Σε πόσα χρόνια δε θα έχουμε φρονιμίτες; Ήδη κάποιοι δε βγάζουν ποτέ
τι δείχνουν οι επιστήμονες για την εξέλιξη των δοντιών και των ανατομικών χαρακτηριστικών.Οι φρονιμίτες, γνωστοί και ως τρίτοι γομφίοι, είναι ένα μέρος του ανθρώπινου σώματος που φαίνεται να χάνει τη χρησιμότητά του με την πάροδο του χρόνου. Ήδη ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων δεν αναπτύσσει καθόλου φρονιμίτες, ενώ οι περισσότεροι τους αφαιρούν λόγω προβλημάτων, όπως φλεγμονές και έλλειψη χώρου. Η ανθρώπινη εξέλιξη δείχνει ξεκάθαρα ότι οι φρονιμίτες είναι σε πορεία εξαφάνισης.
Επιστήμονες εκτιμούν ότι οι φρονιμίτες μπορεί να εξαφανιστούν πλήρως μέσα στα επόμενα 10.000 έως 20.000 χρόνια. Αυτή η πρόβλεψη βασίζεται σε δεδομένα από τη γενετική και τις εξελικτικές τάσεις του ανθρώπινου σώματος. Η διατροφή μας, πλέον μαλακότερη και πιο επεξεργασμένη, δεν απαιτεί τη χρήση αυτών των δοντιών, ενώ η γνάθος μας έχει μικρύνει σημαντικά σε σχέση με τους προγόνους μας. Η φυσική επιλογή, λοιπόν, ευνοεί άτομα που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα από την ανάπτυξή τους.
Το φαινόμενο παρατηρείται ήδη στις νέες γενιές. Περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται χωρίς φρονιμίτες, ενώ οι υπόλοιποι συχνά τους αναπτύσσουν αργά ή όχι πλήρως. Η εξέλιξη αυτή είναι ενδεικτική του τρόπου που το ανθρώπινο σώμα προσαρμόζεται στις ανάγκες του περιβάλλοντος και τις αλλαγές του τρόπου ζωής.
Γιατί το μακαρόνι δεν κρατάει τη σάλτσα; Πως να το κάνεις να την κρατάει
Γιατί πρέπει να αλλάζεις το airfryer σου κάθε 3 χρόνια;
Τα αρρωστημένα πειράματα για αναπαραγωγή του ανθρώπου με ζώα