Οι κόκκοι Robusta περιέχουν περισσότερη καφεΐνη σε σχέση με τους Arabica, που είναι οι πιο συνηθισμένοι κόκκοι για την παρασκευή καφέ. Κατά μέσο όρο, οι κόκκοι Robusta έχουν σχεδόν διπλάσια καφεΐνη.
Ο Robusta έχει περίπου 2,2%-2,7% καφεΐνη σε σύγκριση με τους κόκκους Arabica (1%-1,5%).
Ο καφές Robusta είναι πιο πικρός και έχει πιο έντονη γεύση. Αν πιείτε καθαρό καφέ Robusta, αυτός θα είναι πολύ ισχυρός λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε καφεΐνη.
Ο καφές Robusta μπορεί να θεωρηθεί πιο “δυνατός” σε καθαρή μορφή, αλλά η “δύναμη” της γεύσης και της καφεΐνης στον καπουτσίνο εξαρτάται από τη συνταγή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.
Διαβάστε επίσης: