SPECIALS

Super League 1: Ποιοι μάνατζερ έκαναν όλα τα deals του Ιανουαρίου

Είτε μιλάμε για τη Super League 1 είτε για την… Premier League οι μάνατζερ είναι απαραίτητοι. Εκείνοι κινούν τα νήματα σε κάθε μεταγραφική περίοδο και όχι μόνο. Τον Ιανουάριο στη Super League 1 δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκλεισαν έστω και μία μεταγραφή. Το Sportime έψαξε τι συνέβη σε κάθε μία από τις περιπτώσεις και...
Super League 1: Ποιοι μάνατζερ έκαναν όλα τα deals του Ιανουαρίου

Είτε μιλάμε για τη Super League 1 είτε για την… Premier League οι μάνατζερ είναι απαραίτητοι. Εκείνοι κινούν τα νήματα σε κάθε μεταγραφική περίοδο και όχι μόνο.

Τον Ιανουάριο στη Super League 1 δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκλεισαν έστω και μία μεταγραφή. Το Sportime έψαξε τι συνέβη σε κάθε μία από τις περιπτώσεις και ποιος ήταν από πίσω. Να σημειωθεί, όμως, ότι ασχοληθήκαμε μόνο με τους… εν Ελλάδι εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών και όσους θεωρούνται… Έλληνες πια, όπως οι Αλεχάντρο Ντε Μπαρτόλο, Μικέλ Ριέρα και Αγκουστίν Λορεντσέτι. Οι τρεις προαναφερθέντες δραστηριοποιούνται χρόνια τώρα εδώ.

Εκείνο που παρατηρεί κανείς είναι πως υπάρχουν γνωστοί Έλληνες μάνατζερ που έμειναν άπραγοι. Λογικό φυσικά από τη στιγμή που μιλάμε για χειμερινή μεταγραφική περίοδο και συνεπώς λιγότερες μεταγραφές και κυρίως λύσεις ανάγκης. Υπήρχαν ομάδες που δεν προχώρησαν ούτε σε μία κίνηση, όπως οι ΠΑΟΚ και Πανιώνιος, υπήρχαν άλλες που απλώς έψαξαν για διορθωτικές κινήσεις. Οι δύο που σε μεγάλο βαθμό άλλαξαν τα δεδομένα και κινήθηκαν λες και ήταν καλοκαίρι ήταν οι ΑΕΛ και Παναιτωλικός. Πάμε, λοιπόν, ανά ομάδα τι έγινε…

Super League 1 – Τα πρόσφατα deals 

ΑΕΚ: Τρεις ήταν οι μεταγραφές που έκανε τη μεταγραφική περίοδο που μας πέρασε και καμία εξ αυτών δεν είχε την υπογραφή Έλληνα agent. Στην περίπτωση του Σέρχιο Αραούχο τα νήματα είναι γνωστό σε όλους πως κινεί ο πατέρας του, ενώ στου Νταμιάν Σιμάνσκι εκείνος που τον εκπροσωπεί είναι Νταμιάν Παζιέφσκι. Εάν σας θυμίζει κάτι, έχει πελάτη του και τον Κάρολ Σβιντέρσκι. Τέλος, υπάρχει και ο Ζίγκα Λάτσι. Ο 17χρονος Σλοβένος αποτέλεσε καθαρά επιλογή του Βλάνταν Ίβιτς.

ΑΕΛ: Πάμε στην… πρωταθλήτρια των μεταγραφών. Μία ενδεκάδα παικτών απέκτησε και ήταν πολλοί οι μάνατζερ που συνεργάστηκαν μαζί της! Πασχάλης Τουντούρης, Νίκος Ζαφειρόπουλος και Μιχάλης Πέτκας ήταν σε αυτούς που πρωταγωνίστησαν. Ο πρώτος πήγε τον Γιάννη Μασούρα ως δανεικό από τον Ολυμπιακό, ενώ εκπροσωπεί και τον Θανάση Παπάζογλου. Ωστόσο, εκείνος που έκλεισε το deal του υψηλόσωμου φορ ήταν ο Ζαφειρόπουλος. Ο τελευταίος, που διατηρεί αρκετά καλές σχέσεις με τον Αλέξη Κούγια, σφράγισε και τη συμφωνία με τον νεαρό Θεοχάρη Ηλιάδη. Για τον Πέτκα αυτός ήταν ένας τρόπος να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του. Δικές του δουλειές οι Γκάμπριελ Τόρζε και Φιλίπ Στελιάνο. Έχει αρκετά καλές άκρες στη Ρουμανία και φαίνεται πως οι Δημήτρης Καρύδας και Γιώργος Φούγιας αποκτούν ανταγωνισμό εκεί. Από εκεί και πέρα, για δεύτερη διαδοχική μεταγραφική περίοδο ο Λευτέρης Σιδηρόπουλος έκλεισε μία συμφωνία με τους «βυσσινί», αυτή του Δημήτρη Λουφάκη. Πίσω από τον Γκέργκελι Νάγκι ήταν ο Θεόφιλος Καρασαββίδης (εκπρόσωπος της World in Motion), ενώ από τον Αλί Γκαζάλ ο Θανάσης Τζίκας (εκπρόσωπος της Base Soccer, που μεταξύ άλλων έχει στο πελατολόγιό της και τον Πέδρο Μαρτίνς). Τον Ματέο Μούζεκ πήγε ο Αλέξης Ιωαννίδης μαζί με τον Σέρβο συνεργάτη του Νεμάνια Τέσιτς. Τέλος, τη μεταγραφή του Βινίσιους έκλεισε ο Μανώλης Ασσαριώτης (στη φωτογραφία βέβαια βλέπετε τον Σωτήρη Μάρκου), ενώ ο δανεισμός του του Ζβέτοζαρ Μάρκοβιτς έγινε κατόπιν απευθείας συνεννόησης των δύο κλαμπ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Mais uma negociação bem sucedida! A ArtSports realizou a intermediação da transferência do atacante Vinicius para o AE Larissa, da primeira Divisão da Grécia! Desejamos muito sucesso ao atleta nesta nova etapa, estaremos na torcida! #ArtSports #Vinicius #AELarissa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ArtSports (@artsports_management) στις

 

Άρης: Το transfer ban άλλαξε τα δεδομένα στους «κίτρινους» προ δύο μηνών. Ο στόχος ήταν να γίνει άλλη μία προσθήκη, αλλά τελικά ο Μίχαελ Ένινγκ είδε να προστίθεται μόνο μία επιπλέον λύση στις ήδη υπάρχουσες. Ο λόγος για τον Φιορίν Ντουρμισάι, παίκτη που εκπροσωπεί ο Πασχάλης Τουντούρης. Από το καλοκαίρι ψαχνόταν ο Άρης να τον κάνει δικό του και το κατάφερε λίγους μήνες μετά πείθοντάς τον να επιστρέψει στη Super League 1.

Αστέρας Τρίπολης: Μία και… καλή ήταν η μεταγραφή του Ιανουαρίου για τους Αρκάδες, αφού ο Μίλος Ντέλετιτς τους βοήθησε αρκετά. Ο Σέρβος αποτέλεσε deal του Κώστα Παλαιολόγου. Γνώστης της αγοράς των Βαλκανίων ο τελευταίος, έχει φέρει στο παρελθόν και άλλους πρώην Γιουγκοσλάβους και κυρίως στην ΑΕΛ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Σάντι Κριζμάν και Αντνάν Αγκάνοβιτς.

Ατρόμητος: Τρεις ήταν οι προσθήκες που έγιναν στο Περιστέρι και οι δύο από μάνατζερ που εμπιστεύονται σχεδόν τυφλά εκεί. Η επιστροφή του Αζέρ Μπουσούλατζιτς έφερε την υπογραφή του Κώστα Γεωργοπάλη. Με εκείνον ήρθε στη χώρα μας, αυτός τον πήγε στην Πολωνία το καλοκαίρι και έκανε και την τελευταία μεταγραφή του Βόσνιου. Ο Νιλ Ντε Πo μπορεί να είναι πελάτης του αρκετά ισχυρού Στάιν Φράνσις, αλλά υπήρχε και ελληνική συμμετοχή, αυτή του Τάσου Δανιά. Όσο για τον Μπράιαν Ραμπέλο, τα δικαιώματα του οποίου έχει η AIM Futbol (δυνατό χιλιανό γραφείο), τη μεταγραφή του σφράγισε ο Βασίλης Τοπίδης.

Βόλος: Υπήρξε κινητικότητα στους «κυανέρυθρους» γενικά στη μεταγραφική περίοδο που μας πέρασε. Τέσσερις απέκτησαν. Ο Λιασίν Κανταμουρό ήταν ένα deal που έκλεισε ο Μικέλ Ριέρα, ενώ ο Βαγγέλης Οικονόμου του Παύλου Τοπίδη. Ο Νάτσος Κάσες ήρθε μέσω δανεισμού από την ΑΕΚ Λάρνακας, ομάδα που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις ο Γιάννης Μπιτζίδης. Γι’ αυτό και το «έτρεξε» εκείνος. Τέλος, δεν υπήρξε ελληνική εμπλοκή στην περίπτωση του Ίκερ Γκουαροτσένα. Ο Βάσκος εκπροσωπείται από τον Φρανσέσκ Βαλντιβιέσο.

Λαμία: Η… είδηση μανατζερικά στους Φθιώτες ήταν η επανεμφάνιση του Αλεχάντρο Ντε Μπαρτόλο. Το καλοκαίρι στο πλαίσιο της ανανέωσης του συμβολαίου του Ντάνι Μπεχαράνο υπήρξε μία τριβή με τους διοικούντες. Φαίνεται, όμως, ότι ξεπεράστηκε και κάπως έτσι μεσολάβησε στη μεταγραφή του Λεονάρντο Βιγιάλμπα σε συνεργασία με τον Γκαμπριέλ Λετιέρι. Δική τους δουλειά είναι και ο Αλέχο Μπλάνκο. Μία έκανε και ο Πιέρ Ισά, αυτή του Ντεβί Επασί. Έβαλε, πάντως, το χέρι του και ο Λευτέρης Ημελλος για να καμφθεί το θέμα της ρήτρας που είχε ορίσει ο Λεβαδειακός. Ο Μιγκέλ Μπιανκόνι πήγε λόγω Χάρη Αμανατίδη (γιος του Βασίλη Αμανατίδη, τέως τεχνικού διευθυντή του Πλατανιά), ενώ στη μεταγραφή του Ιμπραχίμα Νιάς δεν ενεπλάκη Έλληνας μάνατζερ.

Ξάνθη: Ξεκίνησε φορτσάτη, αλλά στη συνέχεια «έσκασαν» οι δικαστικές περιπέτειες και φρέναρε αμέσως. Έως τότε είχε προλάβει να κάνει δύο μεταγραφές-επιστροφές, των Χόρχε Κασάδο και Ματίας Κάστρο. Στην περίπτωση του δεύτερου είχε συμμετοχή και ο Αλεχάντρο Ντε Μπαρτόλο, ενώ στου πρώτου δεν υπήρξε εκπρόσωπος. Η ομάδα έχοντας δίαυλο επικοινωνίας καιρό με τον Ισπανό, έκανε τη μεταγραφή χωρίς κάποιον μάνατζερ.

Ολυμπιακός: Είναι η μοναδική ομάδα του Big 4 που έβαλε στο παιχνίδι και Έλληνα εκπρόσωπο. Αναφερόμαστε φυσικά στην περίπτωση του Καφού. Ο Πορτογάλος χαφ εκπροσωπείται από τον Ουλίσες Σάντος και ο γνωστός μεγαλοατζέντης διατηρεί άριστη σχέση με τον Πανο Γαλαριώτη, που είχε συμμετοχή στο deal. Από εκεί και πέρα, τη συμφωνία με τον Αχμέτ Χασάν έκλεισε ο Ζόρζε Μέντες, λίγο πριν πάει τον Ντανιέλ Ποντένσε στη Γουλβς, ενώ στην περίπτωση του Εμρέ Μορ σημαντικό ρόλο έπαιξε η μητέρα του παίκτη. Παρεμπιπτόντως, μαζί του ανέβασε μία φωτογραφία στο Instagram και ο Ουλίσες Σάντος μπερδεύοντας πολλούς. Δεν είχε σχέση ο Πορτογάλος μάνατζερ με τη συγκεκριμένη μεταγραφή απλώς τον πέτυχε εκείνη τη μέρα στα γραφεία των «ερυθρόλευκων» λόγω… Καφού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Athens, Greece 🇬🇷

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ulisses santos (@ulissessantos_us11) στις

ΟΦΗ: Με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος οι Κρητικοί έχουν γίνει από τα δύσκολα μαγαζιά για αρκετούς μάνατζερ. Ο Μικέλ Ριέρα, πάντως, ήταν αυτός που κατάφερε να «περάσει» δικό του παίκτη, τον Ζοάο Βίκτορ. Για όσους δεν γνωρίζουν τον Ριέρα, ζει στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα έχει καλές σχέσεις με τις ομάδες στην Κρήτη από την εποχή του Πάτρικ Ογκουνσότο. Όσο για τον Νίκο Βαφέα, ο οποίος έχει βρεθεί και στο παρελθόν στους «ασπρόμαυρους»; Αφενός υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας με τον παίκτη, αλλά και καλή σχέση του εκπρόσωπού του, Μάρκου Λαγού, με το κλαμπ.

Παναθηναϊκός: Μεταγραφές που είχαν τη σφραγίδα του Τσάβι Ρόκα ήταν τουλάχιστον οι δύο του Ιανουαρίου στο «τριφύλλι». Ο Καταλανός δούλεψε κυρίως με τους μάνατζερ που γνώριζε, όπως φάνηκε και από την περίπτωση του Ανουάρ Τουχαμί με την JV Sports. Ο Ντόμινικ Νάγκι είναι πελάτης της Rogon, στην οποία εργάζεται και ο Πολ Κουτσολιάκος. Ωστόσο, το deal έκανε η SoccerDreamz Sport Consulting, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην Πολωνία και έχει καλές σχέσεις με τη Λέγκια Βαρσοβίας. Παρεμπιπτόντως, τα κονέ του Ρόκα -και- σε αυτή την αγορά είναι αρκετά ισχυρά. Δεν ισχύει το ίδιο και για την Ολλανδία πάντως. Στην υπόθεση του Γιασίν Αγιούμπ τη μεταγραφή έκανε ο Ολλανδός Τζον Φέλντμαν.

Παναιτωλικός: Ήταν στις ομάδες που κινήθηκαν πολύ αυτό τον Ιανουάριο. Επτά μεταγραφές έκανε. Υπήρξαν παίκτες που πήγαν μόνο τους γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις από προηγούμενη θητεία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Κέβιν Γκαρσία και Φάρλεϊ Ρόσα. Για την ιστορία Έλληνας εκπρόσωπος περίμενε να τον πάει στην ΑΕΛ, εάν ο Βραζιλιάνος επέλεγε εκείνη. Από εκεί και πέρα, ο Μάρκος Λαγός, συνεργάτης του ομογενή Βασίλη Κραστάνα, έκλεισε τη συμφωνία για τον Μανώλη Τζανακάκη και ο Παύλος Τοπίδης αυτή του Αντονί Μουνιέ. Τον Αμπιόλα Ντάουντα πήγε στο Αγρίνιο ο Κώστας Γεωργοπάλης, ενώ ξένοι έπαιξαν μπάλα στους Χουάν Άλβαρες και Χεσούς Φερνάντεθ. Ο Αγκουστίν Λορεντσέτι, μάνατζερ μεταξύ άλλων του Χερόνιμο Μπαράλες, ήταν πίσω από τη μεταγραφή του Άλβαρες, ενώ εκείνη του Φερνάντεθ την έκανε ο Πάμπλο Μάρτινς.

Πανιώνιος: Πλάνα χωρίς ενημερότητα έκαναν στη Νέα Σμύρνη και τελικά δεν πήραν παίκτη. Είχαν συμφωνήσει με τους Φάνη Τζανδάρη (τον εκπροσωπεί ο Μπρούνο Τσιρίλο) και Τάσο Δουβίκα (Αντώνης Αποστολόπουλος ο μάνατζέρ του), αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατό να βγάλουν δελτίο για κανέναν. Δεν ήταν, όμως, η μόνη ομάδα της Super League 1 που δεν πραγματοποίησε μεταγραφή.

ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κάνει κάποια πώληση και έτσι δεν προχώρησε και σε προσθήκη λόγω του Financial Fair Play. Αρκετοί περίμεναν στη γωνία, αλλά δεν… Από τους Έλληνες agents μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπήρχε για τον Δημήτρη Γιαννούλη. Ναι μεν είναι στο πελατολόγιο του Βασίλη Παναγιωτάκη, όμως, έπαιζαν μπάλα και άλλοι και ειδικά με τη Ρεν. Εκεί στο κόλπο δεν ήταν ένας, αλλά δύο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Super League 1: Ποιοι μάνατζερ έκαναν όλα τα deals του Ιανουαρίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.