ΑΕΚ: Η άλλη όψη της...αναμενόμενης βαριάς ήττας στο «Έτιχαντ»
Η ΑΕΚ έχασε μεν από μία απ΄τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη, αλλά όχι ακριβώς από την καλύτερη της 11άδα.
Μια πεντάρα δεν χωνεύεται εύκολα. Ακόμη και αν απέναντι στην ΑΕΚ ήταν η Μάντσεστερ Σίτι και μάλιστα στο «Έτιχαντ». Σαφώς και δεν είναι καταστροφή όμως λίγο ήθελε να καταρριφθούν αρνητικά ρεκόρ σε αυτή την αναμέτρηση.
Προφανώς η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Το εύκολο είναι να πει κανείς ότι η ΑΕΚ έπαιζε απέναντι σε ομάδα που κοστίζει δισεκατομμύρια και δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.
Υπάρχει πάντως και μία άλλη όψη του νομίσματος. Ναι, η ΑΕΚ βρήκε απέναντι της τον Φόντεν, τον Τσερκί, τον Άντερσον, αλλά δεν βρήκε τον Χάαλαντ, τον Ντοκού, τον Κόβασιτς, τον Σεμενιο και άλλους. Αντίθετα έπαιξε απέναντι και σε μερικά… 18χρονα παιδιά τύπου ΜακΑϊντού ή Μπρέθουγειτ που πέρασαν αλλαγή ή με άλλους παίκτες που δεν είχαν ξαναπαίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως ο Άλεν ή ο Ρέις. Η Σίτι χρησιμοποίησε δύο 21χρονους, τον Λίους και τον Κουσάνοφ ενώ είχε και τον 17χρονο Φλόιντ Σάμπα.
Για να μην μπερδευόμαστε. Δεν παίζουν ρόλο οι ηλικίες και για να παίζουν αυτά τα παιδιά αυτά στη Μάντσεστερ Σίτι, σημαίνει πως βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Θα είναι κομματάκι δύσκολο πάντως να τους ξαναδούμε όλους μαζί σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ.
Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ έχασε μεν από μία απ΄ τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη, αλλά όχι ακριβώς από την καλύτερη της 11άδα.
