Sportime

Rafale «Make in India»: Ινδική συμμετοχή στο ραντάρ RBE2

Ινδική εταιρεία μπαίνει στην εφοδιαστική αλυσίδα του ραντάρ RBE2 AESA των Rafale. Συμφωνία Thales και SFO Technologies.

Διονύσης Αντωνέλλος 1 λεπτά ανάγνωσης
Rafale «Make in India»: Ινδική συμμετοχή στο ραντάρ RBE2
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αμυντικής αυτάρκειας κάνει η Ινδία με τηνείσοδο εγχώριας εταιρείας στην εφοδιαστική αλυσίδα των μαχητικών Rafale.

Η SFO Technologies του ομίλου NeST εξασφάλισε συμβόλαιο από τη γαλλική Thales για την παραγωγή σύνθετων καλωδιώσεων που αφορούν το ραντάρ RBE2 AESA των Rafale που προορίζονται για το Ινδικό Ναυτικό.

Το RBE2 αποτελεί βασικό σύστημα αποστολής του Rafale προσφέροντας δυνατότητες ταυτόχρονου εντοπισμού και παρακολούθησης πολλαπλών εναέριων στόχων σε όλες τις κατευθύνσεις. Υποστηρίζει αποστολές αερομαχίας αλλά και αναχαίτισης στόχων επιφανείας ή ξηράς σε σύνθετα περιβάλλοντα και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες ενώ έχει σχεδιαστεί ώστε να εξελίσσεται μέσω λογισμικού για μελλοντικές επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Η Thales σημείωσε ότι η συμφωνία εντάσσεται στον ευρύτερο οδικό χάρτη του «Make in India», μετά και την παραγγελία 26 Rafale για το Ινδικό Ναυτικό.

Η ινδική εταιρεία διαθέτει εμπειρία σε τομείς όπως η μικροηλεκτρονική και η ολοκλήρωση σύνθετων συστημάτων.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Διονύσης Αντωνέλλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα