Sportime

Qatargate - Αβραμόπουλος: Από το προφίλ του «ατσαλάκωτου» Ευρωπαίου στο «δεν απολογούμαι σε κανέναν κερατά»

Έχασε την ψυχραιμία του στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά κυριάρχησε η αλαζονεία του - «Άδειασμα» σε Χρυσοχοΐδη για το ένταλμα σύλληψης

Παντελής Λαμψιώτης 3 λεπτά ανάγνωσης
Έχασε την ψυχραιμία του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά κυριάρχησε η αλαζονεία του - «Άδειασμα» σε Χρυσοχοΐδη για το ένταλμα σύλληψης.
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αλαζονική συμπεριφορά του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σε σημερινή του τοποθέτηση πάνω στο ζήτημα του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τις βελγικές Αρχές, σχετικά με το σκάνδαλο Qatargate.

Εμφανιζόμενος σε σημερινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Αβραμόπουλος δεν είχε καμία σχέση με το «ατσαλάκωτο» και «αποστειρωμένο» στυλ που τον διακρίνει ανέκαθεν στις εμφανίσεις του. Οι τηλεθεατές είδαν τον πρώην ευρωπαίο αξιωματούχο να συμπεριφέρεται νευρικά και εριστικά, υποτιμώντας μάλιστα ευθέως το θεσμό της δικαιοσύνης, και συγκεκριμένα της βελγικής δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχασε την ψυχραιμία του σε σημείο που αποκάλεσε «μπούρδα» το αίτημα των βελγικών αρχών, προσθέτοντας συγχυσμένος ότι «δεν θα απολογηθώ σε κανέναν κερατά».

«Με καλύπτει η αντίδραση του κόμματός μου. Θα το δούμε αν θα είμαι υποψήφιος. Το τι θα κάνω εγώ είναι δικό μου θέμα, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Εκλέγομαι 100 χρόνια, αν θέλω να κατέβω, θα κατέβω. Γιατί να μην είμαι; Δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό το θέμα είναι ανύπαρκτο. Δεν απολογούμαι σε κανέναν κερατά. Αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να διευκρινιστεί. Δεν βαρέθηκα την πολιτική. Δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι υποψήφιος με άλλο κόμμα», είπε συγκεκριμένα ο γαλάζιος βουλευτή.

Αυτομάτως γεννιέται η σκέψη στο μέσο πολίτη, κατά πόσο θα μπορούσε να πει δημοσίως ότι «δεν θα απολογηθεί σε κανένα κερατά» εάν εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, και μάλιστα από τις Βρυξέλλες. Το δίχως άλλο, η υπεροπτική αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου δεν τιμά καθόλου τους θεσμούς που υπηρέτησε και υπηρετεί, ιδιαίτερα εφόσον εθεωρείτο από τους πιο φανατικά «ευρωπαίους» πολιτικούς. Τι παράδειγμα δίνει τώρα σε Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες, όταν συμπεριφέρεται σαν να είναι υπεράνω λογοδοσίας; Ή μήπως οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί είναι καλοί μόνο όταν δεν εμπλέκουν το όνομα μας σε κάποιο σκάνδαλο;

Ο κ. Αβραμόπουλος προσπάθησε να υποβαθμίσει το ένταλμα εις βάρος του, λέγοντας ότι είναι πρωτοβουλία «κάποιων αστυνομικών» που ελέγχονται αν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Στην πραγματικότητα η αστυνομία στο Βέλγιο – όπως και στην Ελλάδα – δεν έχει δικαίωμα να εκδίδει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Αυτά εκδίδονται από δικαστικούς λειτουργούς, επομένως μιλάμε για επίσημο αίτημα των βελγικών δικαστικών αρχών.

Έκθετος ο Χρυσοχοΐδης

Όσον αφορά το… ταξίδι του εντάλματος από το Βέλγιο ως την ελληνική Βουλή, τα όσα είπε ο κ. Αβραμόπουλος έβγαλαν… λαβράκι. «Εστάλη στην Αστυνομία. Η Αστυνομία το πήρε, για 2-3 μέρες ο κ. Χρυσοχοΐδης το είχε στο συρτάρι του, δεν ξέρω γιατί, εμένα τουλάχιστον δεν με ενημέρωσε. Ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και καλά έκανε, αυτή είναι η δουλειά του. Εγώ δεν ήξερα τίποτα και το ακούμε και εμείς ξαφνικά από σας και πάμε τότε και τι λέμε; Ωραία, εγώ εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη και ζητώ να αρθεί η ασυλία μου γι’ αυτό το θέμα το τόσο ασήμαντο. Ενημέρωσε τον πρωθυπουργό. Ενημερώθηκα από το γραφείο του πρωθυπουργού», είπε.

Για τρεις μέρες λοιπόν, το ένταλμα έμεινε… ξεχασμένο στο συρτάρι του κ. Χρυσοχοΐδη και βγήκε από εκεί, μόνο αφότου ενημερώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια ακόμη καραμπινάτη περίπτωση ειδικής μεταχείρισης «γαλάζιων», με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά απέναντι στο νόμο. Για μια υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, φαίνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μπόρεσε με όλη την άνεσή του να καθυστερήσει τις διαδικασίες.

Η αποστροφή του λόγου του κ. Αβραμόπουλου ότι «εκλέγεται 100 χρόνια και αν θέλει να κατέβει, θα κατέβει» στις εκλογές, συμπυκνώνει τη νοοτροπία της «ανέγγιχτης» κυβερνητικής αλαζονείας. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος οφείλει απαντήσεις προς τον ελληνικό και ευρωπαϊκό λαό, όπως κάθε απλός πολίτης που καλείται να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη. Πώς εισέπραττε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.000 ευρώ το μήνα από μια ΜΚΟ που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς χρηματισμού; Γιατί συναντούσε ευρωπαίους αξιωματούχους εκείνη την εποχή, παρότι ήταν εκτός της αρμοδιότητάς του; Γιατί ενεργοποιήθηκαν εναντίον του οι βελγικές αρχές; Είναι θύμα… στοχοποίησης; Και αν ναι από ποιους και γιατί;

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Παντελής Λαμψιώτης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα