Γκαλβάο έπρεπε να πιάσει δουλειά ο Μάριο Βέγκερ, ο agent που εκπροσωπεί πατέρα και υιό Κάναντι.  Μπλεγμένο το μανατζερικό υπόβαθρο του Γιόσιπ Τομάσεβιτς, ο οποίος εκπροσωπείται από την Golden Goal, ενώ ο Χουάν Μουνίθ είναι της Diamond Sport Agency. Ο Αντώνης Αποστολόπουλος πήγε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς τον Ανδρέα Γιαννιώτη. Το γραφείο των Λάμπρου Χούτου – Έβανς Παυλόπουλου ήταν πίσω από τη μεταγραφή του Γιάννη Οικονομίδη και o Ράντε Τσάλντοβιτς έκανε αυτή του Μπόγιαν Μάτιτς. Τέλος, η Top Sport Services έκλεισε τη συμφωνία για τον Αμίρ Αγκάγεφ. Η ισραηλινή εταιρεία γνωρίζει καλά την ελληνική αγορά έχοντας τον Όμρι Άλτμαν, ενώ είχε εμπλακεί και στην υπόθεση του Ταλ Καχίλα.

Βόλος: Αφού αναφερθήκαμε στους Ρόναν Κάτζαβ και Γκιλάντ Κάτζαβ (Top Sport Services) προηγουμένως, ήταν εκείνοι που μαζί με τον Δημήτρη Ζήνωνος έκλεισαν το deal του Μπόρις Κλέιμαν στους Θεσσαλούς. Ο Αντώνης Ρίκκα πήγε τον Τάσο Κρητικό και οι Γιώργος ΤσουρήςΓιάννης Μπιτζίδης τον Ζαν Λουκ Μπαριέντος. Ο Δημήτρης Κοτταράς διαπραγματεύτηκε για τον Γιάννη Κιάκο και ο Μιχάλης Σηφάκης για τον Σωτήρη Νίνη. Οι δυο τελευταίοι είχαν αρκετά καλή σχέση από το πέρασμά τους στο Βέλγιο, ενώ ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας έχει και δίαυλο επικοινωνίας με τον Αχιλλέα Μπέο. Δεν ήταν η πρώτη του δουλειά εκεί ο Νίνης. Ο Τάσος Δουβίκας πήγε μέσω του πατέρα του και πλέον δεν είναι λίγοι οι μάνατζερ που ψάχνονται να τον βάλουν στο πελατολόγιό τους και ο Χουάν Χοσέ Περέα ουσιαστικά ήταν deal των δύο κλαμπ (σ.σ. τον εκπροσωπεί ο Θεόφιλος Καρασσαβίδης). Ακριβώς ίδια περίπτωση και ο Αμρ Ουάρντα. Οι Ζήσης Βρύζας και Ντίνος Διαμαντόπουλος ήταν πίσω από τη μεταγραφή του Συμεών Παπαδόπουλου και του Σαλβαδόρ Σάντσες, αλλά στον Αργεντινό υπήρξε και συμμετοχή του Γκάμπι Λετιέρι. Ανήκει, πάντως, στην Twenty Two, η οποία έχει και άλλον παίκτη στη Super League 1. Ο Αγκουστίν Λορεντσέτι εκπροσωπεί τον Νίκο Μαρτίνες, με τον Λετιέρι να ασχολείται επίσης για ό,τι αφορά στην Ελλάδα, και η Only Football τον Τέκιο. Συμμετοχή, όμως, είχε και ο Τάκης Γιαννόπουλος, ο οποίος ήταν πίσω και από τις μεταγραφές των Χουλιάν Μπαρτόλο, Ροντρίγκο Κολόμπο και Ντάαν Ριένστρα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κολόμπο είναι πελάτης του Οράσιο Ρόσι, μάνατζερ που έχει και τον Φράνκο Φεράρι. Δεν γίνεται αναφορά στον Σιμόν Λουντεβάλ, αφού μία που πήγε και μία που έφυγε.

Λαμία: Μόνο ένας ατζέντης έκανε δύο μεταγραφές εκεί και αυτός είναι ο Νίκος Ζαφειρόπουλος. Πρώτα ο πελάτης του, Γιώργος Σαραμαντάς, και προς το φινάλε ο Μπατσάνα Αραμπούλι, ο οποίος εκπροσωπείται από τον συμπατριώτη του Γκιόργκι Γκακχοκίτζε. Ο Παύλος Τοπίδης έκλεισε το deal με τον Κώστα Προβυδάκη και οι Ζήσης ΒρύζαςΝτίνος Διαμαντόπουλος αυτό με τον Ζήση Χατζηστραβό. Ο Θοδωρής Βασιλακάκης ανήκει στο πελατολόγιο του Δημήτρη Τσιάτσιου και ο Μίλος Ντέλετιτς στου Κώστα Παλαιολόγου. Το γραφείο του Αντώνη Ρίκκα εκπροσωπεί τον Άγγελο Ζιούλη και ήταν υπόθεση που χειρίστηκε ο Νίκος Βαγιονάκης, ενώ ο Θωμάς Φίλιππος Σαραφαντώνης ήταν πίσω από τη μεταγραφή του Γκούγκα Παλαβαντισβίλι. Έχει φέρει στα μέρη μας και άλλους Γεωργιανούς στο παρελθόν. Τέλος, ο Κώστας Σταμούλης εκπροσωπείται από τον Κωνσταντίνο Σπανουδάκη (σ.σ. όπως και ο Δημήτρης Πινακάς που εντυπωσιάζει φέτος), ενώ ο Θανάσης Μαργαρίτης δεν έχει μάνατζερ.

Ολυμπιακός: Ένα ακόμη «καυτό» καλοκαίρι μεταγραφικά στους Πειραιώτες με λίγους πρωταγωνιστές. Η παραμονή του Αχμέντ Χασάν είναι ένα από τα deals του Ζόρζε Μέντες. Οι εξαιρετικές σχέσεις του Πορτογάλου με τους «ερυθρόλευκους» είναι κάτι γνωστό και φάνηκε ούτως ή άλλως και από άλλες περιπτώσεις. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το deal του Ρούμπεν Βινάγκρε, ενώ «ελέγχει» και τον Τιάγκο Σίλβα (σ.σ. μαζί με το οικογενειακό περιβάλλον του παίκτη). Αντιλαμβάνεται, πάντως, κανείς πως δεν χρειαζόταν να κάνει και πολλά για μία μεταγραφή από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο έτερος Πορτογάλος που «έπαιξε» μπάλα ήταν ο Ουλίσες Σάντος. Σε συνεργασία με τον Πάνο Γαλαριώτη έγινε η μεταγραφή του Πέπε, ενώ ο δεύτερος ήταν και στη μεταγραφή του Μπρούμα μαζί με τον εκπρόσωπό του Κατιό Μπαλντέ. Ο Ραφίνια μαζί με τον αδερφό του έχουν δημιουργήσει εταιρεία εκπροσώπησης παικτών, την R13 Fussball, και έτσι έγινε το deal, ενώ ο Χοσέ Χολέμπας δεν χρειάστηκε κανέναν. Τον γνώριζαν οι διοικούντες και οι επαφές έγιναν απευθείας. Ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ είναι πελάτης της ROGON και ο Όγκμουντουρ Κρίστινσον του Γιάννη Μπιτζίδη. Για τη μεταγραφή του Γιαν Εμβιλά οι διαπραγματεύσεις έγιναν από τους Χουσεϊμί Νιακατά και Μεϊσά Εντιαγέ. Ο πρώτος έχει παίκτες όπως οι Μαμαντού Σακό και Μπουμπακάρ Καμαρά και ο δεύτερος μεταξύ άλλων τους Βισάμ Μπεν Γεντέρ, Μπεντζαμίν Μεντί και Σοφιάν Μπουφάλ που ήθελε ο Ολυμπιακός. Τέλος, η πιο ηχηρή προσθήκη νεαρού παίκτη ήταν του Απόστολου Αποστολόπουλου, deal του Πασχάλη Τουντούρη, ενώ για την «αρπαγή» του Παύλου Μαυρουδή από τον «αιώνιο» αντίπαλο οι επαφές έγιναν από τον πατέρα του παίκτη.

ΟΦΗ: Η πρώτη μεταγραφή των Κρητικών ήταν ο Αμπντούλ-Ραχμάν Ουές, παίκτης του Χρήστου Γάτση. Ακολούθησε ο Αντριάν Σαρδινέρο του Πέπε Μέσας, ενώ από την Κύπρο στο Ηράκλειο μετακόμισαν και οι Πραξιτέλης Βούρος και Μπόι Βάτερμαν. Ο Αναστάσης Πιφέας και η ολλανδική εταιρεία Juzzt Football έκαναν τα δύο deals. Οι Ολλανδοί, μάλιστα, που γνωρίζονται καλά με τον Γιώργο Σαμαρά, ήταν αυτοί που υλοποίησαν και την πιο ηχηρή φετινή κίνηση του ΟΦΗ, την απόκτηση του Τζόναθαν ντε Γκουζμάν. Δύο μεταγραφές έκαναν οι Γιώργος Παθιακάκης και Γιάννης Εμμανουηλίδης, αυτές των Ναζαρένο Σολίς και Απόστολου Γάννου. Παρεμπιπτόντως, για να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας με την Μπόκα Τζούνιορς βοήθησε και ο Μάριος Παναγόπουλος, μόνιμος κάτοικος Αργεντινής. Ο Νουσρέτ Γιασάρι ήταν πίσω από τη μετακίνηση του Βαχίντ Σελίμοβιτς στην Κρήτη, ενώ ο Λέο Κορνατσίνι της LEFT Sports πήγε τον Φάμπιο Στάρτζεον (σ.σ. ανήκει πάντως στο πορτογαλικό γραφείο Idoloásis). Ο Βραζιλιάνος ατζέντης έγινε πιο γνωστός στην Ελλάδα μέσω του ΠΑΟΚ και παικτών όπως οι Λεό Ζαμπά και Ντάγκλας Αουγκούστο, αλλά πελάτης του είναι και ο Λούκας Σάσα του Άρη. Ο Φροίξος Γρίβας ήταν deal του Αντώνη Ρίκκα, ο Απόστολος Διαμαντής των Ζήση Βρύζα και Ντίνου Διαμαντόπουλου που πρόσφατα εξασφάλισαν τα δικαιώματά του. Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Μπαλογιάννη, ενώ ο Οδυσσέας Λυμπεράκης ήταν του Παναγιώτη Τσιάρα. Τέλος, η Base Soccer, των Ραφαέλ Βαράν, Ντέλε Άλι και… Πέδρο Μαρτίνς, «ελέγχει» τον Αλέξανδρο Γκαργκαλατζίδη.

Παναθηναϊκός: Ένας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και λέγεται Χοσέ Λουίς Ρεδόνδο ή συνολικά, εάν θέλετε, η MRHfutbol. Πρόκειται για το γραφείο που εκπροσωπεί τον Ντάνι Πογιάτος και συνεργαζόταν με τον Τσάβι Ρόκα. Σχεδόν κάθε μεταγραφή ισπανόφωνου -και όχι μόνο- παίκτη πέρασε από εκεί. Ο Αϊτόρ, για παράδειγμα, ανήκει στον Άλμπερ Μποτίνες. Ο Φακούντο Σάντσες στην DE 9, ο Χουάνκαρ στον Ρενέ Ράμος (σ.σ. αδερφό του Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ Μαδρίτης). Όλοι τους, όμως, όπως και ο Αντονίτο πήγαν μέσω του Ρεδόνδο, ενώ αυτό ισχύει και για τον Σαβιέρ. Ο τελευταίος εκπροσωπείται από τον Μάρκο Αουρέλιο, ενώ υπήρξε και εμπλοκή του Δημήτρη Ζήνωνος. Δύο ήταν οι ξεχωριστές περιπτώσεις. Ο Φραν Βέλεθ, γιατί ανεξάρτητα από το ποιος τον πρότεινε είχε απευθείας επαφές με τον Τσάβι Ρόκα (σ.σ. εκπροσωπείται από την Promoesport που έχει μεταξύ άλλων τους Αντάμα Τραορέ, Κάρλος Σολέρ και Ερίκ Μπεγί), και ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Στην υπόθεση του Αργεντινού έδωσε μία χείρα βοηθείας ο Άλεξ Ντε Μπαρτόλο, ενώ σημαντικό ρόλο είχε και ο πατέρας του παίκτη. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς εκπροσωπεί τον Φώτη Ιωαννίδη και ο Μαουρίσιο ήταν μία σύμπραξη των Τάι, Ανδρέα Δημητρίου και Πιέρ Φερνάντες. Ο τελευταίος είναι ο σταθερός ατζέντης του.

Παναιτωλικός: Πολλές μεταγραφές, λίγοι μάνατζερ… Έτσι έγιναν τα πράγματα στο Αγρίνιο. Οι Νικολάς Ματσόλα και Χαβιέρ Μεντόσα αποτέλεσαν deals των Γκάμπι ΛετιέριΆλεξ Ντε Μπαρτόλο, ενώ οι δυο τους έκλεισαν και το θέμα του Πάολο Μεντίνα. Ο Χρήστος Γάτσης πήγε τους Νίκο Μελίσσα και Τέλη Καρσαλίδη, ενώ ο Κώστας Χατζηψάλτης ήταν πίσω από τις υποθέσεις των Φράνκο Μάζουρεκ και Χοακίν Αρζούρα. Ο δεύτερος εκπροσωπείται, πάντως, από την Twenty Two, εταιρεία που αναφέραμε και νωρίτερα. Ο Τάσος Δανιάς, συνεργάτης του Πάνου Γαλαριώτη, ήταν στις υπογραφές με τον Νίκο Βέργο, ενώ ο Ελίας Περέιρα ουσιαστικά πήγε στους Αγρινιώτες μέσω Μπενφίκα. Ενας εκ των δικηγόρων της τα χειρίστηκε όλα. Γιώργος Τσουρής και Γιάννης Μπιτζίδης έκαναν τη μεταγραφή του Αντόνιο Γιάκολις, ενώ πρακτικά χωρίς μάνατζερ κλείδωσε αυτή του Βάντερσον. Ο παίκτης το πήρε πάνω του και μία… καλή κουβέντα είπε ο Αντώνης Αποστολόπουλος. Τέλος, ο Αμίρ Σααντάτι εκπροσωπεί τον Μοχάμεντ Αζάντι.

ΠΑΟΚ: Δύο ήταν οι μεταγραφές που έγιναν και δεν χρειάστηκε ατζέντης, εκείνες των Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Γιώργου Βρακά. Όλα έγιναν μέσω του οικογενειακού περιβάλλοντος των ποδοσφαιριστών. Τόμας Μουργκ και Αντόνιο Τσόλακ ήταν deals της ROGON του Πολ Κουτσολιάκου και ο Νίκα Νινούα του Κορμεμέτι Σκούμπιν. Ο τελευταίος έχει στο γραφείο του και τον αδερφό του Όγκνιεν Βράνιες, ενώ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ. Ο Αντριαν Νίλσεν Περέιρα εκπροσωπείται από την Keypass, που μεταξύ άλλων έχει τον Γκίας Ζαχίντ αλλά και τους Σάντερ Μπέργκε και Αλεκσάντερ Σόρλοθ, ενώ υπήρξε και συμμετοχή του Δημήτρη Ζήνωνος. Δεν είναι η πρώτη φορά που το νορβηγικό γραφείο συνεργάζεται με τον Κύπριο. Ο Στέφαν Σβαμπ ανήκει στην εταιρεία του Μαξ Χάγκμαϊρ, γνωστού Αυστριακού που έχει μεταξύ άλλων τον Βαλεντίνο Λαζάρο, αλλά υπήρξε ανάμιξη και του Τάσου Μαραγκοζίδη, ο οποίος εδρεύει στη Γερμανία. Τέλος, ο Μούσα Βαγκέ είναι πελάτης της Arena 11. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία με πελάτες μεταξύ άλλων τους Σαντιό Μανέ, Ναμπί Κεϊτά, Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν και Τσαγκλάρ Σογιουντσού.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο πρώτος που πήγε προς την Παμβώτιδα ήταν ο Μανώλης Σάλιακας μέσω του Ανδρέα Κυριακόπουλου. Ο Μάρβιν Πίρσμαν αποτέλεσε deal των Δημήτρη Παπαγεωργίου και Ράιαν Καπαγιαννίδης (σ.σ. ανήκει στον Μούι Μανέρο) όπως και ο νεαρός Γιώργος Δούμτσης. Ο έτερος μικρός που αποκτήθηκε ήταν ο Μαξίμ Νάτιντσουκ, πελάτης του Αλεξάνταρ Πάνκοφ. Ο Ουκρανός, που εκπροσωπεί και τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, διατηρεί πολύ καλή σχέση με τους Γιαννιώτες και έχει πάει εκεί και άλλους παίκτες στο παρελθόν. Κάτι τέτοιο ισχύει και για τον Κώστα Παλαιολόγο, ο οποίος ήταν πίσω από το deal του Χουάν Ντομίνγκεθ. Ο Γιάννης Κάργας επέστρεψε έχοντας απευθείας επικοινωνία με το κλαμπ, ενώ ο Βασίλης Αθανασίου εκπροσωπείται από τον Μπρούνο Τσιρίλο. Τέλος, deals του Λούκα Φαβάλι είναι αυτά των Αργεντινών Ροντρίγκο Εραμούσπε και Φαμπρίσιο Μπρένερ.

Exit mobile version