Πριν την ανακάλυψη του ψυγείου, οι άνθρωποι χρειάζονταν δημιουργικούς τρόπους για να διατηρήσουν τα τρόφιμα φρέσκα. Μια παράξενη αλλά αποτελεσματική μέθοδος που εφαρμόστηκε σε μέρη όπως η Ρωσία και η Σκανδιναβία ήταν η χρήση μικρών βατράχων στο γάλα. Τοποθετώντας έναν μικρό βάτραχο σε φρέσκο γάλα, μπορούσαν να αποτρέψουν την ανάπτυξη βακτηρίων, καθώς το δέρμα των βατράχων εκκρίνει αντιμικροβιακές ουσίες. Έτσι, αυτός ο απλός και φυσικός τρόπος αποδείχθηκε ότι διατηρούσε το γάλα φρέσκο για περισσότερο χρόνο.
Αν και σήμερα μας φαίνεται περίεργο, οι άνθρωποι της εποχής δεν είχαν επιλογές όπως ψυγεία ή άλλες μέθοδοι συντήρησης. Τα βατράχια προσέφεραν μια βιολογική λύση, και η τεχνική τους αυτή πέρασε στην ιστορία ως μία από τις πιο παράδοξες πρακτικές που εφάρμοζαν οι πρόγονοί μας για να προστατεύσουν την καθημερινή τους διατροφή. Θα δοκίμαζες ποτέ γάλα «διατηρημένο» με αυτόν τον τρόπο;
Γιατί δεν θα αντέχαμε να ακούμε τους ήχους που κάνει το σώμα μας; Ποιοι είναι οι χειρότεροι
Πως έπλεναν τα ρούχα τους παλιά οι Αθηναίοι όταν δεν υπήρχαν πλυντήρια και βρύσες με νερό;
Αφού τα αυγά δεν είναι στο ψυγείο στο supermarket, γιατί θέλουν ψυγείο στο σπίτι;