«Φιλική» νίκη για το Λαύριο κόντρα στην ΑΕΚ
Η τέλεση ενός φιλικού ενδείκνυται για την παραγωγή συμπερασμάτων και για το ξεμούδιασμα των παικτών.
Βλέπετε, οι αθλητές της ΑΕΚ αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μετά τις 14 Απριλίου, στην εκτός έδρας νίκη επί του Φάρου. Οι παίκτες του Λαυρίου αγωνίστηκαν μία ημέρα αργότερα, στις 15/4, στην εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ. Οπότε μία αναμέτρηση, έστω και σε φιλικό επίπεδο, έμοιαζε επιβεβλημένη.
Η ΑΕΚ και το Λαύριο αντάμωσαν στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ, με το Λαύριο να παίρνει τη νίκη με 83-76.

Στη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε ο Έντιν Άτιτς, o οποίος υπέστη κάκωση πηχεοκαρπικής στο δεξί χέρι. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί την Τρίτη (24/4). Εκτός για την ΑΕΚ έμεινε ο τραυματίας Μάνι Χάρις, του οποίου η συμμετοχή στο ματς με τον Προμηθέα (28/4) κρίνεται αμφίβολη.
Τα δεκάλεπτα: 22-21, 43-42, 61-68, 76-83.
Τους πόντους της ΑΕΚ πέτυχαν οι: Ξανθόπουλος, Γκριν 8, Πάντερ 18 (3), Χάντερ 10, Βασιλόπουλος 5 (1), Σάκοτα 13 (2), Τζέιμς 9 (1), Λαρεντζάκης 5 (1), Καββαδάς 3, Άτιτς 1, Μαυροειδής 4.
