Sportime

Ολυμπιακός: Άφησαν ξεκρέμαστο τον Μεντιλίμπαρ και τώρα του παίρνουν το κεφάλι...

Ο Μεντιλίμπαρ έχει ευθύνη για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, αλλά ο ελλιπής σχεδιασμός και τα κενά στο ρόστερ εξηγούν πολλά.

Γεράσιμος Μανωλίδης 2 λεπτά ανάγνωσης
Άδικη η επικείμενη απόλυση Μεντιλίμπαρ...
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Ναϊμέγκεν και φυσιολογικά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής. Έκανε λάθη, είχε επιλογές που μπορούν να συζητηθούν, αλλά το να χρεωθεί αποκλειστικά στον Βάσκο ο αποκλεισμός είναι μάλλον η εύκολη ανάγνωση.

Διότι στις 11 Αυγούστου κλήθηκε να παίξει μία ευρωπαϊκή πρόκριση με ένα ρόστερ που ακόμη βρισκόταν υπό διαμόρφωση.

Ο Πάμπλο Μαφέο αποκτήθηκε για βασικός δεξιός μπακ, αλλά η εικόνα του τον έβγαλε από την πρώτη γραμμή. Ο Μανώλης Σάλιακας δεν ήταν έτοιμος για 90 ή 120 λεπτά και κάπως έτσι ο Μεντιλίμπαρ επέστρεψε στον 34χρονο Ροντινέι, τον οποίο ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι πλέον υπολογίζει κυρίως ως εξτρέμ.

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός είχε προχωρήσει σε σημαντικές πωλήσεις. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έφυγε για τη Χαλ και στα προκριματικά βασικός ήταν ο Μπάλσα Πόποβιτς, ένας τερματοφύλακας που προφανώς χρειάζεται ακόμη παιχνίδια και παραστάσεις. Ανάλογη κατάσταση δημιουργήθηκε και αριστερά, με τον Μπρούνο Ονιεμαέτσι να σηκώνει ουσιαστικά μόνος του το βάρος της θέσης.

Και υπάρχουν φυσικά τα κενά που ήταν γνωστά εδώ και καιρό.

Ο Ολυμπιακός ήξερε από την προηγούμενη σεζόν ότι χρειαζόταν ποιοτική αναβάθμιση στο «6» και στο «8», όπως και έναν βασικό εξτρέμ. Ο Ζότα Σίλβα ήρθε και έδειξε πράγματα, αλλά ο τραυματισμός του στη ρεβάνς χάλασε νωρίς το πλάνο.

Μπροστά, επίσης, όλο το βάρος έπεσε ξανά στον Αγιούμπ Ελ Καμπί. Ο Μαροκινός έβγαλε 120 λεπτά και στο τέλος ήταν εμφανές ότι είχε αδειάσει από δυνάμεις, χωρίς να υπάρχει η λύση που θα επέτρεπε στον Μεντιλίμπαρ να αλλάξει πραγματικά την κατάσταση.

Απέναντι υπήρχε μία Ναϊμέγκεν που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο. Ήταν όμως πιο έτοιμη, είχε περισσότερα τρεξίματα και όσο περνούσε η ώρα η διαφορά στην ενέργεια γινόταν εμφανής.

Δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Μεντιλίμπαρ

Προφανώς και ο Μεντιλίμπαρ έχει ευθύνη. Αυτός επιλέγει την ενδεκάδα, αυτός κάνει τις αλλαγές και υπήρχαν πράγματα που μπορούσε να διαχειριστεί διαφορετικά.

Αλλά ο ίδιος προπονητής που έφερε στον Ολυμπιακό το Conference League κλήθηκε δύο χρόνια αργότερα να παίξει μία κρίσιμη ευρωπαϊκή πρόκριση με βασικούς της προηγούμενης σεζόν να έχουν αποχωρήσει και σημαντικές μεταγραφές να μην έχουν ακόμη γίνει.

Ο Ολυμπιακός μπορεί στο τέλος του καλοκαιριού να έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ. Το πρόβλημα είναι πως όταν έπρεπε να παίξει την πρόκριση, δεν το είχε.

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε τα λάθη του και πρέπει να χρεωθεί αυτά που του αναλογούν. Όχι όμως και έναν σχεδιασμό που στις 11 Αυγούστου άφησε τον Ολυμπιακό να αναζητά ακόμη βασικούς παίκτες σε κομβικές θέσεις.

Διότι ένας προπονητής μπορεί να διαχειριστεί καλά ή άσχημα το υλικό που έχει στα χέρια του. Πρώτα, όμως, πρέπει να το έχει.

Φόρτωση ψηφοφορίας…
Επίσης σε κατηγορίες: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Γεράσιμος Μανωλίδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα