VIRAL

Χάκερς έχουν πρόσβαση…σε έξυπνες κάμερες παρακολούθησης για μωρά!

Ένα τρωτό σημείο σε ένα λογισμικό σύστημα φαίνεται πως βρήκαν Χάκερς του διαδικτύου με εκατομμύρια κάμερες να βρίσκονται στο έλεος τους.
Χάκερς έχουν πρόσβαση…σε έξυπνες κάμερες παρακολούθησης για μωρά!

Ευάλωτες σε επίθεση από χάκερς σύμφωνα με τον Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ είναι 83 εκατομμύρια κάμερες. 

Ανάμεσα σε αυτές τις κάμερες, συμπεριλαμβάνονται και πολλά baby monitors, δηλαδή συσκευές που χρησιμοποιούν γονείς για την παρακολούθηση των παιδιών τους.

Η μεγάλη έκταση που έχει λάβει η συγκεκριμένη κίνηση των χάκερς συνέβη επειδή δεν πρόκειται για χάκινγκ σε έναν μόνο κατασκευαστή των συγκεκριμένων παροχών. Αντιθέτως, το τρωτό σημείο βρέθηκε σε κιτ ανάπτυξης λογισμικού το οποίο χρησιμοποιούν πολλοί κατασκευαστές και αφορά περισσότερες από 83.000.000 συσκευές, όπως και αντίστοιχα πάνω από ένα δισεκατομμύριο συνδέσεων με το Internet το μήνα!

Στην αποκάλυψη προέβει ο Οργανισμός Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με μία εταιρία ασφαλείας, την Mandiant. Ακολούθως εξέδωσαν συμβουλές για την προστασία των πολιτών.

 

Που ακριβώς εντοπίστηκε το πρόβλημα

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην πλατφόρμα Kalay, της εταιρίας ThroughTek. Η πλατφόρμα αυτή λειτουργεί ως μεσάζοντας μεταξύ «έξυπνων» smart συσκευών και εφαρμογών που έχουν στα κινητά τους οι χρήστες για τον έλεγχο τους. Είναι, δηλαδή, αυτή που πραγματοποιεί την σύνδεση των smart συσκευών με το κινητό. Μεταξύ άλλων, προσφέρει και τον χειρισμό μιας κάμερας  ασφαλείας (εικόνα, ήχο, κίνηση) από απόσταση. Μιας τέτοιας κάμερας δηλαδή που χρησιμοποιούνται συχνά για την παρακολούθηση μικρών παιδιών και βρέφων.

Οι ερευνητές μάλιστα, ανακάλυψαν πως το Kalay είχε μολυνθεί με ιό στα τέλη του 2020, στο μηχανισμό εγγραφής μεταξύ συσκευών και εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα.

Έκτοτε οι χάκερς, έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν με τις συσκευές που υποστηρίζει η συγκεκριμένη  πλατφόρμα. Μπορούν να ενεργοποιούν την ενημέρωση του λογισμικού, να αλλάζουν γωνίες λήψης ή να κάνουν επανεκκίνηση, χωρίς να πέσουν στην αντίληψη του χρήστη.

Η εταιρία που έκανε την ανακάλυψη δεν προχώρησε σε δημοσίευση λεπτομερειών για το πρωτόκολλο του Kalay ή το πώς ακριβώς διαπίστωσε πως υπάρχει πρόβλημα. Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα -όπως επισημαίνουν οι ειδικοί- είναι οι κατασκευαστές που προς το παρόν δεν είχαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

 

Διαβάστε Επίσης:

Survivor: ΠΡΟΣΟΧΗ Θύμα χάκερς ο Νίκος Μπάρτζης – Έκκληση απο Τζέιμς και Άννα Μαρία

Προσοχή: Με αυτό το SMS κλέβουν τα στοιχεία του web banking σας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χάκερς έχουν πρόσβαση…σε έξυπνες κάμερες παρακολούθησης για μωρά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.