Sportime

Filothei Women Gala: Μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στη Φιλοθέη και βραβεύσεις Ολυμπιονικών

Το Filothei Women Gala φέρνει αγωνιστική δράση στη Φιλοθέη και τιμά Ελληνίδες Ολυμπιονίκες με ξεχωριστή βραδιά στίβου.

Ανδρέας Βρεττάκος 3 λεπτά ανάγνωσης
stivos
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Το Filothei Women Galaεπιστρέφει στη Φιλοθέη ως ένα δυνατό αγωνιστικό ίβεντ του στίβου, με ξεχωριστές βραβεύσεις σπουδαίων Ελληνίδων Ολυμπιονικών.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026, το Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης «Στέλιος Κυριακίδης» θα υποδεχθεί το 27ο Filothei Women Gala, σε μια διοργάνωση που συνδυάζει υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και μια πολύ σημαντική στιγμή τιμής για τον ελληνικό στίβο.

Το φετινό Gala δεν είναι μόνο μια ακόμη δυνατή βραδιά με αγώνες. Είναι και μια ευκαιρία να τιμηθούν κορυφαίες Ελληνίδες Ολυμπιονίκες που έχουν περάσει από τη Φιλοθέη και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα τιμηθούν μεγάλες μορφές του ελληνικού στίβου, με ξεχωριστή θέση στην Κατερίνα Στεφανίδη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016 στο επί κοντώ είναι η μοναδική εν ενεργεία αθλήτρια από τις τιμώμενες που θα συμμετάσχει και στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Στη βραδιά θα βραβευτούν επίσης:

Νίκη Μπακογιάννη, αργυρή Ολυμπιονίκης της Ατλάντα το 1996 στο ύψος.

Κατερίνα Θάνου, αργυρή Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ το 2000 στα 100μ.

Πηγή Δεβετζή, αργυρή Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 στο τριπλούν.

Νίκη Ξάνθου, τέταρτη Ολυμπιονίκης της Ατλάντα το 1996 στο μήκος.

Όλγα Βασδέκη, πέμπτη Ολυμπιονίκης της Ατλάντα το 1996 στο τριπλούν.

Νικόλ Κυριακοπούλου, όγδοη Ολυμπιονίκης στο Τόκιο το 2021 στο επί κοντώ.

Βούλα Παπαχρήστου, όγδοη Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016 στο τριπλούν.

Ξεχωριστή σημασία έχει και η παρουσία της Στεφανίδη και της Παπαχρήστου, αφού οι δύο πρωταθλήτριες κρατούν μέχρι σήμερα τα ρεκόρ της διοργάνωσης. Η Στεφανίδη έχει την κορυφαία επίδοση στο επί κοντώ με 4.86μ., ενώ η Παπαχρήστου διατηρεί το ρεκόρ στο τριπλούν με 14.73μ.

Το κοινό της Φιλοθέης θα έχει την ευκαιρία να ζήσει από κοντά μια βραδιά όπου ο αγώνας και η τιμή συναντιούνται στο ίδιο στάδιο. Το παρόν του ελληνικού στίβου θα βρεθεί δίπλα σε αθλήτριες που άφησαν μεγάλο αποτύπωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Το μίτινγκ ανήκει στη σειρά World Athletics Continental Tour Bronze. Διοργανώνεται από τον ΑΟ Φιλοθέης, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού και υποστηρικτή τον ΣΕΓΑΣ.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και της πρωτοβουλίας Make Place for One More Woman.

Σημαντική είναι η συμβολή των χορηγών, με τη συμμετοχή της εταιρείας γυναικείων ειδών Μέγα, της Ideal Standard και της Adidas ως υποστηρικτή. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και το Gazzetta Women.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ και από το κανάλι της EuropeanAthletics για όσες και όσους παρακολουθούν από το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

  • 17:45 - Τριπλούν

  • 18:30 - Επί Κοντώ

  • 18:45 - Ύψος

  • 18:50 - Μήκος

  • 19:10 - 50μ. αγώνας κοριτσιών ΑΟΦ

Διαβάστε επίσης

Σαν σήμερα 31 Μαίου: Ο Γιουσέιν Μπολ έγινε ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο (vid)

Μίλτος Τεντόγλου: Κυριάρχησε στο Diamond League με άλμα 8,46 μέτρων στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Ανδρέας Βρεττάκος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα