Dogecoin: Σπάει όλα τα ρεκόρ το τρολ κρυπτονόμισμα!
Το εξωφρενικό ποσοστό του 357% είναι η άνοδος της αξίας του τρολ κρυπτονομίσματος Dogecoin από την περασμένη Δευτέρα μέχρι σήμερα. Αύξηση κατά 142% σημείωσε μόνο το τελευταίο 24ωρο.Το εξωφρενικό ποσοστό του 357% είναι η άνοδος της αξίας του τρολ κρυπτονομίσματος Dogecoin από την περασμένη Δευτέρα μέχρι σήμερα. Αύξηση κατά 142% σημείωσε μόνο το τελευταίο 24ωρο.
Τον τελευταίο καιρό η αύξηση της αξίας του bitcoin, το οποίο έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 62.000 ευρώ, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, αλλά το κρυπτονόμισμα Dogecoin, ωστόσο είναι αυτό που έχει πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη άνοδο τις τελευταίες μέρες.
Συγκεκριμένα, από την περασμένη Δευτέρα, δηλαδή 4 μέρες πριν, έχει πραγματοποιήσει άνοδο της τάξης του 357%, καθώς η αξία του ήταν 0,07 δολάρια και την Παρασκευή έφτασε τα 0,32 δολάρια, ενώ το τελευταίο 24ωρο έχει πραγματοποιήσει ράλι της τάξης του 142%.
Τι είναι το Dogecoin
Πρόκειται για ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε πραγματικά για πλάκα. Έμβλημά του είναι ένας σκύλος της ράτσας Shiba Inu και δημιουργός του ήταν ο προγραμματιστής και πρώην μηχανικός της IBM, Billy Markus, μαζί με τον Jackson Palmer, έναν εργαζόμενο στο τμήμα μάρκετινγκ της επιχείρησης Adobe Systems.
Έγινε δημοφιλές κυρίως στις πλατφόρμες Twitter και Reddit με τους χρήστες να «μάχονται» να αυξήσουν την τιμή του, πολλοί από αυτούς αγοράζοντας κρυπτονομίσματα, ενώ οι περισσότεροι απλώς δημοσίευαν συνεχώς σχετικές αναρτήσεις.
Το doge meme που κέρδισε δημοτικότητα από το 2013, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εκφράσει οτιδήποτε, από αστεία για ανθρώπους που νυστάζουν, την μάχη με τις δίαιτες, ακόμα και την εξερεύνηση του διαστήματος.
Ως αποτέλεσμα, το Doge συγκέντρωσε μεγάλη μερίδα μικροεπενδυτών οι οποίοι το στήριζαν με την τιμή του ωστόσο να μην αυξάνεται ποτέ θεαματικά. Στις Δεκεμβρίου του 2013 η τιμή του ανά κρυπτονόμισμα ανερχόταν στα 0,000187 δολάρια, ενώ τον Ιούνιο του 2014 σκαρφάλωσε στα 0,013 δολάρια για να προσγειωθεί σε… μόνιμη βάση μεταξύ των 0,001 και 0,002 δολάρια μέχρι το 2018.
Τότε, πάλι χάρη στα social media ανελίχθηκε μέχρι τα 0,0122 δολάρια για να «βαδίσει» ξανά μέχρι τα τέλη του 2020 κάπου περίπου στα 0,002 δολάρια.