Το κοκορέτσι, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, έχει ρίζες που χάνονται βαθιά στον χρόνο. Μπορεί να μην υπάρχουν άμεσες αναφορές στον Όμηρο ή σε άλλους αρχαίους Έλληνες ποιητές που να μιλούν για κοκορέτσι όπως το ξέρουμε σήμερα, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αρχαίοι Έλληνες απολάμβαναν παρόμοια εδέσματα με ψημένα εντόσθια. Η παράδοση του ψησίματος εντοσθίων σε σουβλιστά κομμάτια συνδέεται με θυσιαστικά έθιμα και συμπόσια, όπου κάθε κομμάτι του ζώου αξιοποιούνταν πλήρως.
Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής περιόδου, το κοκορέτσι πήρε τη σημερινή του μορφή και αγαπήθηκε ως σύμβολο παράδοσης και νοστιμιάς. Η τεχνική του τύλιγματος των εντοσθίων σε έντερα ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, όμως η ελληνική έκδοση ξεχωρίζει για τον τρόπο ψησίματος που αναδεικνύει τη γεύση και την υφή.
Το κοκορέτσι συνεχίζει να συνδέεται με το Πάσχα και άλλες γιορτές, αποτελώντας σύμβολο γιορτής και απόλαυσης για τους Έλληνες μέχρι σήμερα. Το ερώτημα αν το έτρωγε ο Όμηρος ίσως μείνει αναπάντητο, αλλά η γαστρονομική του αξία διαχρονικά παραμένει αναμφισβήτητη.
Γιατί όταν ετοιμάζεσαι για δουλειά το πρωί η ώρα περνάει πολύ γρήγορα;
Έχω παιδιά : γιατί κάποιοι μιλούν για αντιγραφή;
Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν έπιναν ποτέ νερό όπως πίνουμε εμείς. Υπήρχε όμως λόγος
Είναι ο ντεκαφεϊνέ καφές ανθυγιεινός;
Το κόλπο με την οδοντόκρεμα που θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά