Sportime

Νότια Κορέα: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από καταστροφικές βροχοπτώσεις!

Ακραίες καταστάσεις στη Νότια Κορέα με τις βροχοπτώσεις, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Βαγγέλης Λάσκαρης 2 λεπτά ανάγνωσης
Νότια Κορέα: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από καταστροφικές βροχοπτώσεις!
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Νότια Κορέα: Δεκάδες πολίτες έχουν «χάσει» τη ζωή τους ή αγνοούνται, έπειτα από έντονες βροχοπτώσειςπου πλήττουν τη χώρα αυτήν την εβδομάδα.

Οι νεροποντές άρχισαν στις 9 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες πλημμύρεςσε διάφορες περιοχές.

Σε αγροτικά μέρη, αυτή η βροχόπτωση έχει προκαλέσει και θανατηφόρες κατολισθήσεις.

Δυστυχώς, μέχρι τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουλίου, το Υπουργείο Ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι 22 άνθρωποι έχουν «χάσει» τη ζωή τους, ενώ 14 παραμένουν αγνοούμενοι.

Οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους και τραυματίες προέρχονται από τις κεντρικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Νότιας Κορέας.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες οδήγησαν την κυβέρνηση να στείλει εντολή εκκένωσης σε περισσότερους από 7.000 κατοίκους.

Εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης αναζητούν επιζώντες στο Γετσεόν, στο οποίο καταγράφηκε θανατηφόρα κατολίσθηση.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε προσωρινά καταφύγια, με πολλά σπίτια να πλημμυρίζουν στη Νονσάν και σε άλλες κεντρικές πόλεις.

Οι καταστροφές σε αυτήν την περιοχή ευθύνονται για πέντε από τους αναφερθέντες θανάτους.

Άλλοι δύο άνθρωποι «έχασαν» τη ζωή τους στο Νονσάν την Παρασκευή, όταν ένα κτίριο κατέρρευσε.

Στο Βόρειο Τσουνγκτσεόνγκ, ο ποταμός Μίχο πλημμύρισε μια υπόγεια διάβαση, αφήνοντας παγιδευμένα 19 οχήματα.

Οι υπάλληλοι διάσωσης κατάφεραν να απεγκλωβίσουν εννέα από αυτούς που είχαν παγιδευτεί, ωστόσο ένας άνθρωπος δεν επέζησε.

Ο πρωθυπουργός Χαν Ντουκ-Σου ζήτησε τη βοήθεια του στρατού στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις διάσωσης.

Μαζί με κυβερνητικά στελέχη, κινητοποιούν πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ισορροπήσουν την κατάσταση.

Πάντως οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν περισσότερες βροχές στον ορίζοντα για την κορεατική χερσόνησο αυτήν την Κυριακή.

Από την αρχή της βροχόπτωσης, η πόλη Γκονγκτζού και η κομητεία Τσεονγιάνγκ έχουν ήδη δεχτεί 600 χιλιοστά βροχής.

Η πιθανότητα αυξημένων βροχοπτώσεων ενισχύει τον επείγοντα χαρακτήρα των συνεχιζόμενων προσπαθειών διαχείρισης καταστροφών.

Δείτε τι συμβαίνει στη Νότια Κορέα:

https://youtu.be/vl33WwpZWJk

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Βαγγέλης Λάσκαρης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα