Οι αρχαίοι Έλληνες, γνωστοί για τη φιλοσοφία και τις τέχνες τους, είχαν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στη διατροφή σε σχέση με εμάς. Τα γλυκά όπως τα γνωρίζουμε σήμερα ήταν εντελώς άγνωστα σε εκείνους, κυρίως λόγω της έλλειψης βασικών υλικών όπως η ζάχαρη.
Η ζάχαρη δεν υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα, καθώς ανακαλύφθηκε και διαδόθηκε στην Ευρώπη αιώνες αργότερα μέσω των Αράβων. Η μόνη γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιούσαν ήταν το μέλι, το οποίο θεωρούνταν πολύτιμο και χρησιμοποιούνταν κυρίως για θρησκευτικές προσφορές ή σε ειδικές περιστάσεις.
Επίσης, τα αρχαία γλυκά ήταν εξαιρετικά απλά και λιτά, αποτελούμενα από μείγματα όπως ξηροί καρποί με μέλι ή σύκα. Η έλλειψη σύνθετων συστατικών και τεχνολογίας για την παρασκευή γλυκών τα καθιστούσε σπάνια. Η διατροφή τους επικεντρωνόταν σε πιο θρεπτικά και πρακτικά τρόφιμα, όπως δημητριακά, ελιές και όσπρια.
Ο φούρνος μικροκυμάτων εφευρέθηκε κατά λάθος, από μια σοκολάτα
Η μεγαλύτερη εξαφάνιση ανθρώπων στην ιστορία και το μήνυμα Croatoan
Το παράδοξο της αθανασίας: Γιατί μπορεί να μην είναι τόσο ελκυστική όσο νομίζουμε
Το μεγαλύτερο μυστήριο του Τιτανικού: τα φώτα του άλλου πλοίου