Sportime

Rampage, Delilah, Popeye: Η φονική «τριάδα» του Ισραήλ που παρέλυσε τις ιρανικές αεράμυνες

Το Ισραήλ ξεδίπλωσε το πιο προηγμένο οπλοστάσιό του σε μία νύχτα: Rampage, Delilah και Popeye επιστρατεύτηκαν συνδυαστικά για να «τυφλώσουν» την ιρανική αεράμυνα και να εξουδετερώσουν στρατηγικούς στόχους.

Κωνσταντίνος Μανωλίδης 1 λεπτά ανάγνωσης
Rampage, Delilah και Popeye: Πώς το Ισραήλ χρησιμοποίησε συνδυαστικά τρεις προηγμένους πυραύλους για να σπάσει την ιρανική αεράμυνα
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Μετά την επιτυχία της πρώτης νυχτερινής επίθεσης, το Ισραήλ πέρασε στο επόμενο επίπεδο αεροπορικής κυριαρχίας, φέρνοντας στο προσκήνιο τρία από τα πιο εξελιγμένα του όπλα:

  • Rampage: Υπέρ-υπερηχητικός πύραυλος ακριβείας, σχεδιασμένος για να πλήττει σταθερούς στόχους μεγάλης αξίας. Εκτοξεύεται από ασφαλή απόσταση, παρακάμπτοντας τα περισσότερα συστήματα αεράμυνας.

  • Delilah: Κρουζ πύραυλος με δυνατότητα αναζήτησης στόχου σε πραγματικό χρόνο. Χρησιμοποιήθηκε για την καταστροφή κινητών στόχων ή στόχων ευκαιρίας, π.χ. κονβόι ή οχήματα Διοίκησης.

  • Popeye: Παλαιότερος αλλά αναβαθμισμένος πύραυλος, με δυνατότητα καθοδήγησης μέσω λέιζερ ή GPS. Χρησιμοποιήθηκε σε βάσεις εκτόξευσης πυραύλων, αποθήκες όπλων και πυρομαχικών.

Η ταυτόχρονη ανάπτυξη και των τριών τύπων, σε κυματοειδές σχήμα επίθεσης, μπλόκαρε τα ραντάρ και τις μονάδες αναχαίτισης του Ιράν. Το δόγμα "κορεσμού" εφαρμόστηκε πλήρως, με ταυτόχρονες επιθέσεις σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία.

Ο συνδυασμός αυτός είχε καταλυτική επίδραση: πολλές συστοιχίες αεράμυνας S-200 και Bavar-373 καταστράφηκαν ή τέθηκαν εκτός λειτουργίας μέσα σε λίγα λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χρήση αυτών των όπλων δεν αποκαλύφθηκε επίσημα. Ωστόσο, δορυφορικές εικόνες, πηγές πληροφοριών και μαρτυρίες επιβεβαιώνουν την παρουσία συντριμμιών από Delilah και Rampage.

Η νέα αυτή τακτική αποκαλύπτει ένα στρατηγικό μήνυμα: το Ισραήλ μπορεί να εισβάλει, να πλήξει και να αποσυρθεί χωρίς να εντοπιστεί, θέτοντας την Τεχεράνη σε διαρκή αμυντική θέση.

ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΝΟΥΣ

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Κωνσταντίνος Μανωλίδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα