ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Πέτυχαν διάνα ο Παναθηναϊκός και ο Λάνγκφορντ»

ιαίτερες συστάσεις για τον Ζβι Σερφ δεν χρειάζονται καθώς είναι ένας προπονητής που εργάζεται χρόνια σε υψηλό επίπεδο, διαθέτει σπάνια εμπειρία και βέβαια γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα λόγω της θητείας του σε Αρη, ΠΑΟΚ και Μακεδονικό. Ο 67χρονος προπονητής, όμως, είναι και ο τελευταίος που καθοδήγησε τον Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος ετοιμάζεται να ντυθεί...
«Πέτυχαν διάνα ο Παναθηναϊκός και ο Λάνγκφορντ»

ιαίτερες συστάσεις για τον Ζβι Σερφ δεν χρειάζονται καθώς είναι ένας προπονητής που εργάζεται χρόνια σε υψηλό επίπεδο, διαθέτει σπάνια εμπειρία και βέβαια γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα λόγω της θητείας του σε Αρη, ΠΑΟΚ και Μακεδονικό.

Ο 67χρονος προπονητής, όμως, είναι και ο τελευταίος που καθοδήγησε τον Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος ετοιμάζεται να ντυθεί στα πράσινα και να στελεχώσει το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Από το Λας Βέγκας όπου βρίσκεται, ο πάντα ανοιχτός σε κάθε πρόσκληση μπασκετικής κουβέντας «Τσβίκα», ανέλυσε στο Sportime.gr το πως είδς τον 35χρονο Αμερικανό στην Μακάμπι Ρισόν που συνεργάστηκαν από τον Απρίλιο και για 12 αγώνες.

«Το πρώτο που πρέπει να τονίσω είναι ότι πρόκειται για μια άριστη επιλογή, τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Κιθ. Και οι δύο αποφάσισαν σωστά και τους εύχομαι ολόψυχα να έχουν καλή συνεργασία και να πετύχουν» είπε ο Σερφ και πρόσθεσε:

«Με τον Κιθ συναντηθήκαμε στην Ρισόν, είχε έρθει λίγες μέρες πριν από εμένα, εκείνος τον Μάρτιο κι εγώ τον Απρίλιο. Είχαμε μια άριστη συνεργασία και τα πήγαμε καλά σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ομάδα. Ο Κιθ ήταν πάντα κοντά μας για την ομάδα γιατί σκόραρε τους πόντους του και μας βοήθησε πολύ. Προερχόταν από δύσκολη περίοδο μετά από μια χειρουργική επέμβαση αλλά σταδιακά κάλυψε το έδαφος και τα πήγε καλά. Από την εμπειρία μου μπόρεσα να διακρίνω ότι ο Κιθ αν και τα πήγε υπέροχα στην Ρισόν χρειαζόταν ακόμα έναν μήνα ώστε να βρεθεί στο εκατό τοις εκατό»…

Σε ό,τι αφορά στην προσωπικότητα του Λάνγκφορντ αλλά και στην κατανόηση του ρόλου του, ο Ζβι Σερφ είναι κατηγορηματικός: «Είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου, θαυμάσιος σαν χαρακτήρας και με ισχυρή προσωπικότητα. Μπορεί άμεσα και λόγω της εμπειρίας αλλά και των ικανοτήτων του να κατανοήσει τον ρόλο σε κάθε ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει επιλέξει έναν παίκτη με μεγάλο επιθετικό ταλέντο που όμως, λόγω της κλάσης και της εμπειρίας του, μπορεί να καταλάβει ότι δεν θα του ζητηθούν όσα έκανε στο Καζάν… Δεν θα είναι εκείνος που θα παίζει σαράντα λεπτά, θα έχει όλες τις προσπάθειες και όλη την αντίπαλη άμυνα επάνω του. Δεν θα είναι μόνο αυτός στο παιχνίδι. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο αυτή την στιγμή για τον Κιθ γιατί θα αξιοποιήσει το ταλέντο του σε συγκεκριμένο χρόνο και υπό ειδικές καταστάσεις αλλά ακόμα κι έτσι θα είναι επικίνδυνος για κάθε άμυνα».

Το θέμα της ηλικίας, συζητείται πολύ βεβαίως καθώς ο Λάνγκφορντ βρίσκεται περισσότερο προς την δύση της καριέρας του παρά προς την ακμή του. Ο Σερφ ξεκαθαρίζει: «Λογικό να λέγονται τέτοια πράγματα αλλά έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη και μια ομάδα υψηλού επιπέδου που έχουν εβδομήντα αγώνες μπροστά τους, πολλές μετακινήσεις, μεγάλο ανταγωνισμό και σίγουρα γνωρίζουν καλά πως θα διαχειριστούν την κατάσταση. Εγώ επιμένω ότι πρόκειται για έναν έμπειρο παίκτη, με τεράστιο επιθετικό ταλέντο, που με το μυαλό, την ικανότητα και την προσωπικότητά του, συν την βοήθεια της ομάδας, θα αποδειχθεί πολύ σημαντική μεταγραφή. Να ξέρετε ακόμα ότι στον Κιθ αρέσει πολύ να παίζει σε γεμάτο γήπεδο και όμορφη ατμόσφαιρα σαν κι αυτή που φτιάχνουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Επαναλαμβάνω εύχομαι τα καλύτερα και στον Λάγκφορντ αλλά και στον Παναθηναϊκό»

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: Μαριάννα Παπαμακαρίου: «Επιζητώ γνησιότητα»

Μαριάννα Παπαμακαρίου: «Επιζητώ γνησιότητα»

Συνέντευξη με μια απ’ τις πιο προικισμένες ερμηνεύτριες των ημερών μας.

ExtraTime
Συνέντευξη: Φεράντο: «Μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω για τον Αχιλλέα Μπέο, θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα»

Φεράντο: «Μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω για τον Αχιλλέα Μπέο, θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα»

Ο Χουάν Φεράντο μιλάει στο Sportime.gr για όσα βίωσε στην Ελλάδα, την επιθυμία του να επιστρέψει, τις εμπειρίες του στην Ινδία και το Μουντιάλ 2022.

Συνέντευξη
Συνέντευξη: Μάρβιν Πίρσμαν: Το αντίο του μέσω του Sportime.gr στον ΠΑΣ Γιάννινα, οι λόγοι της αποχώρησης και η ατάκα για το μέλλον του

Μάρβιν Πίρσμαν: Το αντίο του μέσω του Sportime.gr στον ΠΑΣ Γιάννινα, οι λόγοι της αποχώρησης και η ατάκα για το μέλλον του

Ο Μάρβιν Πίρσαν μίλησε στο Sportime.gr για τη διετία του στον ΠΑΣ Γιάννινα, την απόφασή του για τη συνέχεια και τις στιγμές που δεν θα ξεχάσει.

Συνέντευξη
Συνέντευξη: Ρούσσης: «Δώσαμε τα πάντα, νιώθω ευλογημένος που ήρθε ο τίτλος»

Ρούσσης: «Δώσαμε τα πάντα, νιώθω ευλογημένος που ήρθε ο τίτλος»

Ο Σωτήρης Ρούσσης μιλάει στο Sportime.gr για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Λεμεσού και τη φετινή του εμπειρία στην Κύπρο.

Συνέντευξη
Συνέντευξη: Επισκοπή: Από τους Έιμπραχαμ και Μάουντ στη Super League 2 – Ο Ντάριλ Γουίλαρντ αποκαλύπτεται στο Sportime

Επισκοπή: Από τους Έιμπραχαμ και Μάουντ στη Super League 2 – Ο Ντάριλ Γουίλαρντ αποκαλύπτεται στο Sportime

Ντάριλ Γουίλαρντ και Ρικάρντο Ντε Βίβο μιλούν στο Sportime.gr για τη νέα πρόκληση που παρουσιάζεται στην καριέρα τους, την Επισκοπή, και εξηγούν πώς και γιατί έγιναν κάτοικοι Κρήτης.

Συνέντευξη
Συνέντευξη: Καραχάλιος: «Ιδανική σεζόν, δεν ξεχνιέται το χειροκρότημα στον Βόλο»

Καραχάλιος: «Ιδανική σεζόν, δεν ξεχνιέται το χειροκρότημα στον Βόλο»

Ο Ζήσης Καραχάλιος μιλάει στο Sportime.gr για τη φετινή σεζόν του ΠΑΣ Γιάννινα, τα μυστικά της επιτυχίας, τις στιγμές που δεν θα ξεχάσει και τη στήριξη του κόσμου.

Συνέντευξη
Συνέντευξη: Συνέντευξη: Όλες οι απαντήσεις για το κρυπτονόμισμα

Συνέντευξη: Όλες οι απαντήσεις για το κρυπτονόμισμα

Τι είναι το κρυπτονόμισμα που όλο και περισσότερο προωθείται το τελευταίο διάστημα; Τι  πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος; Όλες οι απαντήσεις

Συνέντευξη
Συνέντευξη: Ghetto Queen: Η Ελληνίδα που ραπάρει για τις γυναίκες

Ghetto Queen: Η Ελληνίδα που ραπάρει για τις γυναίκες

Ghetto Queen: Μπορεί να ζούμε πλέον σε έναν κόσμο που οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες ωστόσο ακόμη και τώρα στο έτος 2021

Συνέντευξη
Συνέντευξη: Παντελίδης: «Δύσκολα όταν πήγαμε στον Ατρόμητο, προς το τέλος φάνηκε η δουλειά μας»

Παντελίδης: «Δύσκολα όταν πήγαμε στον Ατρόμητο, προς το τέλος φάνηκε η δουλειά μας»

Ο συνεργάτης του Σάββα Παντελίδη μιλάει στο Sportime.gr για τη φετινή χρονιά στον Ατρόμητο και το νέο του βιβλίο

Συνέντευξη