Sportime

Λευτέρης Πετρούνιας: Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Πετρούνιας απέδειξε ξανά την κλάση και την εμπειρία του.

Κώστας Παπαδόπουλος 1 λεπτά ανάγνωσης
lefteris petrounias
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο Λευτέρης Πετρούνιας απέδειξε για ακόμη μία φορά γιατί θεωρείται ο απόλυτος «άρχοντας των κρίκων». Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Μπακού, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση σε κορυφαίο επίπεδο.

Με συνολική βαθμολογία 14.300, ο Πετρούνιας ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, πίσω από τον Ίλια Ζάικα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 14.600. Ο Έλληνας αθλητής παρουσίασε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 5.6, ενώ η εκτέλεσή του βαθμολογήθηκε με 8.700, οδηγώντας τον σε μία ακόμη μεγάλη διάκριση.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιάπωνας Κιίτσι Κανέτα με 14.233, αφήνοντας τέταρτο τον Αζέρο Νικίτα Σιμόνοφ που συγκέντρωσε 14.133 βαθμούς.

Παρά τα προγνωστικά που δεν τον έφερναν πρώτο φαβορί πριν από τη διοργάνωση, ο Πετρούνιας απέδειξε ξανά την κλάση και την εμπειρία του. Με αυτή τη νέα επιτυχία συνεχίζει να γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στην παγκόσμια ενόργανη γυμναστική.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Κώστας Παπαδόπουλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα