VIRAL

Πόσο χρόνο έχεις για να βάλεις το ρύζι στο ψυγείο πριν χαλάσει και πάθεις δηλητηρίαση;

Πόσο ασφαλές είναι το ρύζι που έμεινε εκτός ψυγείου; Μάθε τι να προσέξεις

χαλασμένο ρύζι
Συντάκτης: Γρηγόρης Κεντητός Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το μαγειρεμένο ρύζι μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, αλλά αν μείνει έξω για πολλές ώρες, μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την υγεία σου. Η βασική απειλή προέρχεται από το βακτήριο Bacillus cereus, το οποίο μπορεί να επιβιώσει στο ρύζι ακόμη και μετά το μαγείρεμα. Όταν το ρύζι παραμένει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από 2 ώρες, το βακτήριο πολλαπλασιάζεται και παράγει τοξίνες που δεν καταστρέφονται με την αναθέρμανση.

Για να αποφύγεις τη δηλητηρίαση, το μαγειρεμένο ρύζι πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο το αργότερο μέσα σε 1-2 ώρες μετά την παρασκευή του. Επιπλέον, η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να είναι κάτω από 5°C, ώστε να περιοριστεί η ανάπτυξη των βακτηρίων.

Αν σκοπεύεις να το καταναλώσεις αργότερα, φρόντισε να το ζεστάνεις καλά, φτάνοντας σε θερμοκρασία πάνω από 75°C. Ωστόσο, αν το ρύζι έχει μείνει έξω όλη τη νύχτα, πέταξέ το, καθώς η πιθανότητα να έχει μολυνθεί είναι πολύ υψηλή. Η σωστή αποθήκευση είναι ο μόνος τρόπος να απολαύσεις το αγαπημένο σου φαγητό με ασφάλεια.

Ειδήσεις σήμερα

Ηξερες οτι το ματόχαντρο ήρθε απο την Τουρκία;

Η απίστευτη ιστορία της κοπέλας με το χρυσό τρίχωμα: αρνήθηκε το τσίρκο και έζησε με αξιοπρέπεια

Πως θα σταματήσεις να τρίζεις τα δόντια σου όταν κοιμάσαι, για μην τα καταστρέψεις

Πόσο νοικιάζεται ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών στην Αθήνα, πόσο στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στη Λάρισσα

Exit mobile version