Sportime

Ελλάδα : Καραγκούνης, Μπασινάς, σφαλιάρα στην οικοδέσποινα Πορτογαλία και το πειρατικό σαλπάρει!

Η Ελλάδα μπαίνει στο Euro 2004 ως αουτσάιντερ, αλλά στην πρεμιέρα πετάει την πρώτη βόμβα: νικά 2-1 την Πορτογαλία μέσα στο σπίτι της, και ξεκινά το ταξίδι του Πειρατικού που έμελλε να αλλάξει για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Φίλιππος Ποταμιανάκης 1 λεπτά ανάγνωσης
Σαν σήμερα το 2004, η Ελλάδα σοκάρει την οικοδέσποινα Πορτογαλία στην πρεμιέρα του Euro, με γκολ από Καραγκούνη και Μπασινά, γράφει ιστορία.
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η 12η Ιουνίου 2004 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη κάθε Έλληνα φιλάθλου για την Ελλάδα. Ήταν η μέρα που η Εθνική Ελλάδος έκανε πρεμιέρα στο Euro 2004, και το έκανε με τρόπο εκκωφαντικό: νίκη επί της διοργανώτριας Πορτογαλίας με 2-1, μέσα στην κατάμεστη πρεμιέρα του Οπόρτο!

Ο Καραγκούνης με σουτ-κεραυνό στο 7' άνοιξε τον δρόμο, ο Μπασινάς με πέναλτι στο 51' έβαλε τις βάσεις, και το γκολ του νεαρού τότε Κριστιάνο Ρονάλντο στο 93' δεν έφτανε για να σώσει την τιμή των Πορτογάλων.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα έγραψε ιστορία από την πρώτη κιόλας μέρα. Ήταν η πρώτη της νίκη σε τελική φάση Euro ή Μουντιάλ, και το μήνυμα που έστειλε είχε δύναμη: το Πειρατικό σαλπάρει, και δεν φοβάται κανέναν.

Επιπρόσθετα, εκείνη η νίκη δεν ήταν απλώς μια έκπληξη. Ήταν η αρχή του πιο απίθανου ποδοσφαιρικού παραμυθιού, που θα κορυφωνόταν λίγες εβδομάδες αργότερα, στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο.

Το πρώτο χτύπημα είχε δοθεί. Και ήταν γερό.

1250 ΔΩΡΑ* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!ΠΡΟΛΑΒΕ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ!

https://youtu.be/JZViZUOJZ7w

Επίσης σε κατηγορίες: Εθνική Ομάδα Ποδόσφαιρο

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Φίλιππος Ποταμιανάκης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα