Sportime

Μπέρδεμα με το CY-Alert: Ήχησε η προειδοποίηση, αλλά δεν την έλαβαν όλα τα κινητά

Η δοκιμή του CY-Alert στο Πισσούρι προκάλεσε ερωτήματα, αφού η ειδοποίηση δεν ήχησε σε όλα τα κινητά που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Sportime Team 2 λεπτά ανάγνωσης
Μπέρδεμα με το CY-Alert: Ήχησε η προειδοποίηση, αλλά δεν την έλαβαν όλα τα κινητά
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Μπέρδεμα προκάλεσε η δοκιμή του CY-Alert στο Πισσούρι της Κύπρου, καθώς η προειδοποιητική ειδοποίηση ήχησε, αλλά δεν έφτασε σε όλα τα κινητά που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο. Ο κοινοτάρχης Πισσουρίου, κύριος Μαυρουδής, ανέφερε ότι το μήνυμα ακούστηκε μόνο σε συγκεκριμένο τηλέφωνο εκπροσώπου της Πολιτικής Άμυνας.

Το ζήτημα έχει σημασία γιατί το CY-Alert προορίζεται για καταστάσεις όπου ο χρόνος μετρά. Σε μια πραγματική έκτακτη ανάγκη, ο πολίτης πρέπει να λαμβάνει την ειδοποίηση άμεσα και χωρίς να χρειάζεται να ψάχνει ρυθμίσεις, εφαρμογές ή πρόσθετες επιλογές στο κινητό του.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κοινοτάρχης, η ειδοποίηση ήχησε περίπου στις 11:11 με 11:20. Όμως, όπως ανέφερε, στο δικό του προσωπικό τηλέφωνο και σε κινητά υπαλλήλων γύρω του δεν υπήρξε αντίστοιχη προειδοποίηση. Η ειδοποίηση καταγράφηκε σε βίντεο από τη συσκευή εκπροσώπου της Πολιτικής Άμυνας που βρισκόταν εκεί.

Ο κύριος Μαυρουδής εξήγησε ότι, όπως αντιλήφθηκε, ο πολίτης χρειάζεται να έχει κατεβάσει εφαρμογή ή να έχει ενεργοποιήσει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για να λαμβάνει τέτοιες ειδοποιήσεις. Εκεί εντόπισε και το βασικό πρόβλημα.

Όπως είπε, δεν είναι εύκολο για κάθε κάτοικο, εργαζόμενο ή επισκέπτη να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει στο κινητό του. Η θέση του είναι ότι το σύστημα πρέπει να λειτουργεί αυτόματα για όποιον βρίσκεται μέσα στην περιοχή όπου υπάρχει κίνδυνος ή γίνεται η προειδοποίηση.

Με απλά λόγια, αν κάποιος βρίσκεται στο Πισσούρι την ώρα που ενεργοποιείται το CY-Alert, θα πρέπει να λαμβάνει την ειδοποίηση χωρίς άλλη διαδικασία. Αυτό, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, είναι το σημείο που χρειάζεται βελτίωση.

Η Κοινότητα Πισσουρίου είχε ενημερώσει τους κατοίκους για τη δοκιμή, ώστε να μη δημιουργηθεί ανησυχία. Παρ’ όλα αυτά, η εμπειρία της πρώτης ενεργοποίησης έδειξε ότι χρειάζεται καλύτερη ενημέρωση για το πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα.

https://www.youtube.com/watch?v=1i6zIx3M2UI

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα