Tο πεπόνι είναι από τα πιο εκλεκτά φρούτα εποχής με πολυάριθμες ποικιλίες, συχνά με χαρακτηριστικά πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.
Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν πάνω 850 διαφορετικά είδη πεπονιού. Στην Ελλάδα τα πιο συνηθισμένα είναι το κλασικό στρογγυλό πεπόνι και το αργείτικο, πανταχού παρόντα στις καλοκαιρίνες φρουτοσλαάτες, αλλά και σε πλήθος άλλων συνταγών.
Πώς λοιπόν θα αντιληφθούμε σίγουρα αν το πεπόνι που θα διαλέξουμε είναι αρκετό ώριμο και νόστιμο ώστε να το αγοράσουμε;
Χρυσός κανόνας για την επιλογή του τέλειου πεπονιού μπορεί να μην υπάρχει, ωστόσο σημαντικό ρόλο παίζει το μέγεθός του, μιας και τα πολύ μεγάλα πεπόνια ενδεχομένως να είναι μπολιασμένα με κολοκύθι.
Παράλληλα, αυτό που πρέπει να προσέξετε με το πεπόνι, είναι το άρωμά του. Πάρτε το στα χέρια σας και μυρίστε το. Αν παρατηρήσετε ότι βγάζει έντονα αυτή τη γλυκιά χαρακτηριστική μυρωδιά του, τότε είναι καλό και μπορείτε να το αγοράσετε, αλλιώς είναι ακόμη άγουρο.
Την επόμενη φορά θα ξέρουμε τι πεπόνι θα πάρουμε
Ακούστε τον αγρότη και θα καταλάβετε … pic.twitter.com/Qfllby8Y8W— Marka2‼️ (@Marka2free) September 8, 2024