ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μπουντούρης στο Sportime : «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μπορεί να… απογειώσει έναν επενδυτή»

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Άρη στο «Nick Galis Hall» στο αιώνιο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, που κάποτε έκρινε τίτλους, ένας παίκτης εκείνης της εποχής ήταν ο Νίκος Μπουντούρης, που μίλησε στο Sportime.gr.

Μπουντούρης
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Άρη στο «Nick Galis Hall» στο αιώνιο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, που κάποτε έκρινε τίτλους, ένας παίκτης εκείνης της εποχής ήταν ο Νίκος Μπουντούρης, που μίλησε στο Sportime.gr.

Μπουντούρης – ΠΑΟΚ: Ο Νίκος Μπουντούρης γεννήθηκε το 1971 στον Βόλο. Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου με τον οποίο εντυπωσίασε στους τελικούς του πανελληνίου πρωταθλήματος των εφήβων, πριν πάει στον ΠΑΟΚ.

Το 1989 αποκτήθηκε από τον Δικέφαλο του Βορρά σε ηλικία 18 ετών, του οποίου φόρεσε την φανέλα μέχρι το 1998.

Με τον ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1992, το κύπελλο το 1995, αλλά και 2 Ευρωπαϊκά κύπελλα, το 1991 το κύπελλο Κυπελλούχων στη Γενεύη κόντρα στη Σαραγόσα και το Κύπελλο Κόρατς το 1994 στην Τεργέστη απέναντι στη Στεφανέλ.

Έπαιξε επίσης σε άλλους δύο τελικούς του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και το 1996 απέναντι στην Ταουγκρές. Συμμετείχε στο φάιναλ φορ της Αθήνας το 1993. Αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ το 1998 έχοντας αγωνιστεί στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος.

Επόμενη ομάδα του ήταν ο Παναθηναϊκός με τον οποίο κατέκτησε 2 πρωταθλήματα (1999, 2000) και την Ευρωλίγκα το 2000.

Στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 2002. Το 2003 αποκτήθηκε από το Μακεδονικό και το 2004 από το Μαρούσι. Τη σεζόν 2006-2007 αγωνίστηκε με την Ολυμπιάδα Πατρών και την επόμενη χρονιά επέστρεψε στο Μαρούσι.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που έχει κατακτήσει Κύπελλο Κυπελλούχων, Κόρατς και την Euroleague ταυτόχρονα.

Ο Άρης αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ για την 17η αγωνιστική, της Basket League, έτσι με αφορμή αυτό το γεγονός το Sportime επικοινώνησε μαζί του.

Αρχικά ο πρώην σπουδαίος άσος είπε για το σημερινό Άρης-ΠΑΟΚ: «Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ο Άρης και ο ΠΑΟΚ τα τελευταία 15 χρόνια, δεν έχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες. Οπότε όπως είναι φυσικό στα καλύτερα τους θα μπουν στην τετράδα, ενώ στα άσχημα μπορούν ακόμη και να κινδυνέψουν με υποβιβασμό. Έτσι έχουν μείνει αρκετά πίσω από τις αντίστοιχες των Αθηνών.

Να σου πω την αλήθεια το σημερινό ντέρμπι μάλλον θα το δω αλλά δεν έχω την επιθυμία που είχα κάποια χρόνια νωρίτερα να το πράξω. Δεν είναι τόσο η ποιότητα των ομάδων όσο πως κάποια στιγμή μπορεί να υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο μία πεντάδα από Αμερικανούς, που μπορεί να έχουν αποκτηθεί ως δεύτερη ή τρίτη αλλαγή.

Δεν είναι εύκολο να ταυτιστείς όταν κάποια ομάδα έχει έξι ξένους παίκτες στο ρόστερ της, που του χρόνου μάλλον θα έχουν πάει σε κάποιον άλλον σύλλογο. Ενώ οι περισσότεροι δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.

Αντίθετα κίνητρο για να δω το… αιώνιο ντέρμπι θα είναι ο Μαργαρίτης, ο Τσαλμπούρης αν δεν τραυματιζόταν, ο Άρης ο Λυκογιάννης που κάνει εξαιρετική δουλειά στον ΠΑΟΚ και μου αρέσει να παρακολουθώ την πορεία του. Από την άλλη μεριά με τον Σάββα τον Καμπερίδη στην Δύση της καριέρας μου παίζαμε διπλό στο Πωσειδώνιο και κάνει μία αξιοπρόσεκτη πορεία ως προπονητής και περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη του. Για το παιχνίδι όπως πάντα είναι ντέρμπι αλλά αν έδινα προβάδισμα σε μια ομάδα θα ήταν αυτή του Λυκογιάννη».

Για την προσπάθεια που γίνεται στον ΠΑΟΚ με την ΑΜΚ και τα χρήματα που συγκεντρώνει ο κόσμος σχολίασε πως: «Ναι γίνεται σημαντική προσπάθεια δεν λέω αλλά δεν αντικατοπτρίζει την δυναμική του κόσμου του ΠΑΟΚ. Οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι αλλά ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός.

Προσωπικά το ξέρω πολύ καλά γιατί αν και είναι ποδοσφαιρικός, έγιναν πολλοί φίλοι της ομάδας, από το μπάσκετ την δεκαετία του 90. Η δική τους παρουσία και πάλι μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον ενός σημαντικού επενδυτή και σε αυτό το άθλημα. Οι φίλαθλοι του θα τον αναδείξουν, είμαι απόλυτα σίγουρος και θα τους δώσει την ευκαιρία να αγκαλιάσουν και πάλι την ομάδα.

Όσο για τους κ.κ Χατζόπουλο και Τριλυράκη που τρέχουν τώρα την ομάδα είπε: «Να σου πω την αλήθεια δεν τους γνωρίζω προσωπικά αλλά όπου βρεθώ και όπου σταθώ μου μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια που κάνουν για να φέρουν και πάλι το καράβι στον… ίσιο δρόμο».

Όσο για το παρελθόν και τα παιχνίδια με τον Άρη που έκριναν το πρωτάθλημα θυμάται: «Θυμάμαι σίγουρα το πρώτο τέτοιο ματς στο οποίο πήρα μέρος. Δεν ένιωθα το πρόσωπο μου, τα μαλλιά μου, αισθανόμουν σαν να… πετάω.

Φυσικά με αντιπάλους έχω συνδεθεί με τον Γιαννάκη και τον Γκάλη που τους αντιμετώπιζα στην περιφέρεια και πήρα μέρος από την αίγλη τους. Ειδικά με τον Νίκο που μπόρεσα τα τελευταία χρόνια να τον περιορίσω κάπως όταν τον μάρκαρα».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ από το Ζενίθ στο Ναδίρ και κατά πόσο θα είχε αυτή αποφευχθεί αν κατακτούσαν το F4 στο ΣΕΦ σχολίασε: «Δεν νομίζω πως το πρόβλημα ήταν πως χάσαμε το ματς με την Μπενετόν. Είχε πολύ σπουδαίους παίκτες και αυτή. Οπότε σε ένα βράδυ μπορεί το ματς να πάει καλά στην μία από τις δύο δυνατές ομάδες όπως ακριβώς έγινε και στην Ναντ με αντίπαλο την Ρεάλ. Το ζητούμενο είναι να είσαι πρωταγωνιστής στο υψηλό επίπεδο, θα έρθουν οι τίτλοι και θα είναι κοντά σου και ο κόσμος.

Για μένα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχε γίνει η μετάβαση κάποια χρόνια αργότερα πιο… ομαλά. Την περίοδο 1997-98 στην ομάδα βρισκόμασταν εγώ ο Ρεντζιάς, ο Γιαννούλης, ο Τσέκος, ο Ρόουαν μαζί με καλούς ξένους όπως ο ΜακΡέι, ο Σάκλεφορντ, ο Μοράλες, με νεαρότερο τον Σωτήρη Νικολαϊδη, με προπονητή τον Σβι Σερφ. Αν είχε κρατηθεί αυτός ο κορμός και να έμπαιναν αργότερα οι Βασιλειάδης, Βασιλόπουλος, Μαυροκεφαλίδης, η ομάδα θα είχε μία καλύτερη συνέχεια.

Φυσικά ήδη από το F4 του ΣΕΦ είχαν ήδη αρχίσει να επενδύουν πολλά χρήματα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Απλά ο ΠΑΟΚ κρατιόταν σε ένα σπουδαίο επίπεδο γιατί οι παράγοντες του ΠΑΟΚ αλλά και του Άρη, με την εμπειρία τους, την τεχνογνωσία και το μεράκι τους κρατούσαν τις ομάδες ανταγωνιστικές μαζί με τα αρκετά χρήματα που έδιναν».

Όσον αφορά την τωρινή κατάσταση και πως δεν αγωνίζονται τόσοι Έλληνες παίκτες στο πρωτάθλημα σημείωσε: «Δεν υπάρχει ζήτημα αν τα τωρινά παιδιά έχουν ταλέντο ή όχι. Είναι δέκα φορές καλύτεροι από μας.

Παρόλα αυτά ίσως τους κάνει κακό το… παιδομάζωμα που γίνεται στις μεγάλες ομάδες και πάνε όλοι σε αυτές. Αντίθετα παλιοί παίκτες όπως εγώ παίζανε από την τρίτη Λυκείου στην Β` ή Γ` Εθνική και αυτό μας βοηθούσε να μπούμε σε κανονικές συνθήκες και να αποκτήσουμε την απαραίτητη νοοτροπία, ώστε αργότερα να πάμε και στο πιο υψηλό επίπεδο.

Όταν παίζεις μόνο κόντρα σε άλλους εφήβους μπορεί να βάζεις 20 ή 30 πόντους συνεχώς αλλά είναι διαφορετικά απέναντι σε επαγγελματίες παίκτες. Γι’ αυτό ενόψει και των εκλογών οι παρατάξεις λένε πως αυτό το φαινόμενο θα σταματήσει να υπάρχει.

Το πιο σπουδαίο όμως είναι να υπάρχει και σοβαρή ενημέρωση τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο, για το ποιο είναι το συμφέρον των παιδιών. Έτσι και οι γονείς θα γνωρίζουν ποιο είναι το καλύτερο για τα παιδιά τους, έτσι ώστε να μην χάνονται τα ταλέντα τόσο εύκολα.

Φυσικά και η θητεία σε άλλες ομάδες βοηθάει τους παίκτες να… ψηθούν πριν πάνε στο υψηλότερο επίπεδο. Όταν ήρθε ο Γιώργος ο Πρίντεζης στον Ολυμπιακό δεν συμμετείχε στις προπονήσεις, όμως οι βάσεις που είχε από την οικογένεια του αλλά και η θητεία του στην Ολύμπια Λάρισας, τον βοήθησαν να κάνει αυτή την τεράστια καριέρα.

Τέλος για τον Κορονοϊό και την απαγόρευση να προπονούνται τα παιδιά τόνισε πως: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να πω πως σέβομαι τον πόνο όλων των ανθρώπων που έχουν χάσει άτομα από τον ιό ή περνάνε την περιπέτεια. Η υγεία φυσικά είναι πάνω απ’ όλα.

Είμαι όμως και εγώ γονέας και η προπόνηση που θα κάναμε θα ήταν σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν θα ερχόντουσαν τα παιδιά σε επαφή, αντίθετα θα έκαναν κάποιες ασκήσεις, θα έτρεχαν, θα προπονούνταν στα σουτ και δεν θα κινδύνευαν.

Παράλληλα θα τους δίνονταν η δυνατότητα να… ξεσκάσουν. Μετά από έξι με εφτά ώρες σχολείο και δύο με τρεις φροντιστήριο έχουν την ανάγκη να βγουν κάθε μέρα έξω. Πηγαίνουν σε πλατείες όπου μαζεύονται πάρα πολλά άτομα και οι γονείς δεν ξέρουν με ποιον θα συναναστραφούν κάθε μέρα.

Ενώ με τις προπονήσεις θα υπήρχε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον και θα έβγαιναν και μία με δύο φορές για να απασχοληθούν με άλλο τρόπο.

Τέλος οι απαγορεύσεις δημιουργούν και πρόβλημα βιοπορισμού στις χαμηλές κατηγορίες. Θα μπορούσαν εννέα ομάδες να συγκεντρώσουν τα λεφτά από τις ακαδημίες τους και μαζί με χορηγίες να κατέβουν στο Πρωτάθλημα.

Συναντήθηκα και είπα αυτήν και άλλες προτάσεις μου και στον Κ. Αυγενάκη. Καλό θα ήταν να δημιουργηθεί μία επιτροπή πέντε με δέκα ατόμων για να αποφασίζει για τον αθλητισμό όσο αφορά τον Κορονοϊό».

Τζόλης: Περνάει από… «ακτινογραφία» στο εξωτερικό!

Γκαρσία: Σαν σήμερα αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια – «Ο ΠΑΟΚ είναι μάχη και θυσία»

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Exit mobile version