VIRAL

Φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να φας

Σίγουρα κάποια από αυτά τα έχεις δοκιμάσει

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ξέρουμε τα οφέλη της σωστής και ισορροπημένης διατροφής.Πλέον μπορούμε να ενημερωθούμε από παντού για το πώς να τρεφόμαστε σωστά, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον εαυτό μας και όχι μόνο αισθητικά.

Κι ενώ ο γενικός κανόνας, είναι «όλα με μέτρο» υπάρχουν ορισμένα φαγητά, που καλύτερα να μη τα φας!

Φαγητά που είναι βλαβερά όχι μόνο για σένα, αλλά και για το περιβάλλον.Ναι καλά διάβασες!

Μαργαρίνη

Η μαργαρίνη είχε παρουσιαστεί κάποτε ως μια πιο υγιεινή επιλογή για το βούτυρο. Ωστόσο, η θλιβερή αλήθεια είναι ότι αυτό δεν ισχύει. Η μαργαρίνη είχε πλασαριστεί ότι δεν περιέχει χοληστερόλη και μάλιστα λεγόταν πως περιείχε καλά λίπη που συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αλήθεια καθώς η μαργαρίνη είναι φτιαγμένη από trans λίπη που είναι γνωστό ότι φράζουν τις αρτηρίες και προκαλούν καρδιαγγειακές παθήσεις, ακριβώς όπως και το βούτυρο.

Μήλα (Πιο συγκεκριμένα μη πιστοποιημένα αμερικανικά μήλα)

Δεν μιλάμε για μήλα που ξέρεις την προέλευσή τους ή είναι από «κήπο», αλλά μήλα τα οποία δεν έχουν λάβει πιστοποίηση.Το 2012, η ευρωπαϊκή υπηρεσία τροφίμων απαγόρευσε την πώληση μήλων στην ΕΕ που είχαν υποστεί επεξεργασία με μια ουσία γνωστή ως DPA. Το DPA εφαρμόζεται σε όλα σχεδόν τα μήλα που καλλιεργούνται στην Αμερική και επιτρέπει στους αγρότες να αποθηκεύουν τα μήλα τους για μήνες, χωρίς αυτά να σαπίζουν.

Ποπ κορν στα μικροκύματα

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι το ποπκόρν είναι ένα υγιεινό σνακ – η θλιβερή αλήθεια είναι πως αν δεν το φτιάξετε μόνοι σας, είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι πιθανώς καλυμμένο με λίπος, ζάχαρη και αλάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο καλό.Παρά το γεγονός αυτό, το ποπ κορν μικροκυμάτων είναι ακόμα χειρότερο. Τα σακουλάκια που έχουν σχεδιαστεί για τα μικροκύματα είναι καλυμμένα με PFOA, ένα χημικό που συνδέεται άμεσα με τον καρκίνο.

Φοινικέλαιο

Ίσως να μην έχετε ακούσει για το φοινικέλαιο, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι σίγουρα έχετε φάει ή χρησιμοποιήσετε κάποια από αυτά. Το φοινικέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο που προέρχεται φοινικόδεντρα της Αφρικής. Κάθε χρόνο, παράγονται πάνω από 50 εκατομμύρια τόνοι φοινικέλαιου και προμηθεύουν πάνω από το 30% των φυτικών ελαίων στον κόσμο.Μπορεί να μην είναι βλαβερό για τον οργανισμό, ωστόσο είναι βλαβερό για το περιβάλλον. Προκειμένου να παραχθεί γρήγορα το φοινικέλαιο, οι παραγωγοί πρέπει να κάψουν και να καταστρέψουν τεράστιες εκτάσεις δασών, ώστε να μπορούν να φυτέψουν φοινικόδενδρα Αφρικής. Αυτό προφανώς έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα.

Ενδεχομένως κάποια από αυτά τα φαγητά να τα έχεις δοκιμάσει και φυσικά, δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτά που είναι βλαβερά για τον οργανισμό ή το περιβάλλον.Ωστόσο αλλάζοντας συνήθειες σιγά σιγά, όχι μόνο διατροφικά αλλά και στην καθημερινότητά μας, η αλλαγή θα είναι ευδιάκριτη τόσο σε μας τους ίδιους, όσο και γύρω μας…

Exit mobile version