Sportime

Προκαλεί η Τουρκία - Νέα παράνομη Navtex μέχρι την Αμμόχωστο

Νέα μεγάλη άσκηση μέχρι τις ακτές της Αμμοχώστου ανακοίνωσε η Τουρκία

Λευτέρης Παυλίδης 1 λεπτά ανάγνωσης
Προκαλεί η Τουρκία - Νέα παράνομη Navtex μέχρι την Αμμόχωστο
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Μπορεί στην Τουρκία οι πολιτικές εξελίξεις να τρέχουν και η κόντρα στις κάλπες, ανάμεσα στον Ερντογάνκαι τον Κιλιντσάρογλου να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, όμως η γειτονική χώρα δεν σταματά τις προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία αποφάσισε να δεσμεύσει με μια παράνομη Navtex περιοχές που φτάνουν μέχρι τις ακτές της Αμμοχώστου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι τούρκοι δεσμεύουν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι για την άσκηση τους στα κατεχόμενα και είναι ξεκάθαρο πως θέλουν να δημιουργήσουν θόρυβο.

Αυτή η απόφαση έφερε και την άμεση αντίδραση από την Κύπρο, με το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκδίδει αντι – Navtex.

Με αυτόν τον τρόπο, η Κύπρος έκανε ξεκάθαρο ότι η άσκηση της Τουρκίας, είναι παράνομη και συνιστά παραβίαση του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και των διαδικασιών ναυτικής ασφάλειας.

Πηγή: Geostratigika.gr

Επίσης σε κατηγορίες: Κύπρος

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Λευτέρης Παυλίδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα