Αν ο Τυφώνας Μίλτον χτυπούσε την Αττική: Τι θα γινόταν με Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Ομόνοια, Κηφισιά, Περιστέρι και άλλες περιοχές;
Ο τυφώνας Μίλτον στην Αττική θα προκαλούσε μεγάλες ζημιές. Ποιες περιοχές θα επηρεάζονταν περισσότερο;Αν ο τυφώνας Μίλτον χτυπούσε την Αττική, οι επιπτώσεις θα ήταν καταστροφικές και διάχυτες σε ολόκληρη την περιοχή. Η Αττική δεν είναι προετοιμασμένη για τυφώνες, και οι υποδομές της πόλης δεν μπορούν να αντέξουν την ένταση ενός τέτοιου φαινομένου. Ορισμένες περιοχές της Αττικής θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα λόγω γεωγραφικής θέσης, υποδομών και απόστασης απο τη θάλασσα.
Παράκτιες περιοχές: Οι περιοχές κοντά στη θάλασσα, όπως η Γλυφάδα, το Φάληρο, το Αλίμου, και η Βούλα, θα αντιμετώπιζαν τη μεγαλύτερη απειλή από τα έντονα παράκτια κύματα που θα προκληθούν από τον τυφώνα. Οι ισχυροί άνεμοι θα ξεριζώσουν δέντρα και θα καταστρέψουν παράκτιες κατοικίες. Οι πλημμύρες θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρες γειτονιές, καθώς η θάλασσα θα ανέβαινε και θα πλημμύριζε τους δρόμους.
Νότια Προάστια: Τα Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, και Ταύρος θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές καταιγίδες. Οι περιοχές αυτές έχουν δίκτυα αποχέτευσης που δεν είναι σχεδιασμένα για την απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που θα προκαλούσε πλημμύρες στους δρόμους και τα υπόγεια κτίρια.
Κέντρο της Αθήνας: Οι περιοχές στο κέντρο της πόλης, όπως το Μοναστηράκι, η Ομόνοια, και το Σύνταγμα, θα αντιμετώπιζαν σοβαρές καταστροφές σε κτίρια και υποδομές. Τα κτίρια είναι σχεδιασμένα για σεισμούς, όχι για ισχυρούς ανέμους, και θα μπορούσαν να καταρρεύσουν στέγες ή τζάμια. Το μετρό θα μπορούσε να πλημμυρίσει και να σταματήσει τη λειτουργία του, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους χωρίς μέσα μεταφοράς.
Βόρεια Προάστια: Τα Μελίσσια, η Κηφισιά, και τα Βριλήσσια θα αντιμετώπιζαν έντονα προβλήματα από τις ισχυρές ριπές ανέμων και τις καταιγίδες. Τα δέντρα που βρίσκονται στις περιοχές αυτές θα ξεριζώνονταν εύκολα, προκαλώντας διακοπές ρεύματος και ζημιές σε κατοικίες και αυτοκίνητα.
Δυτική Αττική: Οι περιοχές όπως το Περιστέρι, η Ελευσίνα, και τα Άνω Λιόσια θα επηρεάζονταν από τις πλημμύρες, καθώς τα αποχετευτικά συστήματα δεν είναι σχεδιασμένα για τόσο μεγάλες ποσότητες νερού. Επιπλέον, οι περιοχές αυτές έχουν αρκετά βιομηχανικά κτίρια και εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να υποστούν σοβαρές ζημιές.
Συνολικά, η Αττική θα ήταν απροετοίμαστη για έναν τυφώνα σαν τον Μίλτον. Τα παράκτια κύματα, οι πλημμύρες και οι ισχυροί άνεμοι θα προκαλούσαν καταστροφές σε πολλές περιοχές. Οι αρχές θα δυσκολεύονταν να ανταποκριθούν λόγω της έλλειψης κατάλληλων υποδομών και σχεδιασμού για τέτοιου είδους φαινόμενα.