ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ghetto Queen: Η Ελληνίδα που ραπάρει για τις γυναίκες

Ghetto Queen: Μπορεί να ζούμε πλέον σε έναν κόσμο που οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες ωστόσο ακόμη και τώρα στο έτος 2021
Ghetto Queen: Η Ελληνίδα που ραπάρει για τις γυναίκες

Ghetto Queen: Μπορεί να ζούμε πλέον σε έναν κόσμο που οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες ωστόσο ακόμη και τώρα στο έτος 2021 υπάρχουν στερεότυπα που οδηγούν στη κοινωνική κατηγοριοποίηση, η οποία είναι ένας από τους λόγους ανάπτυξης συμπεριφορών προκατάληψης.

Ghetto Queen: Αυτά τα στερεότυπα από τα αρχαία χρόνια ως και σήμερα αλλάζουν όταν βρίσκουν κάποιοι την τόλμη να κάνουν κάτι… ασυνήθιστο για την κοινωνία, κάτι ασυνήθιστο για τους πολλούς αλλά όχι για τον εαυτό τους.

Η Καλλιπάτειρα για παράδειγμα, κόρη του Ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου, ήταν η πρώτη γυναίκα της αρχαιότητας που μπήκε μέσα σε αθλητικό χώρο και παρακολούθησε τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλόκοτη, τρελή; Αυτό θα σκέφτηκαν πολύ τότε Στην ιστορία έμεινε όμως ως ηρωίδα και παρέμεινε…αθάνατη αφού άλλαξε τα πάντα.

Κάπως έτσι στην… ιστορία ίσως μείνει για την ελληνική ραπ η Ghetto Queen. Η νεαρή ράπερ σπάει τα στερεότυπα, αλλάζει τα δεδομένα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο και εντυπωσιάζει στα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα. Διότι η ραπ δεν είναι μόνο για τους άντρες.

«Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό κοινό είναι διστακτικό απέναντι στις γυναίκες ράπερ. Το έχω αναλύσει πολύ στο μυαλό μου. Νομίζω ότι αρκετοί δεν γουστάρουν το wave αυτό.

Δηλαδή δεν θα ακούσουν για παράδειγμα, Νίκι Μινάζ και όταν εγώ κάποτε απαντούσα με τι ακούσματα μεγάλωσα και έλεγα Μινάζ δεν τους άρεζε και πολύ, είχαν πρόβλημα με αυτό», αναφέρει η Ghetto Queen στο sportime.

Πώς είναι όμως για μια γυναίκα να βρίσκεται μέσα σε αυτόν τον χώρο και πόσο στήριξη μπορεί να βρεί.

Η Ghetto Queen απαντάει: «Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί είχαν αλληλοστήριξη γιατί ξεκίνησαν μαζί και βοηθούσαν ο ένας τον άλλον. Δεν έχω παράπονο από τους άντρες της ραπ σκηνής έχω υποστήριξη περισσότερο από τις γυναίκες. Προφανώς με εμάς τις γυναίκες υπάρχει η αντιζηλία που βάζει πάντα εμπόδια».

Σίγουρα όταν έχεις συνηθίσει να τα ραπάρουν άντρες και να μιλούν για τον τρόπο που αυτοί συμπεριφέρονται (σε μια σχέση τους για παράδειγμα) ξαφνιάζεσαι όταν ξαφνικά ακούς μια γυναίκα να τραγουδάει σκληρούς στίχους για τον τρόπο που αυτή μπορεί να αντιμετωπίζει τα πράγματα όπως για παράδειγμα το αντίθετο φύλλο. Η… νέα βασίλισσα της ελληνικής ραπ υποστηρίζει στη συνέντευξη της στο sportime: «Το δύσκολο είναι να πείσεις το κοινό και κυρίως το γυναικείο. Εγω απευθύνομαι κυρίως στις γυναίκες. Πολλές φορές λέω πράγματα που οι γυναίκες τα σκέφτονται αλλά δεν τα λένε και ίσως αυτό να σοκάρει. Θέλω να παρουσιάζω τα πράγματα ωμά και όχι να τα βάζω σε ένα ψεύτικο περιτύλιγμα».

Το όνειρο της νεαρής από τη Θεσσαλονίκη σχετίζεται με τα παραπάνω: «Το όνειρο μου είναι να πάρω την αναγνώριση που μου αξίζει. Εκεί που θέλω να φτάσω θα φτάσω. Αυτό όμως που θέλω πολύ είναι να καταλάβουν οι γυναίκες πως δεν είμαι εδώ για να τις σνομπάρω αλλά να τις εκφράσω. Πολύ απλά διότι τα ίδια πράγματα σκεφτόμαστε!»

Παρατηρώντας την Ghetto Queen, στα βιντεοκλίπ, στα στόρι της στο Instagram, δύσκολα μπορεί κανείς να τη φανταστεί μικρό κορίτσι. Ήταν πάντα έτσι; Τολμηρή, ατίθαση, μαγκάκι αλλά και εκθαμβωτική ταυτόχρονα; «Με το καλλιτεχνικό μου όνομα δεν θέλω να πω ότι είμαι η βασίλισσα του γκέτο. Αλλά να δείξω τα δύο άκρα μου. Από τη μία μία βασίλισσα και από την άλλη το γκέτο. Έχω έναν χαρακτήρα και μια εμφάνιση με δύο άκρα. Απο τη μία στριτ από την άλλην κλάσικ. Η αλήθεια είναι ότι από μικρή ένιωθα έτσι. Και άλλαξα αρκετά σχολεία λόγω δύσκολης προσαρμογής. Άλλωστε για οικογενειακούς λόγους άλλαξα πολλές φορές μέρος άρα και σχολεία και ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ. Ο τρόπος που έβλεπα τα πράγματα και η μουσική προτίμηση μου έπαιξε ρόλο και στις σχέσεις μου με τα άλλα παιδιά στο σχολείο αφού από τη μια αρκετοί δεν με καταλάβαιναν και από την άλλη και εγώ ήμουν ιδιαίτερα επιλεκτική στις φιλίες μου».

Όσο για αν οι στίχοι ραπ, εκπροσωπούν αυτούς που τους γράφουν και τους λένε ή αν απλά είναι στίχοι γραμμένοι για να πουλήσουν όπως επίσης για το αν πουλάνε οι ράπερ έναν άλλον ψεύτικο εαυτό τους, η Ghetto Queen τονίζει: «Δεν υπάρχει καλλιτέχνης που δεν θέλει να πουλήσει. Όποιος λέει ότι γράφει ραπ για τον εαυτό του λέει ψέματα.

Σίγουρα υπάρχει η θεωρία fake it till you make it και κάποιοι μπορεί να τον ακολουθήσουν και να τους…βγει. Οποίος το κάνει και καταφέρνει να το “πουλάει” αυτό είναι δικό του θέμα και δεν νομίζω ότι πρέπει κάποιοι να μείνουμε σε αυτό και να έχουμε πρόβλημα. Σαν καλλιτέχνης, είναι η άποψη μου πως δεν πρέπει να κάνεις αυτό που θέλει ο κόσμος, αλλά αυτό που σε εκφράζει. Αν μπορείς αυτό να το πουλήσεις και εκφράζει και περισσότερο κόσμο τότε είσαι στο σωστό δρόμο».

Πλέον, έχοντας την Panik Records στο πλευρό της η Ghetto Queen στοχεύει ψηλά και στις 10 Ιουνίου βγαίνει στο spotify το άλμπουμ Pretty & Ratchet που οι φανς περιμένουν με ανυπομονησία.

Διαβάστε επίσης:

Survivor 2/6 spoiler: Αυτός ο πιο δημοφιλής παίκτης – Ποιος τη γλίτωσε στο τσακ;

Survivor Αποκάλυψη: Τότε θα γίνει ο τελικός – Άλλαξε η ημερομηνία

Survivor Highlights 3/6: Νέες αλλαγές ανακοίνωσε ο Λιανός, αποχώρησε ο Τριαντάφυλλος (vids)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ghetto Queen: Η Ελληνίδα που ραπάρει για τις γυναίκες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.