Sportime

Κορονοϊός: Έγινε η πρώτη δοκιμή του εμβολίου στην Ευρώπη

Γεωργία Τσιαρλή 1 λεπτά ανάγνωσης
Κορονοϊός: Έγινε η πρώτη δοκιμή του εμβολίου στην Ευρώπη
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης η μία από τους δύο πρώτους εθελοντές που έλαβαν το εμβόλιο για τον κορονοϊός στην Ευρώπη.

«Η πρώτη δοκιμή του εμβολίου για τον κορονοϊό σε ανθρώπους στην Ευρώπη ξεκίνησε στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Dr. Elisa Granato, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ήταν μία από τους δύο πρώτους εθελοντές που έλαβαν την ένεση. Είπε στο BBC "Είμαι επιστήμονας, για αυτό ήθελα να υποστηρίξω την επιστημονική προσπάθεια όπου μπορώ». Ο δεύτερος εθελοντής ήταν ο ερευνητής για τον καρκίνο Έντουαρντ Ο' Νιλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο Μπόρις Τζόνσον!

Ο Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε στην προσωπική ιστοσελίδα του στο Facebook πως η Η πρώτη δοκιμή του εμβολίου για τον κορονοϊό σε ανθρώπους στην Ευρώπη ξεκίνησε στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κ. Μόσιαλος γράφει χαρακτηριστικά:

«Η Dr. Elisa Granato, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ήταν μία από τους δύο πρώτους εθελοντές που έλαβαν την ένεση. Είπε στο BBC "Είμαι επιστήμονας, για αυτό ήθελα να υποστηρίξω την επιστημονική προσπάθεια όπου μπορώ".

Οι μισοί από τους αρχικούς 800 εγγεγραμμένους εθελοντές για την κλινική δοκιμή θα λάβουν το εμβόλιο Covid-19, και οι άλλοι μισοί ένα εμβόλιο που προστατεύει από τη μηνιγγίτιδα αλλά όχι τον κορονοϊό.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες θα συγκρίνουν τον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν με κορονοϊό στους επόμενους μήνες».

Η ανάρτηση στο Facebook:

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime Κοινωνία

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Γεωργία Τσιαρλή

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα