Επιστήμονες έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν τι κάνει η θερινή ώρα στο ανθρώπινο σώμα, δηλαδή, όταν βάζουμε το ρολόι μία ώρα μπροστά.
Καρδιακές προσβολές, θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και χαμηλή παραγωγικότητα, φέρνει η θερινή ώρα, η οποία χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, ως «δολοφόνος».
Μάλιστα, σύμφωνα με τους γιατρούς, η ζημιά που προκαλεί στην υγεία μας είναι πολύ μεγαλύτερη από τα οφέλη στην οικονομία, για την οποία δημιουργήθηκε εξαρχής η ανάγκη της θερινής ώρας.
Επιστήμονες έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν τι κάνει η θερινή ώρα στο ανθρώπινο σώμα
Σημειώνεται πως η θερινή ώρα επινοήθηκε αρχικά ως ένας τρόπος εξοικονόμησης ενέργειας τα βράδια και εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γερμανία, γράφει το business Insider.
Σήμερα, περίπου το ένα τρίτο του κόσμου συμμετέχει στην αλλαγή της ώρας, με τις περισσότερες από αυτές τις χώρες να βρίσκονται στην Ευρώπη.
Στις ΗΠΑ, Χαβάη και η Αριζόνα αγνοούν την αλλαγή ώρας.
Πρόσφατη έρευνα δείχνει μάλιστα ότι πιθανώς η θερινή ώρα δεν μας εξοικονομεί μεγαβάτ ενέργειας. Να σημειωθεί πως μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ξόδευαν 7 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο ετησίως σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μετά τη μετάβαση από ό,τι πριν.
Θερινή ώρα και ανθρώπινο σώμα
Κάθε χρόνο, τη Δευτέρα μετά την έναρξη ισχύος της θερινής ώρας, τα νοσοκομεία αναφέρουν αύξηση 24% στις επισκέψεις λόγω περιστατικών καρδιακής προσβολής στις ΗΠΑ.
Στη Φινλανδία, οι ερευνητές βρήκαν αύξηση 8% στα ισχαιμικά εγκεφαλικά κατά τη διάρκεια των δύο ημερών μετά το γύρισμα των ρολογιών προς τα εμπρός.
Την ίδια ώρα, η Αμερικανική Ιατρική Ένωση τονίζει ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για να προσαρμοστεί το σώμα μας στον νέο κύκλο ύπνου, μετά την αλλαγή ώρας.
Υπάρχουν τουλάχιστον 20 αμερικανικές πολιτείες που έχουν εγκρίνει ή εξετάζουν τη μετάβαση σε μόνιμη θερινή ώρα.
Διαβάστε επίσης:
Επιστήμονες έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν εξέτασαν τα σκουλήκια του Τσερνόμπιλ