Sportime

ΕΟΚ: Ο Περικλής Δορκοφίκης ζητά παραίτηση όλου του ΔΣ

Ο Περικλής Δορκοφίκης ζητά την παραίτηση ολόκληρου του ΔΣ της ΕΟΚ και νέες εκλογές, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του απέναντι στη διοίκηση Παπανικολάου.

Διονύσης Αντωνέλλος 1 λεπτό ανάγνωσης
Ο Δορκοφίκης σε παλαιτότερη συνέντευξη Τύπου / Φωτογραφία: Intime
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Νέα παρέμβαση στις διοικητικές εξελίξεις της ΕΟΚ από τον Περικλή Δορκοφίκη, ο οποίος, παρότι καταλαμβάνει τη θέση του Βαγγέλη Λιόλιου στο Διοικητικό Συμβούλιο, ζητά την παραίτηση ολόκληρης της διοίκησης και τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας ξεκαθαρίζει με δημόσια τοποθέτησή του ότι η συμμετοχή του στο ΔΣ αποτελεί υποχρέωση απέναντι στα σωματεία που τον ψήφισαν και δεν συνεπάγεται στήριξη της σημερινής διοίκησης, της οποίας την προεδρία ανέλαβε ο Άγγελος Παπανικολάου.

«Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ οφείλει να υποβάλει σύσσωμο την παραίτησή του», αναφέρει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη διοικητική φιλοσοφία και στις επιλογές της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, καλεί την Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλία, με θεσμικό εγγυητή τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέα διοίκηση μέσα από αδιάβλητη εκλογική διαδικασία.

Ο Περικλής Δορκοφίκης υποστηρίζει ότι προτεραιότητα πρέπει να αποτελέσουν η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η σταθερότητα του ελληνικού μπάσκετ, απορρίπτοντας προσωπικές στρατηγικές και προσπάθειες διατήρησης διοικητικών ισορροπιών.

«Δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες, οι τίτλοι και οι προσωπικές ισορροπίες», τονίζει στην τοποθέτησή του.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Διονύσης Αντωνέλλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα