Ένα μικρό τυροκομείο που βρίσκεται κρυμμένο στα βουνά της Πολωνίας είναι υπεύθυνο για μία παράδοση που κρατά από το 15ο αιώνα.
Πρόκειται για ένα τυρί το οποίο θυμίζει χρυσάφι στην όψη που ονομάζεται oscypek.
Η παράδοση για την μέθοδο Παρασκευής του τυριού αυτού περνάει σύμφωνα με την παράδοση από πατέρα σε γιο ωστόσο τώρα το τυροκομείο βρίσκεται στα χέρια μιας γυναίκας η οποία Εργάστηκε σκληρά για να γίνει μία από τις ελάχιστες δασκάλες της τέχνης αυτής.
Ονομάζεται Janina Rzepka και μας δείχνει την περίπλοκη διαδικασία παραγωγής αυτού του τυριού κάνοντας λόγο Για μία πολύπλοκη μέθοδο.
Όπως λέει όμως το τυρί των προγόνων της αξίζει τον κόπο.
Δείτε το βίντεο: