VIRAL

Ο Robusta ή ο Arabica έχει περισσότερη καφεΐνη;

Ποιος είναι πιο πικρός και έχει πιο έντονη γεύση.

Ο Robusta ή ο Arabica έχει περισσότερη καφεΐνη;
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Οι κόκκοι Robusta περιέχουν περισσότερη καφεΐνη σε σχέση με τους Arabica, που είναι οι πιο συνηθισμένοι κόκκοι για την παρασκευή καφέ. Κατά μέσο όρο, οι κόκκοι Robusta έχουν σχεδόν διπλάσια καφεΐνη.

Ο Robusta έχει περίπου 2,2%-2,7% καφεΐνη σε σύγκριση με τους κόκκους Arabica (1%-1,5%).

Ο καφές Robusta είναι πιο πικρός και έχει πιο έντονη γεύση. Αν πιείτε καθαρό καφέ Robusta, αυτός θα είναι πολύ ισχυρός λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε καφεΐνη.

Ο καφές Robusta μπορεί να θεωρηθεί πιο “δυνατός” σε καθαρή μορφή, αλλά η “δύναμη” της γεύσης και της καφεΐνης στον καπουτσίνο εξαρτάται από τη συνταγή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κώστας Φορτούνης την «είπε» στον Ροντινέι!

Γιατί έβγαζαν τα δόντια σε όσους είχαν κατάθλιψη;

Exit mobile version