Sportime

Τσιτσιπάς: Ο Νο232 που τον έχει νικήσει τρεις φορές

Τρεις ήττες από έναν αντίπαλο που σήμερα βρίσκεται στο Νο232.

Βαγγέλης Λάσκαρης 2 λεπτά ανάγνωσης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αγώνα τένις.
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Κίμερ Κόπεγιανς στον πρώτο γύρο του Masters της Σαγκάης, έχοντας απέναντί του έναν αντίπαλο που τον έχει νικήσει και τις τρεις φορές που συναντήθηκαν!

Κι όμως, ο Βέλγος βρίσκεται σήμερα στο Νο232 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Τσιτσιπάς στο Νο43. Η μεταξύ τους ιστορία έχει όμως μια λεπτομέρεια που εξηγεί πολλά.

Τρεις ήττες σε επτά μήνες

Η πρώτη τους συνάντηση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2016, σε Challenger στη Σμύρνη. Ο 18χρονος τότε Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ με 6-3, αλλά ο Κόπεγιανς γύρισε το παιχνίδι με 7-5 και 7-6.

Τον Απρίλιο του 2017 συναντήθηκαν άλλες δύο φορές. Ο Βέλγος κέρδισε με 6-2, 6-4 στη Σοφία Αντίπολις της Γαλλίας και, έξι ημέρες αργότερα, με 6-4, 6-4 στην Μπαρλέτα της Ιταλίας.

Τρεις αναμετρήσεις, τρεις νίκες για τον Κόπεγιανς. Όλες σε Challenger, πριν ο Έλληνας τενίστας καθιερωθεί στα μεγάλα τουρνουά.

Τότε ο Κόπεγιανς ήταν το φαβορί – Σήμερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν

Το 2016 ο Τσιτσιπάς ήταν στο Νο321 της παγκόσμιας κατάταξης και ο Κόπεγιανς στο Νο158. Ακόμη και στις δύο αναμετρήσεις του 2017, ο Βέλγος βρισκόταν ψηλότερα.

Σήμερα η απόσταση είναι 189 θέσεις υπέρ του Τσιτσιπά. Ο Έλληνας έφτασε μέχρι το Νο3 του κόσμου, κατέκτησε μεγάλους τίτλους και έπαιξε σε τελικό Grand Slam. Ο Κόπεγιανς δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην κορυφαία εκατοντάδα.

Υπάρχει, πάντως, κάτι που χρειάζεται προσοχή. Ο 32χρονος Βέλγος πέρασε δύο προκριματικούς στη Σαγκάη χωρίς να χάσει σετ, απέναντι στους Νισές Μπασαβαρέντι και Ντέιν Σουίνι. Έχει ήδη δύο επίσημα παιχνίδια στα συγκεκριμένα γήπεδα.

Ο Τσιτσιπάς συναντά για πρώτη φορά τον Κόπεγιανς σε αγώνα κυρίως ταμπλό του ATP Tour, σχεδόν εννέα χρόνια μετά την τελευταία τους μονομαχία. Αυτή τη φορά παίζουν σε σκληρή επιφάνεια, όπως και το 2016 στη Σμύρνη.

Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον Ιταλό Λουτσιάνο Νταρντέρι.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Βαγγέλης Λάσκαρης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα