Sportime

Η Ερμιόνη Γκίκα κατέκτησε ξανά την κορυφή και επιβεβαίωσε τη διεθνή της άνοδο

Η Ερμιόνη Γκίκα κατέκτησε δεύτερο συνεχόμενο χρυσό και επιβεβαίωσε την παρουσία της στην κορυφή της νεανικής ιστιοπλοΐας παγκοσμίως με συνέπεια.

Ανδρέας Βρεττάκος 1 λεπτά ανάγνωσης
Ιστιοπλοϊκό σκάφος διασχίζει τα κύματα με μια χρυσή αντανάκλαση μεταλλίου να οδηγεί προς τη γραμμή τερματισμού· Πηγή: Sportime.gr
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η Ερμιόνη Γκίκα πρόσθεσε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή της, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 Youth στο Άαρχους της Δανίας. Η 18χρονη ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου επιβεβαίωσε ότι ανήκει στις κορυφαίες αθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας της.

Η επιτυχία είχε ιδιαίτερη σημασία επειδή ήρθε λίγες εβδομάδες μετά το χρυσό μετάλλιο στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης. Η Γκίκα δεν περιορίστηκε σε μία μεμονωμένη καλή εμφάνιση, αλλά παρουσίασε σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Στις 11 ιστιοδρομίες που πραγματοποιήθηκαν, το χειρότερο αποτέλεσμα της ήταν η όγδοη θέση στην πρώτη κούρσα. Στη συνέχεια κατέγραψε έξι διαδοχικές πρωτιές και έκλεισε το πρωτάθλημα με εννέα νίκες, μία έβδομη και μία όγδοη θέση, συγκεντρώνοντας 16 βαθμούς ποινής.

Η Ιρλανδή Σιένα Ράιτ τερμάτισε δεύτερη με 40 βαθμούς και η Νεοζηλανδή Χλόε Τέρνερ τρίτη με 59. Για την Γκίκα, η κατάκτηση του τίτλου στο Άαρχους αποτελεί το 15ο μετάλλιο σε διεθνείς διοργανώσεις από το 2022 και δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια.

Επόμενος μεγάλος στόχος της είναι η προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, ενώ θα προηγηθεί η συμμετοχή της στους Μεσογειακούς Αγώνες του Τάραντα.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Ανδρέας Βρεττάκος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα