Sportime

Παναθηναϊκός: Ο Ποέτα έδειξε πού πονάει η Αρμάνι

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Αρμάνι και ο Πέπε Ποέτα παραδέχθηκε τις αδυναμίες των Ιταλών. Τα ριμπάουντ και οι αλλαγές στην άμυνα δείχνουν τον δρόμο.

Κώστας Παπαδόπουλος 2 λεπτά ανάγνωσης
ΠΟΕΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2025-2026) INTIME SPORTS / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε την Αρμάνι Μιλάνο στη EuroLeague και η πιο χρήσιμη πληροφορία για το παιχνίδι ήρθε από τον προπονητή των Ιταλών. Ο Πέπε Ποέτα εξήγησε μετά την ήττα από τη Βίρτους Μπολόνια τι δεν αντέχει η ομάδα του. Και το πρόβλημα δεν αφορά μόνο μία κακή βραδιά.

Την Κυριακή η Αρμάνι προηγήθηκε μέχρι και με 19 πόντους, αλλά έχασε 94-98 στην παράταση. Ο Ποέτα στάθηκε στα 22 επιθετικά ριμπάουντ που επέτρεψε στη Βίρτους. Παραδέχθηκε ακόμη ότι, όταν η αντίπαλη άμυνα άλλαζε στα μαρκαρίσματα, η μπάλα κολλούσε στα χέρια των παικτών του.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα, είχε περιγράψει σχεδόν τα ίδια. Οι Καταλανοί είχαν πάρει έντεκα επιθετικά ριμπάουντ μόνο στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι αλλαγές στα μαρκαρίσματα δυσκόλεψαν ξανά την επίθεση της Αρμάνι.

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπάρχει επομένως ένας συγκεκριμένος δρόμος. Πίεση στην μπάλα, διαφορετικά μαρκαρίσματα και μεγάλη προσπάθεια στο επιθετικό ριμπάουντ. Κάθε δεύτερη επίθεση θα αυξάνει την πίεση σε μια ομάδα που ήδη δυσκολεύεται να κρατήσει το προβάδισμά της.

Δεν είναι όμως δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα το εκμεταλλευτεί. Απέναντι στην Καρδίτσα πήρε οκτώ επιθετικά ριμπάουντ και χρειάστηκε ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Θα πρέπει να βγάλει περισσότερη ενέργεια από το πρώτο λεπτό.

Ο Ομπράντοβιτς ζήτησε σταθερότητα για σαράντα λεπτά και γνωστοποίησε ότι μόνο ο Ρογκαβόπουλος δεν προπονήθηκε. Ο Παναθηναϊκός έχει έξι νίκες σε επτά αγώνες, η Αρμάνι μόλις μία. Παρ' όλα αυτά, οι Ιταλοί έχουν κερδίσει τις τρεις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η βαθμολογία δεν αρκεί. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει τις δεύτερες επιθέσεις, όχι να περιμένει την Αρμάνι να καταρρεύσει ξανά.

Φόρτωση ψηφοφορίας…
Επίσης σε κατηγορίες: Euroleague

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Κώστας Παπαδόπουλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα