Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν διαφορετική προσέγγιση στη διατροφή τους, καθώς δεν χρησιμοποιούσαν μαχαιροπίρουνα όπως εμείς σήμερα. Αντί για πιρούνια, τα οποία εμφανίστηκαν πολύ αργότερα, προτιμούσαν να τρώνε με τα χέρια τους ή να χρησιμοποιούν απλά εργαλεία.
Το ψωμί ήταν ένα από τα βασικά «εργαλεία» τους. Έκοβαν κομμάτια ψωμιού και τα χρησιμοποιούσαν ως κουτάλια, ιδιαίτερα για σούπες ή πηχτά υγρά φαγητά. Τα μαχαίρια υπήρχαν, αλλά τα χρησιμοποιούσαν κυρίως για να κόβουν το κρέας ή τα φρούτα, όχι για να τρώνε.
Η απλότητα των σκευών αντικατοπτριζόταν και στη φιλοσοφία τους για το φαγητό. Τα γεύματα ήταν περισσότερο κοινωνικά γεγονότα, όπου η έμφαση δινόταν στη συζήτηση και όχι στον τρόπο σερβιρίσματος.
Αυτή η λιτή προσέγγιση δείχνει πώς οι αρχαίοι Έλληνες συνδύαζαν πρακτικότητα και κουλτούρα στο τραπέζι τους, χωρίς τη χρήση σύγχρονων σκευών.
Πώς να προετοιμαστείτε για τον επόμενο μεγάλο σεισμό στην ελλάδα: οδηγός επιβίωσης
Πόσα χρήματα πρέπει να δίνουμε στα κάλαντα; Ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα
Η χώρα που χώρα θα σβήσει πρώτη από τον χάρτη επειδή δε γεννιούνται παιδιά