Παναθηναϊκός: Ο Ομπράντοβιτς έκανε λάθος που επέμεινε στον Χέιζ-Ντέιβις
Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Καρδίτσα, αλλά ο Ομπράντοβιτς επέμεινε στον Χέιζ-Ντέιβις παρά την κακή του εμφάνιση. Η επιλογή του προπονητή που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Καρδίτσα με 78-64, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε ένα λάθος που δεν πρέπει να επαναλάβει στην Ευρωλίγκα. Επέμεινε στον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις σε μια βραδιά που ο Αμερικανός δεν βοηθούσε αρκετά. Και το πρόβλημα δεν ήταν μόνο τα άστοχα σουτ.
Ο Χέιζ-Ντέιβις έπαιξε 26 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα, περισσότερο από κάθε συμπαίκτη του. Τελείωσε με πέντε πόντους, 0/7 τρίποντα και κανένα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός συνολικά είχε 7/26 από μακριά. Χωρίς τις προσπάθειες του Αμερικανού, οι υπόλοιποι είχαν 7/19, δηλαδή σχεδόν 37%. Δεν ήταν λοιπόν όλοι το ίδιο άστοχοι.
Τα επτά άστοχα τρίποντα δεν σημαίνουν ότι ήταν κακές προσπάθειες. Ο καλός σουτέρ πρέπει να εκτελεί όταν βρίσκει χώρο. Όμως η απουσία ριμπάουντ κάνει πιο δύσκολη την υπεράσπιση της επιλογής του.
Το ακόμη πιο περίεργο είναι ποιοι πρόσφεραν περισσότερα σε λιγότερο χρόνο. Ο Γιαμπουσέλε είχε 22 πόντους και οκτώ ριμπάουντ σε 24 λεπτά. Ο Μπόνγκα έδωσε δέκα πόντους και οκτώ ριμπάουντ σε σχεδόν 26 λεπτά. Ο Ομπράντοβιτς είχε παίκτες που βοηθούσαν περισσότερο, αλλά κράτησε τον Χέιζ-Ντέιβις στο παρκέ περισσότερο απ' όλους.
Η νίκη δεν σημαίνει ότι όλες οι επιλογές ήταν σωστές
Υπάρχει βέβαια σοβαρός αντίλογος. Με την Μπασκόνια ο Χέιζ-Ντέιβις είχε 18 πόντους και επτά ριμπάουντ. Δεν αφήνεις έναν τέτοιο παίκτη στον πάγκο επειδή έχασε δύο σουτ. Του δίνεις χρόνο να βρει ρυθμό. Όμως άλλο η εμπιστοσύνη και άλλο να συνεχίζεις την ίδια επιλογή όταν τίποτα δεν του βγαίνει.
Η Καρδίτσα προηγήθηκε με 50-56 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τελικά τη νίκη χάρη στο εντυπωσιακό 28-8 του τελευταίου δεκαλέπτου, με μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα και λύσεις από άλλους παίκτες. Η ανατροπή δείχνει ότι υπήρχαν απαντήσεις. Δεν σβήνει όμως όσα έγιναν νωρίτερα.
Την Τρίτη απέναντι στην Αρμάνι και την Παρασκευή με την Εφές, ο Ομπράντοβιτς θα χρειαστεί πιο γρήγορες αποφάσεις. Αν ο Χέιζ-Ντέιβις σκοράρει, θα παίζει. Αν όχι, πρέπει να βοηθά με άμυνα, ριμπάουντ και σωστές πάσες. Διαφορετικά, ο Παναθηναϊκός δεν έχει λόγο να περιμένει τόση ώρα έναν παίκτη, όσο μεγάλο όνομα κι αν είναι.
