Ντέρικ Γουίλιαμς: Πήγε στη SUNEL Arena ως θεατής, κάθισε για 10 λεπτά με τον Σάκοτα και σηκώθηκε 1,5 ώρα αργότερα
Μια τυχαία επίσκεψη έγινε η αρχή της μεταγραφής
Η μεταγραφή του Ντέρικ Γουίλιαμς στην ΑΕΚ δεν άρχισε τον Αύγουστο, όταν η Ένωση τον έφερε αιφνιδιαστικά στην Ελλάδα. Η πρώτη ουσιαστική επαφή είχε γίνει μήνες νωρίτερα, χωρίς τότε να υπάρχει συμφωνία στο τραπέζι.
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο SPORT24, είχε βρεθεί στη SUNEL Arena ως θεατής στο τρίτο ΑΕΚ–Μπανταλόνα, στις 15 Απριλίου. Βρισκόταν στην Ελλάδα και ήθελε να δει δύο παλιούς συμπαίκτες του: τον Τζέιμς Νάναλι, με τον οποίο συνυπήρξε στη Φενέρμπαχτσε, και τον Ρίκι Ρούμπιο, δίπλα στον οποίο είχε ξεκινήσει στο NBA με τη Μινεσότα.
Η συζήτηση που άλλαξε τα δεδομένα
Εκεί γνώρισε καλύτερα τον Ντράγκαν Σάκοτα. Μια συζήτηση που υπολόγιζε ότι θα κρατούσε περίπου δέκα λεπτά έφτασε κοντά στη μιάμιση ώρα. Ο Γουίλιαμς κατάλαβε, όπως εξήγησε, πόσα μπορούσε ακόμη να μάθει από τον 74χρονο προπονητή.
Τέσσερις μήνες αργότερα η ΑΕΚ πλήρωσε buy-out περίπου 100.000 ευρώ στη Suwon KT Sonicboom και του έδωσε συμβόλαιο 1+1. Για έναν Νο2 του NBA Draft με 428 παιχνίδια στο NBA και 160 στην EuroLeague, η επιλογή δεν εξηγείται μόνο οικονομικά. Η ΑΕΚ είχε αρχίσει να τον κερδίζει από εκείνη τη μιάμιση ώρα.
