Γαλλία: Δεν εννοούσαμε την Τουρκία - «Ο στόχος μας δεν είναι η Άγκυρα»
«Δεν είναι δική μας δουλειά να σχολιάζουμε σχολιαστές του Τύπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ.
Σε μια κίνηση διευκρίνισης προχώρησε η Γαλλίακαι το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν που είχαν προκαλέσει συζητήσεις στον ελληνικό και τουρκικό τύπο.
Ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ, Πασκάλ Κονφαβρέ, διευκρίνισε ότι η αναφορά του Μακρόν («Εάν απειληθεί η κυριαρχία σας, θα σταθούμε στο πλευρό σας») έγινε σε απάντηση γενικής ερώτησης για πιθανή επίθεση σε ευρωπαϊκή χώρα και δεν στοχοποιούσε συγκεκριμένα την Τουρκία.
Η Γαλλία τόνισε ότι η δέσμευση για στήριξη ισχύει για όλους τους εταίρους και συμμάχους του ΝΑΤΟ, φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση της όταν ιρανικοί πύραυλοι κατευθύνθηκαν προς τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Το Παρίσι πήρε θέση υπέρ του διαλόγου Ελλάδας και Τουρκίας, δείχνοντας ότι θέλει να κρατήσει ανοιχτή τη γραμμή με την Άγκυρα. Σχετικά με αναφορές των ελληνικών μέσων για «συμμαχία κατά της Τουρκίας», ο Γάλλος εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει τις αναλύσεις του τύπου, εστιάζοντας στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας.
«Δεν είναι δική μας δουλειά να σχολιάζουμε σχολιαστές του Τύπου», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνει το turkiyegazetesi.com.tr.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις ΕΔΩ για τα ελληνοτουρκικά:
Διαβάστε επίσης:
Mızrak: Το τουρκικό «δόρυ» των 1.000 χιλιομέτρων που πετάει και χωρίς GPS
