Sportime

Κορονοϊός: Ο ιός που έκανε πλουσιότερους τους πλούσιους του πλανήτη

Δείτε τους 10 ανθρώπους που ο κορονοϊός έκανε ακόμα πλουσιότερους

Βαγγέλης Λάσκαρης 2 λεπτά ανάγνωσης
Δείτε τους 10 ανθρώπους που ο κορονοϊός έκανε ακόμα πλουσιότερους
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Κορονοϊός: Από τον Μάρτιο του 2020, ο πλούτος των 10 πλουσιότερων ανθρώπων αυξήθηκε από 700.000.000.000 σε 1.500.000.000.000 δολάρια!

H είδηση προέρχεται από τη διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι ο συνολικός πλούτος των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου έχει διπλασιαστεί κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19.

Στον αντίποδα, πάντα σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε η Oxfam, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στη φτώχεια έχει αυξηθεί σημαντικά.

Η αυξανόμενη φτώχεια σκοτώνει 21.000 ανθρώπους κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο.

Πριν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η Oxfam δημοσιεύει ετησίως μια έκθεση που τονίζει την ανισότητα στον κόσμο.

Φέτος, λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, απόρροια της παραλλαγής Omicron της Covid-19, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Θα συζητηθούν θέματα όπως

  • ο αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομία

  • η ανισότητα των εμβολίων

Ο Ντάνι Σρισκανταραγιά, στέλεχος της Oxfam, δήλωσε: «Αυτό που συνέβη φέτος είναι πέρα ​​από τα πρότυπα. Ενώ ένας νέος δισεκατομμυριούχος εμφανιζόταν σχεδόν κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού έγινε ακόμη φτωχότερο, εξαιτίας των lockdown, της πτώσης του διεθνούς εμπορίου και του τουρισμού. Ακόμα 160.000.000 άνθρωποι οδηγήθηκαν στη φτώχεια».

Ποιους έκανε ακόμα πλουσιότερους ο κορονοϊός

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes στην έκθεση της Oxfam, οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι:

  1. Έλον Μασκ

  2. Τζεφ Μπέζος

  3. Μπερνάρ Αρνόλ

  4. Μπιλ Γκέιτς

  5. Λάρι Έλισον

  6. Λάρι Πέιτζ

  7. Σεργκέι Μπριν

  8. Μαρκ Ζούκερμπεργκ

  9. Στιβ Μπάλμερ

  10. Γουόρεν Μπάφετ

Ο συνολικός πλούτος αυτών των 10 ανθρώπων αυξήθηκε από 700.000.000.000 δολάρια σε 1.500.000.000.000 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ενδεικτικά, ο πλούτος του Έλον Μασκ, ιδρυτή της Tesla, έχει αυξηθεί περισσότερο από 1.000%.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με την έκθεση, 160.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με λιγότερα από 5,5 δολάρια την ημέρα.

Επιπλέον, η ισότητα μεταξύ των φύλων επλήγη σοβαρά στην πανδημία, αφού ο αριθμός των γυναικών στο εργατικό δυναμικό μειώθηκε κατά 13.000.000 σε σύγκριση με το 2019.

https://youtu.be/jgHXKIqnyiw

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Βαγγέλης Λάσκαρης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα